aqep 26.07.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 witam..kilka dni temu skonczyli mi tynki gipsowe i mam w zwiazku z tym mam pytanie: czy w taka pogode mam otwierac okna by schly szybciej czy nie? zauwazylem ze schnie to dosc wolno(kolory z jasnobrazowego do prawie bialego pojawiaja sie po kilku dniach a w narosnikach dalej sa ciemne)..czy jak otworze okna to nie beda te tynki pekac?? fachowcy twierdza ze pekaja cementowo wapienne a w przypadku gipsowych wskazane jest szybsze suszenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulin 27.07.2006 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 co to pęknięć to nie wiem, ale przy gipsowych idzie dużo więcej wody, więc ona potrzebuje więcej czasu na odparowanie. Ja mam wapienno-cementowe i popękały w kilku miejscach, a były robione w maju, podczas pierwszych dni schnięcia padał deszcz, więc goraco nie było. Na to i tak położę gładź gipsową i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lackyluk 27.07.2006 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Ja mam gipsowe z Knaufa. Suszenie przebiegało wolno ok. 3 tygodni. Ekipa pracowała na kontraktach za Odrą i tam opanowywała technologię. nNie zalecali gwałtownego wietrzenia i przeciągów. Okna były ustawione na mikrowentylację i tak to schło. Nie mam żadnych pęknięć i pajęczynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutek34 27.07.2006 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Ja też mam tynki Knaufa i dośc długo schły z tym że ja na dzień otwierałem okna i robiłem lekki przeciąg. Nie mam żadnych pęknięc a tynk naprawde mocna się trzyma bo musiałem w kilku miejscach go skuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.07.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Ja też mam Knaufa - schły przy otwartych oknach 2 tygodnie, ale wtedy nie było tak gorąco (maj). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 27.07.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Mój kierBud kazał ofoliować wszystkie otwory okienne przed tynkowaniem - właśnie po to aby nie schły za szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutek34 28.07.2006 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Jakaś wentylacja musi być, inaczej będziesz miał od cholery wilgoci w budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 28.07.2006 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 wlasnie u mnie jest tak, ze w pomieszczeniach z delikatnych przewiewem chnie szybciej a tam gdzie okna szczelne,to plamy na scianach, szczegolnie w naroznikach sa dluze...dziekuje za pomoc..czkema jesczcze z tydzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 31.07.2006 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Na początku po wykonaniu nie wietrzyć min. ze 2 -3 dni, aby chemicznie związałą woda, potem wietrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 31.07.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 U mnie tynki właśnie wyschły (jestem jakiś miesiąc po zakończeniu). Tynkarze otwierali okna już przy tynkowaniu, potem wietrzyłem powoli - uchylałem okna na parę godzin dziennie (w czasie, kiedy byłem na budowie). Tynki schły 3 tygodnie, i nie zauważyłem żadnych pęknięć. A wewnątrz była sauna za darmo, zwłaszcza na poddaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts