monika i dariusz 30.01.2010 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Witam wszystkich forumowiczów. Oto kilka zdjęć z naszego M12 http://www.iv.pl/images/wvnt9i87n1684e2k54bj.jpg http://www.iv.pl/images/a1cd72ids6qzk0rky0vg.jpg http://www.iv.pl/images/8m98ny8yrbsf1rzny2xm.jpg http://www.iv.pl/images/8iiit5q2qltbtwzdnu.jpg http://www.iv.pl/images/0iobl1q1u4hb1vt3v.jpg I to na razie wszystko na ten sezon.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
multi-car 10.02.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Witam wszystkich budujacych oto kilka fotek z naszej realizacji http://picasaweb.google.pl/multicar1/DOM?authkey=Gv1sRgCP31u_aOp-jNRA# pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fuczak 25.02.2010 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Witam wszystkich, Czy ktoś z obecnych na forum osób, budujących "Mój świat", jest z woj. Kujawsko-Pomorskiego? Jesteśmy już w 99% zdecydowani na projekt, chcielibyśmy jednak jeszcze przed zakupem zobaczyć dom w "realu", aby rozwiać wszelkie wątpliwości Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uk 25.02.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Wow, Multi-car jestem pod ogromnym wrażeniem wykończenia domku, jak oglądam zdj.z wykończenia "Twojego Świata", to utwierdzam się co do dobrego wyboru projektu GRATULACJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calafiorek 05.04.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Witam wszystkich Chciałbym Was zapytać jakiego rozmiaru cegły lub pustaków użyliście na ścianki wewnętrzne i czy łączą się one ze ścianami konstrukcyjnymi? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmonter 15.04.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 (edytowane) Hey! W naszym domku użylismy maxa 23x19x29 to na ścianki zewnętrzne a na wewnętrzne pustak pianowy 24x 24x60 oraz 24x12x60, mielismy problem ze ścianą w kuchni gdyż w projekcie byla ściana 24 a ja użyłem maxa 29 i musiałem obcinać wszystkie maxy na ścianie w kuchni aby mogły się one licować ze ścianą w salonie a tak to tylko problem z łączeniem maxa z piniakiem gdyz są inne wysokości i to na tyle. Powodzenia... Edytowane 15 Kwietnia 2010 przez mmonter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŻABI 24.04.2010 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Witam Wszystkich ,przeprasza że może nie na temat ale mam zamiar wybudować M12A i chciałabym go zobaczyć , ktoś kto wybudował chociaż w stanie zero m12 lub m 12a a jest z ŚWIĘTOKRZYSKIEGO lub MAZOWIECKIEGO i pozwoli go obejrzeć a jeszcze może coś podpowie -proszę o kontakt [email protected] Chętnym pomocy z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek-1109 11.06.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Witam, Dołączam do sympatyków projektu M12AL. My ruszamy w tym roku z budową w okolicach Bydgoszczy (Maksymilianowo). Na początek robimy tylko ławy i ściany fundamentowe bez płyty podłogowej. Zrobimy izolacje fundamentów i zasypiemy wszystko piaskiem. Dalej temat będziemy ciągnąć w 2011. Chyba podonie jak zrobił "berberys30 ". Ten etap R+M wychodzi mi w kalkulacjach na 30 tyś - oby w realu wyszło mniej. Ciekaw jestem jak to u Was wyszło na tym etapie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calafiorek 04.07.2010 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Witam ponownie wszystkich! Mam pytanie do tych z Was, którzy robili strop gęstożebrowy czym go ciepliliście i czy wygłuszaliście blachodachówkę? Z góry dziękuję za odpowiedzi. PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uk 10.08.2010 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Witam W lipcu zaczynamy budowę M12a, mam pytanie odnośnie stropu do osób z drewnianym stropem, czy ze względu na duże wymiary budynku zwracano wam uwagę na to iż powinno zrobić się strop betonowy, gdyż wiąże on ściany w przeciwieństwie do drewnianego? Pytam ponieważ nie jesteśmy nadal zdecydowani jaki strop wybrać. Proszę o odpowiedź wszystkich, którzy mieli z takim dylematem do czynienia. Jeszcze jedno, czy ktoś w województwie małopolskim buduje ten dom? Pozdrawiam Timel, może przy późno odpowiadam ale my robimy strop betonowy, tradycyjna metodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timel 12.08.2010 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 WitamDzięki za odpowiedź, też zdecydowaliśmy się na strop betonowy, tradycyjny.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timel 12.08.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Witam, Dołączam do sympatyków projektu M12AL. My ruszamy w tym roku z budową w okolicach Bydgoszczy (Maksymilianowo). Na początek robimy tylko ławy i ściany fundamentowe bez płyty podłogowej. Zrobimy izolacje fundamentów i zasypiemy wszystko piaskiem. Dalej temat będziemy ciągnąć w 2011. Chyba podonie jak zrobił "berberys30 ". Ten etap R+M wychodzi mi w kalkulacjach na 30 tyś - oby w realu wyszło mniej. Ciekaw jestem jak to u Was wyszło na tym etapie. Pozdrawiam Witam 30 tys to realny koszt wykonania fundamentu z izolacją, dużo zależy od ceny betonu ponieważ dużo pochłania tak duży fundament. U nas jeszcze bez izolacji zewnętrznej to ok 20tys. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timel 17.08.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 WitamMam pytanie czy ktoś zamontował u w swoim M12aL niższe niż 2,55 drzwi garażowe?Interesuje mnie jak to wygląda w stosunku do okien które są na wysokości 2,55m.Mam również pytanie jakie kominy stosowaliście czy gotowe systemy kominowe czy może tradycyjnie murowane z cegły?Jeszcze jedno pytanko, czy w systemowe kominy do kotła gazowego kondensacyjnego należy jeszcze wkładać wkład z nierdzewnej stali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uk 17.08.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Timel, odpowiedź co do okien poszła na priv, a co do drzwi garażowych zostajemy przy 2,55, kominy tradycyjne, a co do systemowych kominów niezbędny wkład ze stali nierdzewnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timel 18.08.2010 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Timel, odpowiedź co do okien poszła na priv, a co do drzwi garażowych zostajemy przy 2,55, kominy tradycyjne, a co do systemowych kominów niezbędny wkład ze stali nierdzewnej. Dziękuje u&k Postanowiłem wymurować kominy z cegły. Jak na razie będzie to rozwiązanie uniwersalne,narazie bez konkretnej decyzji jaki kocioł zastosuję w domu, drzwi garażowe wysokie na 2,40. Dziękuję za pomoc i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalinii 27.08.2010 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Domek stoi w Oświęcimiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalinii 27.08.2010 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Kolejne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uk 31.08.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Ciekawa i odważna elewacja. Mimo że kolor niebieski/błękitny to nie mój kolor, ale wykończenie domku i otoczenia w każdym calu dopracowane na tip-top. Fajnie popatrzeć na gotowy Mój świat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiopek 19.09.2010 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Witam wszystkich zwolenników tego projektu.Mam pytanie czy ktoś robił łazienki w oryginalnych rozmiarach i czy są one wystarczające jesli to możliwe proszę o fotki łazienek.Dodam że jestem dopiero na etapie papierków.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uk 26.09.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 czy ktoś z budujących ma okrągłe okienka nad garażem, salonem i wie jaka jest jego średnica (wraz z ramami) ? w naszym projekcie ma ono 30 cm i wydaje mi się ze jest za małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts