delavega 27.02.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 witamaniusza ja otwor na okno w kuchni zrobilem 150x150 powinno wystarczyc:-), brama garazowa jakies 240x240 wychodzi mi tak ze gorny poziom bramy i okien bede mial na jednej wysokosci, drzwi tarasowe zmienione tez na standardowy rozmiar wysokosc otworu 235wysokosc parapetu od gotowej podlogi wyjdzie mi jakies 87-88 cm100 tys to cena za sama robocizne?? w jakich rejonach budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANIUSZA 27.02.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Witam, my zdecydowaliśmy się jednak na okna 170 wys. na 150 szerokie, od podłogi 85; jedynie w kuchni będzie jedno okno na wysokości 105 od podłogi awysokie 150 na 180 szerokie ; górny poziom wypada na tej samej wysokości 2.55, bramę chcemy mieć też na tej wysokości tyle, że 5 metrów szeroką.Inne zmiany wprowadzone do projektu to:- zmiana kąta nachylenia dachu na 30 stopni (pani architekt nie bedzie zadowolona:)-okna w garażu 60 wys. na 120,-w kotłowni też okno tej samej wielkości oraz drzwi na zewnątrz-szerokie drzwi tarasowe 314 zastąpi okno tej samej szerokości ale 170 wysokie pod oknem umieścimy grzejnik-rezygnujemy też ze spiżarni i zmieniamy układ komina-w dachu chcemy mieć dwa okna dachowe i tu pytanie: jeśli macie to jakiej wielkości? i gdzie najlepiej umieścić właz na strych?Kolejne pytanie czy drzwi tarasowe też macie na poziomie 2.55, ponoć standard robią do 2.35 i na takie dają gwarancje (info zasłyszane na forach) a odpowiadając na pytanie to mieszkam w Ozarowie Maz. wylotówka z Warszawy na Poznań 8 km od Warszawy i tu też bedę budować. za postawienie domu w stanie surowym tj. roboty ziemne podłącza w budynku, fundamenty, ściany,dach z pokryciem blachodachówką i orynnowanie (towar oczywiście nasz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remek666 28.02.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Hej Aniusza Ja za wybudowanie domu w stanie surowym otwartym, czyli ławy fundamentowe, ściany fundamentowe, zasypka i ubicie a potem zalanie chudziaka, ściany, wieniec i dach z pokryciem 35 tys. Pozdrawiam Remek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANIUSZA 01.03.2009 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Remku, dawaj mi tych murarzy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remek666 01.03.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Nie ma problemu Aniusza tylko niech skończą u mnie robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 16.03.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Mam prośbę, napiszcie jak ten domek wygląda w rzeczywistości. Mały (jak pisze część osób) czy normalny tzn mały wydawał się tylko na etapie fundamentów? Zastanawiam się czy nikt nie powiększył trochę salonu, bo wydaje mi się, ze to nietrudne (jestem Laikiem) Ciągle mam dylemat Moj Świat czy Oliwka PozdrOLGa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 17.03.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 I jeszcze jedno pytanie, jak zmieniliście dach , aby połozyć dachówkę. Czytałam, że 30 stopni, a czy są jeszcze inne wersje? Widziałam dwa takie domy zbudowane obok siebie , chyba na trasie koło Brodnicy , naprawdę przepiękne. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remek666 17.03.2009 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Hej grazi Jeśli chodzi o wielkość domku to raczej jest w sam raz. Salon na etapie samych ścian bez zabudowanego kominka wydaje się wystarczający, choć oczywiście przestrzeni nigdy nie jest za dużo, więc można by mu dodać jakieś 10 m2. Dla mnie teraz jako jedyna wada to brak prawdziwej jadalnie. Stołu nie wstawiam również do salonu bo nie chcę go zagracić. Co do kąta dachu to ja nie zmieniałem i będę kładł dachówkę ceramiczną. W hurtowni powiedzieli mi że muszę mieć min. 22 stopnie nachylenia, ale producenci podają min. 16 stopniu, ale przy zastosowaniu folii paro przepuszczalnej, którą zresztą teraz stosują wszyscy którzy nie robią deskowania na więźbie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 17.03.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Dziękuję bardzo za odpowiedź. Bardzo mnie satysfakcjonuje Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remek666 31.03.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Witam Dodałem kilka nowych fotek prosto z placu budowy mojego M12a http://picasaweb.google.pl/remek666/MJWiatM12a Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berberys30 11.04.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Witam, Dawno mnie tutaj nie było, ale juz jestem Za to pochwale sie co zostało zrobione : http://picasaweb.google.pl/berberys30/NowyFolder?authkey=Gv1sRgCJGXzfThh8OGYQ&feat=directlink Pozdrawiam Wszystkich ! Zdrowych i Wesołych życzę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remek666 12.04.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 Hej berbery30 Naprawdę fajnie wyszedł ci ten domek:) Chciałem cię zapytać jakie tynki dawałeś na ściany i czy kładłeś na nie dodatkowo gładź. Interesuje też mnie czy zmieniałeś kąt dachu czy został tak jak w projekcie 20 stopni i jeśli możesz to napisz jeszcze jakiej firmy masz bramę garażową i jak się sprawuje jeśli chodzi o głośność przy otwieraniu i zamykaniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berberys30 12.04.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 Dziekuję Remek 666 Kat nachylenia dachu musieliśmy dostosować do ogólnych warunków zabudowy i wynosi 25 st.. Tynku jako takiego na ściany nie dawaliśmy, ściany są z Ytonga, na to siatka zaciagana klejem i zacierana gładzią gipsową. Brama Hormann z napedem przemysłowym, co do "głosności" to nie bardzo moge sie wypowiedziec ponieważ nie mialem nigdy bramy z napedem więc nie wiem jaka to "głośna" a jaka "cicha", w kazdym bądź razie jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remek666 13.04.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Dzięki berberys30 za szybką odpowiedź.Jestem na etapie wybierania bramy i okien i mam dylemat ponieważ jak pewnie wiesz każdy zachwala to co chce sprzedać.Mam do wyboru trzy różne bramy, ale i tak chyba zdecyduje się na Hormana bo większość ludzi poleca właśnie tą bramę i wcale nie jest dużo droższa niż inne.Tynki to też już niedługa przyszłość, ale ja budowałem dom z cegły EDER więc tynk musi byś i sam nie wiem czy gipsowy czy cementowo wapienny a potem na to gładź.Dużo pytań, a mało odpowiedzi, ale coś trzeba będzie zdecydować.W każdym razie gonie cię z robotą żeby jak najszybciej być przynajmniej w tym miejscu co ty teraz:)PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANIUSZA 18.04.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Hej, Berberys 30 ładny domek Ci wyszedł, aż miło popatrzeć jak domek powstaje, chciałabym być juz na takim etapie:)dach grafitowy bardzo ładnie wygląda ajaką planujesz elewację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justa1511 02.05.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Witam wszystkich:) Dawno nie zaglądałam na forum a tu już domki rosną aż miło:)U nas właśnie kończą więźbę i wszystko nabiera wyglądu. Teraz domek już nie wydaje mi się mały. Bez tego całego bałaganu w środku sprawia wrażenie przestronnego i wygodnego. Zdecydowaliśmy się zamknąć kuchnie i salon będzie bardziej ustawny. Kilka błędów niestety zrobiłam. Teraz brakuje tego drugiego okna w kuchni bo to od frontu zrobiłam 150 na 120 i trochę mało światła. Ale może jeszcze coś z tym zrobimy:) Szkoda tylko, że nie wybraliśmy większej wersji tego projektu. W miarę jedzenia apetyt rośnie:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remek666 02.05.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Hej justa1511 Opis bardzo fajny, ale czekamy na zdjęcia:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justa1511 02.05.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Kilka starszych zdjęć możecie już zobaczyć a nowsze już niedługo dołączę http://picasaweb.google.pl/justa1511/Budowa?feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TripleX 09.05.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Witam wszystkich - dolaczam do wielbicieli m12a. Trzymam kciuki za wszystkie Wasze realizacje. Ja jestem na etapie prewstepnym czyli zakup projektu;) Dzieki za rzeczowe uwagi, ktore mozna wykorzystac, zeby nie uczyc sie na wlasnych bledach. Jesli zaraz dowiem sie, ze ktorys z Forumowiczow buduje sie w okolicach Lublina to juz wogole z zachwytu z krzesla spadne! Oczekujcie na moje pytania...juz wkrotce Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remek666 06.07.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Witam Byłem przez chwilkę nieobecny, ale już to nadrabiam.Zrobiłem kilka nowych fotek domku, żebyście mogli zobaczyć, że mimo złej pogody coś cały czas się dzieje:) http://picasaweb.google.pl/remek666/MJWiatM12a# Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts