hemars 27.07.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 mieszkam w małej miejscowości między mną a sąsiadem jest droga należąca do gminy, sąsiad ma zakład fryzjerski (zarejestrowany) i cały problem tkwi w tym że jego klienci przyjeżdżając samochodami robią sobie parking od mojej strony przy podmurówce na której będzie stało ogrodzenie wszelkie próby rozmowy spełzły na niczym ( facet jest z tzw. krzykaczy, jak tylko otworzę usta żeby coś powiedzieć żeby rozwiązać problem zostaje przekrzyczany), wszystko ma miejsce od strony ogrodu gdzie wprawdzie będzie brama ale używana raz na kwartał do wywozu nieczystości i w sumie mi nie przeszkadzają stojące tam samochody ale... no właśnie podmurówka została tak wypchnieta od ciężaru aut ( tam jest skarpa) że muszę ją rozebrać a zużyłem na nią 2 tony cementu nie licząc żwiru i mojej pracy. Boję sie że gdy postawię ogrodzenie ono poprosu sie przewróci. a pytanie moje jest takie czy za podmurówką od strony jezdni mogę wkopać cokolwiek (kamienie, krawężniki itp.) naprzykaład 1m od płotu (lub inną jeżeli to możliwe) . To wystarczy bo ta odległość nie będzie powodowała przechylanie sie płotu. rodzina i znajomi radzą rozsypać torbę gwoździ alę sie boję bo to myśliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 28.07.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Ja bym porobiła zdjęcia i wysłała skargę do kogo się da. A pomysł z gwoździami bym zastosowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiH 29.07.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 ja bym posadziła cos zielonego zamiast kamieni, zdjecia bym porobila faktycznie, a o gwozdziach zapomnij! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 29.07.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 wszystko zależy do kogo należy ziemia za podmurówką. Jak do gminnej drogi, to nic nie zrobisz. Jak do Ciebie to ustaw przed planowanym ogrodzeniem np, duże głazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzobo 09.08.2006 02:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Moze postaw znak "teren prywatny-nie parkowac" i zakontraktuj laweciarza, zeby sobie odholowal pare autek )... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wari 09.08.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Jest to droga gminna, nalezy wiec do gminy i każdy ma prawo się tam zatrzymać. Niestety trzeba pomyśleć o takiej podmurówce, aby wytrzymała. O gwoździach, które uszkodzą niewinnych klientów fryzjera bym zapomniał, bo koszty takiego działania przekroczą koszty podmurówki. Ja bym postawił przy swojej posesji tuż przy podmurówce takie betonowe, ciężkie gazony z kwiatami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts