amj2 20.10.2004 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Po raz trzeci proszę Was o ocenienie projektu.Zmiana projektów wynikała nie z naszego niezdecydowania, ale z dziwnych warunków zabudowy.Spójrzcie na niego Waszym wprawnym okiem i dajcie znać co byście zmienili.Czy ktoś może buduje taki sam? Ciekawa jestem jaki to będzie koszt, budując systemem zleconym? http://www.studioatrium.pl/atrium.php?p=po&pid=207 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 20.10.2004 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Po raz trzeci proszę Was o ocenienie projektu.Zmiana projektów wynikała nie z naszego niezdecydowania, ale z dziwnych warunków zabudowy.Spójrzcie na niego Waszym wprawnym okiem i dajcie znać co byście zmienili.Czy ktoś może buduje taki sam? Ciekawa jestem jaki to będzie koszt, budując systemem zleconym? http://www.studioatrium.pl/atrium.php?p=po&pid=207 Witam, po ciężkich bojach z wyborem projektu również zdecydowaliśmy się na projekt z Atrium (model GL 193). Budowa dopiero na przyszły rok. Projekty są bardzo podobne; kiedy zaczynacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amj2 20.10.2004 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Hej Darpiot.Mamy zamiar zacząć jak tylko zima zelżeje.Mam nadzieje,że do tego czasu załatwimy sprawy papierkowe.Budujesz systemem zleconym?Na ile oceniasz wybudowanie swojego domu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 20.10.2004 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Hej Darpiot.Mamy zamiar zacząć jak tylko zima zelżeje.Mam nadzieje,że do tego czasu załatwimy sprawy papierkowe.Budujesz systemem zleconym?Na ile oceniasz wybudowanie swojego domu? Pozdrawiam Ja nie jestem takim optymistą co do papierów, składam dopiero wniosek o warunki zabudowy, później odrolnienie gruntu i dopiero pozwolenie. Myślę, że we wrześniu przyszłego roku uda się zacząć. Szacunków jakichś konkretnych jeszcze nie robiłem. Okna i drzwi balkonowe PCV z pr. pięciokomorowego ok.10000zł, drewno na więźbę ok.5500zł. Całość mam nadzieję zmieścić w 250000zł. W zasadzie to nie kupiłem jeszcze tego projektu, trochę się boję co mi napiszą w warunkach zabudowy. Ale miejscowy architekt, który będzie dokonywał adaptacji mówi, że raczej problemów być nie powinno. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 20.10.2004 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 - podoba mi się nawet wielkośc salonu jest przyzwoita- system zlecony to większe koszt około 30%, ale mniej nerwów i szybciej to trwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 28.07.2006 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Witam, stawiam GL-189 - no, może "stawiam" to za dużo powiedziane, z powodu braku czasu mam generalnego wykonawcę, ale mam wolną rękę w zakresie zmian (oczywiście sensownych i zgodnych z zasadami sztuki budowlanej). Jak wiele innych projektów, GL-189 ma swoje błędy (np. brak kanału wentylacyjnego z kuchni, bezsensowne umiejscowienie kuchenki, mało wspólczesna instalacja elektryczna - to niektóre z rzeczy, które zauważyłem). Problematyczna dla niektórych jest sławna "przypora" przy wejściu - jednym się podoba, inni dostają od niej odruchów wymiotnych Wiele rzeczy związanych np. z rozłożeniem ścianek działowych można zmienić, można dodać okno połaciowe w łazience na poddaszu. Czy możecie podzielić się swoimi spostrzeżeniami na temat tego projektu? Jakie znależliście błędy, co - Waszym zdaniem - warto zmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 29.07.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Ja wybudowałam GLX19, twój dom to trochę zmieniony mój projekt (bez podcienia) oraz inny układ wewnątrz. Moje uwagi:1) okna połaciowego w dachu nie zmieścisz - bo masz w tym miejscu kosz,2) układ schodów - wg mnie kompletny niewypał,kuchnia spora - ale brak pomieszczeń technicznych,3) garaż - strasznie ciasny (ja w swoim projecie poszerzałam go o 1 metr),4) brak garderoby,5) w łazience na górze, nie zmieścisz tego co jest narysowane w projekcie, o skomplikowaniu kanalizy że nie wspomnę,to tyle w skrócie.Nie wiem ile kasy przeznaczasz, ale: jak obejrzysz kosztorys GLX19 - to spokojnie dodaj do niego 50% to masz szansę na wybudowanie w niskim standardzie, jeżeli twój kosztorys jest tak samo "dokładny" jak GLX19 - to zrób to samo (w kosztorysie brak jest tylu rzeczy, pomiary są tak niedokładne, np. tynki wewn.- pomyłka o prawie 80%, zewnętrzne - o prawie 80% - właśnie w poniedziałek musze dokupić 10 kibli tynku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amj2 31.07.2006 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 My wybudowaliśmy Gl 189. Jak będziesz miał jakieś pytania to pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts