EBU 27.07.2006 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Mam pytanie jaki materiał potrzebny jest do wykonania wylewek , u nas mistrz-u zażyczył sobie piasek , cement oraz żwirek, ten żwirek mnie niepokoi bo jak do tej pory nigdzie na forum nikt nie pisał że zamawiał żwirek do wykonania wylewek. Proszę napiszcie czy taki jest skład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lackyluk 27.07.2006 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Proponuję zamówić "suche" wylewki. Koń to przeżytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBU 27.07.2006 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 można jaśniej ? tzn. że jest to stary sposób na wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrew77 27.07.2006 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Teoretycznie stary sposób, ale sporo tańszy od gotowych wylewek w workach po 25 kg i jak trafisz dobry materiał ze żwirowni to wcale nie musi być gorszy. Sam piasek jest za drobny i dlatego dodaje się do wylewek betonowych drobny żwirek (ale o frakcji bodajże do 2 mm), no chybaże wylewasz schody to wtedy trochę grubszy jest wskazany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lackyluk 27.07.2006 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Zamiast tradycyjnych "kręconych" w betoniarce gdzie każdy zarób jest inny zamówiłem "suche " z automatu (chyba mixokret to się zwało). Koszt 10 PLN/m2. Materiały to mój wybór oprócz piachu płukanego, którego zamawiała firma wykonująca wylewki. Ilości materiałów oszacował master z firmy - zero odpadu, dwie taczki resztek.Jakość wylewek jest porażająca "0" idealne. Czas wykonania 130 m2 to były dwa dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBU 27.07.2006 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 czyli mistrz-u chce wcisnąć mi wylewki z betoniarki a nie mixokreta (nie zadaliśmy mu tego pytania wychodząc z założenia że wyszcy leją z mixokreta) za tę usługę woła sobie 12 zł za m2 inny zawołał 14 zł i ma na pewno z mixokreta, czyli różnica żadna jeżeli mam 200 m2 do wylania Możecie podać jeszcze różnice w wykonaniu Z góry wielkie dzięki _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 27.07.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 niedługo i ja będe na etapie wylewek i z tego co sie orientuje to wylewki z betoniarki przechodzą do lamusa , chyba ze ktos sam sobie robi a nie ma tego miksera, tu liczy sie czas a i jakosc jest nieporównywalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisga 27.07.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 z agregatu sa o wiele lepszej jakosci niz sam ukrecisz sobie w betoniarze .... u mnie cena od10- 14zl o grubosci od 4-6cm [14zl ...wskazujesz miejsce -oni wszystko robia :ocieplenie folia, itp jezeli sam bedziesz to robil i masz pietro ...."samo" to sie nie "wniesie" na to pietro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 28.07.2006 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Zamiast tradycyjnych "kręconych" w betoniarce gdzie każdy zarób jest inny zamówiłem "suche " z automatu (chyba mixokret to się zwało). Koszt 10 PLN/m2. Materiały to mój wybór oprócz piachu płukanego, którego zamawiała firma wykonująca wylewki. Ilości materiałów oszacował master z firmy - zero odpadu, dwie taczki resztek.Jakość wylewek jest porażająca "0" idealne. Czas wykonania 130 m2 to były dwa dni. Ja też początkowo chciałem kręcić ręcznie, ale w końcu zdecydowałem się na maszynowe, i nie żałuję. U mnie 150 m2 zrobili w 8 godzin A powierzchnia głaciutka, równa jak szkło, a do tego beton był o połowę bardziej suchy niż z betoniarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts