bladyy78 27.07.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Mam pytanko kto robi takie projekty tzn czy zwykly architekt który projektuje domy czy do tego sa potrzebni architekci którzy zajmuja sie tylko sprawami wodnymi? I druga kwestia ile placiliscie za zrobienie projektu wodno-kanalizacyjnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 27.07.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 ktoś kto ma w odpowiednim zakresie uprawnienia instalacyjne - architekt teoretycznie ograniczone też może miec ale raczje rzadki przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annanatali 27.07.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 projekt przyłącza robi projektant mający uprawnienia w specjalności instalacje i siecie sanitarne. Ja zamawiając projekt domu zmówiłam odrazu i zapłaciłam za projekt studni i przyłącza wodnego, a oddzielnie płaciłam za projekt przyłącza kanalizacyjnego. Kosztowało mnie to 400 zł, ze zniżkami z tytułu już wcześniej robionych instalacji. Kobietka będzie tez nam robiła przyłacze gazowe. Architekt od domu poradzi Ci pewnie osobę z którą współpracuje w tym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 27.07.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 NAJLEPIIEJ, NAJTANIEJ, NAJPEWNIEJ Udajesz się do przedsiebiorstwa WOD-KAN i pytasz kto moze zrobic projekt (po godzinach ) Zlecasz projekt i płacisz. Najlepiej zlecic go osobie, ktora pozniej robi odbiór. Zatwierdzasz projekt w ZUD-zie i do roboty. Potem geodeta (inwentarka) i zgłaszasz do odbioru (60 zł). Za projekt WOD-KAN zapłaciłem 300 zł Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 27.07.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Co kraj to obyczaj, najlepiej jak projektant załatwia wszystkie potrzebne uzgodnienia ( u operatora i w ZUD ) a Ty dostajesz zatwierdzony projekt z wszystkimi uzgodnieniami i nie musisz się bujać po urzędach.Zostaje tylko zgłoszenie, ale to też może zrobić za Ciebie uprawniony wykonawca.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 27.07.2006 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Mi za projekt zaspiewali 900zl kurcze to troszke duzo tak mi sie wydaje :- ale nie moge znalkezc nikogo kto by to zrobil taniej bede musial faktycznie chyba [przejsc sie do Auy i tam moze ktos na fuche takowy projekcik zrobi taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts