Pbobi 28.07.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Mam glebę piaszczystą (VI) czy dać warstwę gliny i na to torf czy glina jest zbędna i będzie powodować gnicie trawnika przy obfitszych opadach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kobzi 28.07.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Witam,jeśli mówisz, że jest to ziemia piszczysta to piwinieneś dać warstwę gliny. jesli możesz ją bez większych nakładów zdobyć.Napewno nie zaszkodzi a może jedynie wpłynać pozytywnie bo po podlaniu np. trawnika woda zostanie zatrzymana przez warstwę gliny i zapewni na dłużej potrzebną wilgoć dla trawnika.Ja za to mam działkę gzie jest warstwa około 30 cm ziemi III klasy a pod nia właśnie glina. Teraz jest bardzo sucho a trawa mimo, że jej nie podlewam (dopiro fundamenty) ma się dobrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts