Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy podłogówka w łazience zapobiegnie ewntualnej wilgoci

Recommended Posts

izolacje pionowa mam wykonana jak sadze prawidłowo jest styro jest i na to izolacja przeciw wilgoci dom jest bez piwnic pozim zero jest wysoko bo około metra nad rodzimym gruntem do okoła jest obsypany piaskiem ale izolacja pozioma jest kiepska napewno nie szczelna czy moze byc wilgotno ?(na podłogach układałem rury co i wod. dawałem na beton tylko folie która i tak jest przecieta w wielu miejscach na to dałem styropian 2x5cm dam jeszcze na styro drugi raz folie ale nie w miejscach gdzie jest podłogówka bo tam jest folia pod podłogówke czy to wystarczy - pewnie nie? ale moze nie bedzie problemu z wilgocią -jak myslicie?

Problem w łazience dotyczy nadmiaru pary wodnej wytwarzanej podczas kąpieli. Tę parę trzeba usunąć przez wentylację zanim skropli się na zimnych kaflach. Ogrzewanie podłogowe skutecznie to załatwia. Wilgoci pochodzącej z gruntu nie musisz się obawiać jesteś moim zdaniem dostatecznie zabezpieczony.

tak ale jak sie naczytam o tych papach termozgrzewalnych pozniej jeszcze na to folia i tpze wszystko szczelnie jeszcze musi byc zrobione to az sie denerwuje bo u mnie np. w miejscach gdzie ida rury co czy wody musiałem folie przecinac itp. ale moze faktycznie nie bedzie problemu a ty jak masz zrobione

tak ale jak sie naczytam o tych papach termozgrzewalnych pozniej jeszcze na to folia i tpze wszystko szczelnie jeszcze musi byc zrobione to az sie denerwuje bo u mnie np. w miejscach gdzie ida rury co czy wody musiałem folie przecinac itp. ale moze faktycznie nie bedzie problemu a ty jak masz zrobione

Czym były wewnątrz zasypane fundamenty.

wewnatrz zasypałem najpierw ziemią a potem z kilkadziesiat cm piasku no i sciany wewnetrzne sa w pionie pmalowane dysperbitem ale jak pisałem izolacja pozioma podłogi jest kiepska i napewno nie tworzy jednolitej izolacji z izolacja sciany fundamentowej

Kilkadziesiąt to bardzo enigamtyczne określenie bo może być równie 21 cm i 121, zalez jak piasek jak gruby to nie powinno być problemu, drobny podciaga wilgoć do nawet 1 m. Nie ma możliwości już poprawy tej izolacji?