kipercz 27.07.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Na naszej dzielnicy wymieniono rurociągi ,aż do liczników w domach-przed tą wymianą manometr pokazywał u mnie 4 atm a teraz 6-7 -zawór bezpieczeństwa zanstalowany w bojlerze ,,puszcza" ,wyższe ciśnienie ,źle wpływa na żywotność np takiego bojlera i całej instalacji.Jakie przepisy regulują ciśnienie w sieci wodociągowej i jakie ono powinno być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 31.07.2006 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Raczej zainstalować przy wodomierzu reduktor ciśnienia i nastawić go na 2 atmosfery. Zawory czerpalne przy umywalkach też nie lubią dużego cisnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 31.07.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 U mnie też jest koło 6 atm a w nocy nawet 8atm.Reduktor nastaw raczej na 3 atm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 01.08.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Chciałbym mieć takie problemy, u mnie nawet 2 nie ma, a jak ludzie zaczynaja ogródki podlewać........ Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts