Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Developerzy - Trójmiasto i okolice

Recommended Posts

Witam,

Szykuje się do budowy domu jednorodzinnego. Mam już upatrzoną działkę, projekt jak i źródła finansowania. Ze względu na lenistwo i brak czasu jestem zdecydowany na budowę z inwestorem zastępczym. I tutaj pojawia się mój problem. Czy jest ktoś w stanie polecić jakiegoś dewelopera z rejonu Wejherowo - Trójmiasto? Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc :) W chwili obecnej zastanawiam się nad firmą Multidom (Wejherowo) oraz Marbo, ale jak na razie do żadnej z nich nie jestem do końca przekonany.

Pozdrawiam,

Dziwię się że szukasz dewelopera? poniewaz jak się nie znasz to orżną Cię na materiałach jak byś poszukał pojedyńczych wykonawców wyjdzie Ci ze 40% taniej poza tym takie kołchozy nie grzeszą zbytnią jakością z reguły biorą podwykonawców których ty z pewnościom mógłbyś sam zatrudnić oszczędzając sporo kasy a przy okazji sprawdzając jakość ich prac przy kołchozach nie masz na to raczej żadnych szans ot dostajesz kluczyk i się wprowadzasz a nie koniecznie może być to czego oczekiwałeś. zastanów się czy dobrze robisz? no chyba że wygrałeś kumulację w lotto :lol: wtedy możesz zaryzykować . ja bym kołchozu nie wziąl wystarczy że czasem dla nich pracuję { jak najtańsze mat. chore tempo prac, szybko i byle jak aby jak najwięcej kasy zostało i żeby jak najszybciej skończyć} a dalej niech się klient martwi bo co im zrobisz będziesz się z nimi sądzic? odradzam Ci deweloperów

Bzdura. Nikt cię nie orżnie trzeba tylko miec przygotowana odpowiednia umowe i zebrac kilka ofert.

Nigdy nie dostaniesz ceny materiałów jaką ma generalny wykonawca (jeżeli o takiego chodzi), jeżeli kiedykolwiek cokolwiek robił.

Trzymaj kase i rządaj czego chcesz, ale zgodnie z wytycznymi wykonania i odbioru robót.

Jestem generalnym jednej z najwiekszych firm budowlanych w Polsce i sie tego nie wstydzę. To, że czasami trzeba robić z chłamu nie ukrywam, ale wszystko jest zgodne z PN i AT. Zażalenia do firm produkujących materiały budowlane, a jakości swoich robót sie nie wstydze. Deweloper to tylko firma która kasuje całą kase i nie ma nic wspólnego z budownictwem.

Witam,

Szykuje się do budowy domu jednorodzinnego. Mam już upatrzoną działkę, projekt jak i źródła finansowania. Ze względu na lenistwo i brak czasu jestem zdecydowany na budowę z inwestorem zastępczym. I tutaj pojawia się mój problem. Czy jest ktoś w stanie polecić jakiegoś dewelopera z rejonu Wejherowo - Trójmiasto? Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc :) W chwili obecnej zastanawiam się nad firmą Multidom (Wejherowo) oraz Marbo, ale jak na razie do żadnej z nich nie jestem do końca przekonany.

Pozdrawiam,

Witaj, jak chcesz dam Ci namiar na firmę co mi buduje stan surowy a wiem ,że robią też do wykonczenia ja jestem z nich baaardzo zadowolona , są dokładni i niedrodzy i potrafią załatwić materialy w bardzo dobrej cenie... Jak chcesz to napisz a dam Ci namiar na priv, a jesteśmy z tych samych okolic a facet jest z Luzina.....

Pozdrawiam

• 4 months później...
Gość It****

Hej Antyey,

Jestem ciekawa czy udało Ci się wybrać wykonawcę? Przyznam, że jestem teraz w podobnej sytuacji i szukam dewelopera. Będę się budowała w Gdańsku, w przyszłym roku, prawdopodobnie w maju. Pozdrawiam

Jestem generalnym jednej z najwiekszych firm budowlanych w Polsce i sie tego nie wstydzę. To, że czasami trzeba robić z chłamu nie ukrywam, ale wszystko jest zgodne z PN i AT. Zażalenia do firm produkujących materiały budowlane, a jakości swoich robót sie nie wstydze. Deweloper to tylko firma która kasuje całą kase i nie ma nic wspólnego z budownictwem.

a jaka to firma Panie Dyrektorze generalny - bo ja tez buduje domy :oops: