ania1719508426 21.08.2006 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 ale za to wyrok w Sšdzie Administracyjnym zapadł po 4 m-cach od złożenia. Dzi mija termin uprawomocnienia i zabieramy się za PO ! Czy nie zechcielibyście się podzielić treścią tego wyroku? A może jest opublikowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 21.08.2006 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Chetnie przelę zainteresowanym osobom na prv, ale nie w tej chwili bo muszę zeskanować. Ja popełniłam jeden błšd, że nie interweniowałam u Wojewody już po miesišcu od złożenia odwołania, żeby przyspieszyć działania bur... w UW. Pewnie sprawa zakończyła by się wczeniej. PS. Może Tobie pójdzie lepiej i Wojewoda nie wyda decyzji odmownej majšc na uwadze dopiero co przegranš sprawę. Koszty sšdowe też majš nam zwrócić. PS.2 Osoby zainteresowane wyrokiem proszę o podanie na prv adresów e-mail, to przelę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
armark 22.08.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 WM 08 - czy mógłbyś przesłać na maila sentencję wyroku... chętnie bym przeczytał. Adres mailowy przesłałem na priva... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 22.08.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 WM 08 - czy mógłbyś przesłać na maila sentencję wyroku... chętnie bym przeczytał. Adres mailowy przesłałem na priva... Już sprawdziłam - ten wyrok nam się na nic nie przyda. WM 08 mieli w warunkach zapisane POŚ albo szambo więc sprzeciw gminy był rażącym naruszeniem prawa. Nasza sytuacja jest inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 22.08.2006 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 OOOO to Aniu jakie masz wielkie możliwoci??? Dotarła do naszych dokumentów Jest kilka zapisów sšdu, które można wykorzystać w odwołaniu. Moja sprawa jest rzeczywicie trochę inna, ale może powołanie się w jakim zakresie "przestraszy" organ II instancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 22.08.2006 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Aniu, wysłałam zapytanie na prv bo nie wiem czy to kogo innego interesuje, ale jeżeli chcesz to możesz odp na forum. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNCF 22.08.2006 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 22.08.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 SNCF - jest jeden problem. Może być tak, że każą wykazać się podpisaną umową z "szambiarką", a i bywają takie przypadki, że trzeba okazać rachunki za takową usługę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNCF 22.08.2006 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 22.08.2006 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 tylko czy maja do tego prawo ? mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNCF 22.08.2006 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Aniu czyli jest jakies rozporządzenie lub zapis w jakims tam kodeksie lub gdzies ze moga rządac pokazania rachunków ? pyt 2. czy jest wykaz instytucji ktore moga wydawac takie rachunki itd?czy jest opisane jak ma wygladac taki rachunek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 22.08.2006 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Ustawa o utrzymaniu czystości i porządku w gminach: Art. 6. 1. Właściciele nieruchomości, przy wykonywaniu obowiązku określonego w art. 5 ust. 1 pkt 3, zobowiązani są do udokumentowania korzystania z usług wykonywanych przez zakład będący gminną jednostką organizacyjną lub podmiot posiadający zezwolenie na wykonywanie usług usuwania odpadów komunalnych przez okazanie umowy i dowodów płacenia za usługi lub okazanie, na żądanie wójta, burmistrza lub prezydenta miasta, dowodów płacenia za składowanie odpadów na składowisku odpadów komunalnych. Ale nikt nie może ci kazać załatwiać się w domu i przebywać tam bez ustanku więc trudno jest na podstawie domniemanego zużycia wyznaczyć, ile tych rachunków powinno być. Ja w każdym razie nie ryzykowałabym procesu z takim obywatelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
armark 22.08.2006 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Dla mnie jest ważny inny problem. W momencie posiadania szamba, docelowo będę zmuszony do podpięcia się do kanalizacji (jak wreszcie powstanie). Przy POŚ-u takiego obowiązku mieć nie będę...Co oznacza, że jeżeli jakimś cudem gmina wybuduje kanalizację np. w przyszłym roku, to pozostanę z kosztami POŚ-a. A tak na marginesie - złożyłem dzisiaj odwołanie... Oczywiście wykorzystałem propozycję Ani, którą troszkę rozszerzyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olzy Smierci 22.08.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Armak - jestem bardo ciekaw jak to sie rozwinie, trzymam bardzo mocno kciuki.czy ktos z was buduje sie w Wawrze lub wie jaki jest tam stosunek do POS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 22.08.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 ..... jeżeli jakimś cudem gmina wybuduje kanalizację np. w przyszłym roku, ........ http://forum.ingame.de/hardware/smilies/lachtot.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
armark 22.08.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Olzy - oczywiście dam znać, jak tylko dostanę jakąś odpowiedź. Obawiam się jednak, że trzeba będzie trochę poczekać Ania - jak zwykle pełen optymizm w podejściu do rzeczywistości I cóż za niewiara w możliwości naszych urzędników... A przecież wkrótce wybory samorządowe... Sama się zdziwisz słuchając co niektórych, ileż to pieknych rzeczy nam obiecają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pencil 26.08.2006 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 czy ktos z was buduje sie w Wawrze lub wie jaki jest tam stosunek do POS Generalnie w Wawrze (tak jak i na Ursynowie u Armarka) jest bardzo wysoki poziom wody gruntowej (w okolicy ul. Tadżyckiej np., wg znanych mi wyników odwiertów, woda jest na poziomie 1,3m poniżej poziomu terenu z możliwością podnoszenia się nawet o 1,0m przy wysokich stanach wód). I to jest główny powód, dla którego w większości decyzji wz macie Państwo wskazanie do budowy szamba. Bez badań gruntu żaden urzędnik nie zaryzykuje aprobaty dla POŚ. Jeśli macie Państwo dostęp do archiwum Muratora to zachęcam do przeczytania artykułu "Przydomowa oczyszczalnia czy bezodpływowy zbiornik na ścieki" (Murator nr 06/2006) - jest tam głównie o warunkach technicznych, ale też abc formalności i trochę wyjaśnień w kwestiach, które padały w tym wątku. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
armark 13.09.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Długo mnie nie było na forum... W międzyczasie dostałem odpowiedź od wojewody w prawie mojego odwołania.Odpowiedź jest.... odmowna, czyli podtrzymująca sprzeciw wobec zamiaru budowy POŚ-a. W skrócie - niezgodność z warunkami zabudowy...Jednym słowem 2:0 dla gminy.Przystępuje do fazy trzeciej, czyli do wystąpienia o zmianę warunków zabudowy. No chyba, że ktoś z forumowiczów ma jeszcze inny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 13.09.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Dla mnie jest ważny inny problem. W momencie posiadania szamba, docelowo będę zmuszony do podpięcia się do kanalizacji (jak wreszcie powstanie). Przy POŚ-u takiego obowiązku mieć nie będę... Co oznacza, że jeżeli jakimś cudem gmina wybuduje kanalizację np. w przyszłym roku, to pozostanę z kosztami POŚ-a.. Tak sobie myślę że mamy wolny kraj i jak już nam raz pozwolono wybudować szambo lub POŚ to chyba nie mogą zmusić do podłączenia się do kanalizacji . Czy jest jakiś przepis nakazujący likwidację legalnego szamba na rzecz kanalizacji . Przecież zawsze możesz powiedzieć że nie stać cię na podłączenie . Nawet jak gmina zaproponuje darmowe podłączenie możesz odmówić . Mogłeś się tak przyzwyczaić do szamba że ci odpowiada , że według ciebie wywóz szamba wychodzi taniej itp Czy kogoś z Forumowiczów podłączono na siłę do kanalizacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krupiarz 13.09.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Witam, Ja w warunkach zabudowy mialem tez ze nieczystosci powinny byc odprowadzane do zbiornika szczelnego bezodplywowego (czyt. sznmba) . Co wiecej w pozwoleniu na budowe zlozylem wniosek o szambo i takei pozwolenei dostalem. Ale zlozylem tez zgloszenie na POS i po 4 tygodniach dostalem odpowiedz, ze wszystko ok i moge budowac POS. Facecik w starostwie powiedzial mi (bo to starostwo dajetj. przyjuje zgloszenie i wydaje zgode) ze to nic ze mam w pozwoleniu na budowe zbiornik bezodplywowy, jezeli teraz zrobie zglsozenie i oni je rozpatrza pozytywnie, to jest to niejako aktualizacja decyzji o pozwoleniu na budowe i wszytko jest ok. Dziwne to troche, bo WZ wydaje Gmina, a pozwolenie na budowe Starostww, zgloszenia na POS przyjmue tez starostwo ??? Nie wiem jak oni wspolpracuja ze soba, ale w moim przypadku zadzialalo. Tak wiec wszystko ok. Moze wszystko zalezy od gminy i jej planow odnoscnie "kanalizowania" danych terenow?? Pozdrawiam i wszystkim ktorzy zdecyduja sie na POS zycze by dostali zdode. Ja zaczynam budowe za ok. 2 tyg. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts