angielka 28.07.2006 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 hmm, myślałam że posypią sie "gromy', a tu nic ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 28.07.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 No to masz...tzn nie masz...bezpośredniego przejścia z garażu do domu. Dla mnie to spory minus. Poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angielka 28.07.2006 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 a własnie, że będzie - przez piwnicę - schodami a właściwie, to garaz miał być osobnym budynkiem ... ale jakoś sie przykleił do domku;) i stąd to przejście przez piwnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 28.07.2006 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 a własnie, że będzie - przez piwnicę - schodami a właściwie, to garaz miał być osobnym budynkiem ... ale jakoś sie przykleił do domku;) i stąd to przejście przez piwnicę skoro pierwotnie garaz mial byc oddzielnym budynkiem (czyli zrezygnowaliscie z polaczenia domu z garazem) to po co robicie to zejscie z garazu do piwnicy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 29.07.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Jak dla mnie trochę za bardzo "rozstrzelony" ten projekt.Jeśli już garaż jest przyklejony do budynku to czy nie lepiej go tak postawić, aby utworzyć bardziej zwartą bryłę, w skutek czego można zaoszczędzić na materiałach. Tyle, że nie wiem jaka jest Wasza działka i jak jest postawiony budynek wobec stron świata, bo to ma wpływ na projekt. Projekt ma spełniać określone funkcje danej rodziny.Dla mnie osobiście do przemyslenia byłaby kwestia - dużego hollu na dole - czy rzeczywiście potrzebna jest aż tak duża komunikacja?- sypialnie na górze trochę małe, jeśli macie lub będziecie mieć dzieci będą one potrzebowały oprócz łóżka jeszcze przestrzeni do nauki i zabawy w swoich pokojach. Ale musicie sami określić swoje potrzeby i jeśli Wam na tym zależy pomyśleć o ekonomicznych rozwiązaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angielka 29.07.2006 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 własnie ze względu na wąską działke, garaz został przyklejony do domu - nigdy nie chciałam mieć garazu w bryle budynku (np koło salonu) a skoro został juz przyklejony, to zrobimy sobie przejście do piwnicy (a dlaczego by nie) ścianka kolankowa ma 90cm, więc nie jest niska - tak więc pokoje na górze nie będa aż takie malutkie jak się wydaje (najmniejszy będzie miał 12 m2 i to chyba nie jest tragedią, metraż na projekcie jest wyznaczony dla powierzchni użytkowej, powyżej 1,9 wysokości śćiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angielka 29.07.2006 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Ale musicie sami określić swoje potrzeby i jeśli Wam na tym zależy pomyśleć o ekonomicznych rozwiązaniach. a mi sie wydawało, że ten dom jest prosty jak stodoła - no to już chyba ekonomiczniej się nieda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts