Piotr-Krk 27.07.2006 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Mam na oku taką działeczkę i nie mogę się zdecydowac , chciałbym postawic dom ok 110 m więc nieduzy.Czy załujecie wyboru tak małej działki czy moze jest to trafna decyzja? PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 28.07.2006 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Rozumiem że 8a to 8 arów, czyli 800 m.kw.To jest ostatnio całkiem typowa wielkośc działki budowlanej.Ostatnio byłem u znajomych którzy maja dom o pow. 180 m. na działce 340 m. kw.I mają jeszcze kawałek ładnego trawnika i inne ogrodowe atrakcje jak hustawka itp.Na 800 m. mozna normalnie budować, mieszkać i żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 28.07.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 budować i mieszkać - zgoda ale czy żyć -no tu mam wątpliwości ja na pewno bym sie nie zdecydował chyba ze działka miałaby inne walory np ściana lasu na 3 bokach a 4 dojazd odpowiedz sobie na pytanie czego oczekujesz od domu i działki czy chcesz mieś duzy ogród , miejsce na grila (nie takiego działkowego tylko prawdziwego), oczyszczalnie ścieków, miejsca do parkowania , miejsce na rozstawienia jakiegoś basenu na lato albo zrobienie stałego? czy chcesz mieć jak na pracowniczych ogródkach ze nie wychodząc z domu słyszysz o czym sąsiedzi rozmawiają i czuć co jedzą nba obiad ? tak naprawdę to na te pytania sobie odpowiedz i z nich wyjdzie jaka działka ci jest potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 04.08.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 800 m2 i dom 110 m2 zupełnie wystarczy, chyba, że uwielbiasz ciagle podlewać trawnik, zajmować sie kwiatkami lub masz pieniadze na automatyczne podlewanie i ogrodnika. A tak naprawdę duże działki są świetne ale dużo pracy przy nich, no i ile kosztuje ogrodzenie . Ważne też gdzie jest ta działka i na czym wam zależy. Ja wolę 800m2 i mieć blisko do pracy, szkoły itp. niż hektary i problemy z dojazdem zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 05.08.2006 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 budować i mieszkać - zgoda ale czy żyć -no tu mam wątpliwości zalezy jak kto lubi, ja mam szeregowca i 360 m2 ogrodka... dla mnie wystarczajaco a jeszcze chyba zrobie ogromny taras z plytek zamiast trawy do polowy ogrodu dla mnie jest wazne zebym miala stol krzesla i mozliwosc wylozenia sie na lezaku przy kawie A ze nie mam zaciecia do zieleniny, to bedzie jej jak najmniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satina 07.08.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Uważam że działka 800 m2 jest ok. Ja mam 750 m2 , dom 150m2 i pracujac zawodowo jest co robić przy takim ogrodzie aby wygladał ładnie a co dopiero gdybym miała jeszcze więcej? Chyba pozastałoby tylko wynajmowanie ogrodnika, ale kogo na to stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renjul 07.08.2006 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Ja nie mieszkam, ale mam kilku znajomych, ktorzy postawili domy nawet na mniejszych dzialkach i sa zadowoleni. Mysle, ze sporo zalezy od otoczenia. jesli w okolicy to srednia wielkosc dzialek, dzialka jest w miescie, nie masz jakis wybujalych aspiracji odnosnie ogrodu to jak najbardziej OK. Jesli to na wsi i sasiedzi maja dzialki po 2, 3 tysiace metrow to byc moze mozesz czuc sie na niej nieco klaustrofobicznie. I jeszcze jedna niemniej od wielkosci wazna - ksztalt dzialki. Ile ta dzialka ma szerokosci? Jak daleko bedziesz miec do sasiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 14.08.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Ja ostatnio kosiłem 7.5a i miałem dosyć. Czasem chciałbym mieć większą (ciut szerszą) działkę ale jak muszę pokosić trawę to mi przechodzi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 14.08.2006 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 A ja stawiam dom 170-180mkw na działce 6,2ara Jakos wszytsko zmiesciło się.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 30.08.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Nasza też nie przekracza 800 m kw, ale za to w centrum miasta, 5 minut pieszo do parku, 5 minut do przedszkola, szkoły podstawowej, i liceum. Bliziutko przychodnia, stadion. 10 minut piechotą do Urzędu Miasta.Coś za coś. Zależy co komu pasuje. Ze względu na odległości i ewentualne problemy komunikacyjne, ja wolałam małą działkę w centrum niż dużą na przedmiesiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 04.09.2006 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Nasza też nie przekracza 800 m kw, ale za to w centrum miasta, 5 minut pieszo do parku, 5 minut do przedszkola, szkoły podstawowej, i liceum. Bliziutko przychodnia, stadion. 10 minut piechotą do Urzędu Miasta. Coś za coś. Zależy co komu pasuje. Ze względu na odległości i ewentualne problemy komunikacyjne, ja wolałam małą działkę w centrum niż dużą na przedmiesiu. o i to są argumenty ........... bo jak widzę działki kupione u mnie na wsi po 1000 m2 to nie rozumiem właścicieli albo wieś i duza działka albo miasto z wygodami i wtedy pójscie na kompromis na małą działkę tylko prosze mnie nie atakować za ta wypowiedz akceptuję to że są inne podejścia do zycia ja przedstawiam swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts