rafio_1977 27.07.2006 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 izolacje pionowa mam wykonana jak sadze prawidłowo jest styro jest i na to izolacja przeciw wilgoci dom jest bez piwnic pozim zero jest wysoko bo około metra nad rodzimym gruntem do okoła jest obsypany piaskiem ale izolacja pozioma jest kiepska napewno nie szczelna czy moze byc wilgotno ?(na podłogach układałem rury co i wod. dawałem na beton tylko folie która i tak jest przecieta w wielu miejscach na to dałem styropian 2x5cm dam jeszcze na styro drugi raz folie ale nie w miejscach gdzie jest podłogówka bo tam jest folia pod podłogówke czy to wystarczy - pewnie nie? ale moze nie bedzie problemu z wilgocią -jak myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafio_1977 27.07.2006 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 halo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 27.07.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Problem w łazience dotyczy nadmiaru pary wodnej wytwarzanej podczas kąpieli. Tę parę trzeba usunąć przez wentylację zanim skropli się na zimnych kaflach. Ogrzewanie podłogowe skutecznie to załatwia. Wilgoci pochodzącej z gruntu nie musisz się obawiać jesteś moim zdaniem dostatecznie zabezpieczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafio_1977 27.07.2006 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 tak ale jak sie naczytam o tych papach termozgrzewalnych pozniej jeszcze na to folia i tpze wszystko szczelnie jeszcze musi byc zrobione to az sie denerwuje bo u mnie np. w miejscach gdzie ida rury co czy wody musiałem folie przecinac itp. ale moze faktycznie nie bedzie problemu a ty jak masz zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 27.07.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 tak ale jak sie naczytam o tych papach termozgrzewalnych pozniej jeszcze na to folia i tpze wszystko szczelnie jeszcze musi byc zrobione to az sie denerwuje bo u mnie np. w miejscach gdzie ida rury co czy wody musiałem folie przecinac itp. ale moze faktycznie nie bedzie problemu a ty jak masz zrobione Czym były wewnątrz zasypane fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafio_1977 27.07.2006 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 wewnatrz zasypałem najpierw ziemią a potem z kilkadziesiat cm piasku no i sciany wewnetrzne sa w pionie pmalowane dysperbitem ale jak pisałem izolacja pozioma podłogi jest kiepska i napewno nie tworzy jednolitej izolacji z izolacja sciany fundamentowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 27.07.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 wewnatrz zasypałem najpierw ziemią a potem z kilkadziesiat cm piasku no i sciany wewnetrzne sa w pionie pmalowane dysperbitem ale jak pisałem izolacja pozioma podłogi jest kiepska i napewno nie tworzy jednolitej izolacji z izolacja sciany fundamentowej Kilkadziesiąt to bardzo enigamtyczne określenie bo może być równie 21 cm i 121, zalez jak piasek jak gruby to nie powinno być problemu, drobny podciaga wilgoć do nawet 1 m. Nie ma możliwości już poprawy tej izolacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafio_1977 27.07.2006 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 nie bo bym zdzierac musiał styropian zreszta na podłodze sa rury i tak by nic to nie dało bo w miwjscach gdzie podchodza do grzejników musiałem przecinaf folie. zasypałem piaskiem normalnym zółtym a warstwa 30-40cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafio_1977 28.07.2006 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 halo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafio_1977 29.07.2006 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 moe ktos jeszcze cos powie na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts