agnieszkakusi 28.07.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Czy ktoś ma namiar na ludzi z Rosji lub Ukrainy chetnych do pracy w okolicach Torunia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 28.07.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 W jakiej branży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 28.07.2006 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 W jakiej branży? malowanie klatek schodowych......pędzlem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximdoradca 28.07.2006 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 a zaj aką kasę???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gibzwein 28.07.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Czy myślisz, że oni robią za wikt i opierunek? U mni robili białorusini i brali więcej niż polacy. Weź meneli będzie taniej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 31.07.2006 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 I co urządzisz im mały obozik? Namiociki, strażnicy i takie tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 31.07.2006 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Nie urządzę im oboziku...nasi ludzie nie chcą pracować za 1200 na łapkę w godzinach 7-15. Siedza i tylko dyskutuja ile zarabiają za granicą, i ż warto byłoby wyjechać...Polacy sa leniwi! Chcieliby pracować po 3-4 godziny bez doświadczenia i zarabaić po 2000 zł. Pracodawca (mówię o małych rodzinnych firmach budowalanych) chętnie dałby pracownikom więcej kasy, ale czy ktoś kiedyś spytał ile on na takiej robocie zarabia? Ile płaci zusu, podatku? Na jakich stawkach robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 01.08.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Nie urządzę im oboziku...nasi ludzie nie chcą pracować za 1200 na łapkę w godzinach 7-15. Siedza i tylko dyskutuja ile zarabiają za granicą, i ż warto byłoby wyjechać...Polacy sa leniwi! Chcieliby pracować po 3-4 godziny bez doświadczenia i zarabaić po 2000 zł. Pracodawca (mówię o małych rodzinnych firmach budowalanych) chętnie dałby pracownikom więcej kasy, ale czy ktoś kiedyś spytał ile on na takiej robocie zarabia? Ile płaci zusu, podatku? Na jakich stawkach robi? Ja się nie dziwię, że za takie pieniądze nie chcą pracować bo ... za takie wynagrodzenie nie da się utrzymać rodziny. Nikogo nie obchodzą Twoje problemy z rentownością czy zyskownością - jest kapitalizm i każdy myśli o sobie. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 01.08.2006 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Ja się nie dziwię, że za takie pieniądze nie chcą pracować bo ... za takie wynagrodzenie nie da się utrzymać rodziny. Nikogo nie obchodzą Twoje problemy z rentownością czy zyskownością - jest kapitalizm i każdy myśli o sobie.Pzdr.Masz bardzo dziwne podejście, możesz mieć pretensje do rządu i innych idiotów, że jest system jaki jest. ja zarabiam 1000 zł i musze z tego wyżyć i co mam zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 01.08.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Nie urządzę im oboziku...nasi ludzie nie chcą pracować za 1200 na łapkę w godzinach 7-15. Siedza i tylko dyskutuja ile zarabiają za granicą, i ż warto byłoby wyjechać...Polacy sa leniwi! Chcieliby pracować po 3-4 godziny bez doświadczenia i zarabaić po 2000 zł. Pracodawca (mówię o małych rodzinnych firmach budowalanych) chętnie dałby pracownikom więcej kasy, ale czy ktoś kiedyś spytał ile on na takiej robocie zarabia? Ile płaci zusu, podatku? Na jakich stawkach robi? Ja się nie dziwię, że za takie pieniądze nie chcą pracować bo ... za takie wynagrodzenie nie da się utrzymać rodziny. Nikogo nie obchodzą Twoje problemy z rentownością czy zyskownością - jest kapitalizm i każdy myśli o sobie. Pzdr. Powinni Wykonawcy przybijać gwoździem w czache Inwestorom w Wawie,Wrocku (tam gdzie popyt na wykonawstwo jest większy od podaży) itd. tę sentencję - po tym jak rzuca stawkę przed narzutami ,powiedzmy 10 zł za r-g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 01.08.2006 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 HMMM...NIE BARDZO WIEM DLACZEGO GWÓŹDZIEM W CZACHĘ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 01.08.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 HMMM...NIE BARDZO WIEM DLACZEGO GWÓŹDZIEM W CZACHĘ... Żeby sentencja trzymała się na miejscu - jak przyjdzie inwestor szukac wykonawcy t owtedy ten odpowiada - Panie, 10 zł za r-g, koszty pośrednie 80%, zysk 20%, koszty zakupu 12% a jak nie to się bujaj bo wedle kretyńskiego hasła "Nikogo nie obchodzą Twoje problemy - jest kapitalizm i każdy myśli o sobie." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 01.08.2006 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 No ten ktoś z kretynskim hasłem byl naprawdę "niezły" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 01.08.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Ja się nie dziwię, że za takie pieniądze nie chcą pracować bo ... za takie wynagrodzenie nie da się utrzymać rodziny. Nikogo nie obchodzą Twoje problemy z rentownością czy zyskownością - jest kapitalizm i każdy myśli o sobie. Pzdr. Masz bardzo dziwne podejście, możesz mieć pretensje do rządu i innych idiotów, że jest system jaki jest. ja zarabiam 1000 zł i musze z tego wyżyć i co mam zrobić? ...jakie pretensje - ja tylko stwierdzam fakt i oceniam rzeczywistość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 01.08.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 HMMM...NIE BARDZO WIEM DLACZEGO GWÓŹDZIEM W CZACHĘ... Żeby sentencja trzymała się na miejscu - jak przyjdzie inwestor szukac wykonawcy t owtedy ten odpowiada - Panie, 10 zł za r-g, koszty pośrednie 80%, zysk 20%, koszty zakupu 12% a jak nie to się bujaj bo wedle kretyńskiego hasła "Nikogo nie obchodzą Twoje problemy - jest kapitalizm i każdy myśli o sobie." ...jest takie miejsce gdzie mógł byś się wypłakać - pod SEJMEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 01.08.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 HMMM...NIE BARDZO WIEM DLACZEGO GWÓŹDZIEM W CZACHĘ... Żeby sentencja trzymała się na miejscu - jak przyjdzie inwestor szukac wykonawcy t owtedy ten odpowiada - Panie, 10 zł za r-g, koszty pośrednie 80%, zysk 20%, koszty zakupu 12% a jak nie to się bujaj bo wedle kretyńskiego hasła "Nikogo nie obchodzą Twoje problemy - jest kapitalizm i każdy myśli o sobie." ...jest takie miejsce gdzie mógł byś się wypłakać - pod SEJMEM Chętnie zobacze jak powiesz tak komus kto zarabia 1000 zł i ma 4 osobową rodzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 01.08.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 chce powiedziec jedno.we wrocku naprawde nie ma ekipco nie oznaczy tylko tego ze duzo sie im placiale rowniez ze byle dziad moze teraz robic i i tak ludzie go wezma bo wolnych firm budowlanych NIE MA.pRZEPRASZAM za słowo dziad, ale niestety to sama true. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 01.08.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 HMMM...NIE BARDZO WIEM DLACZEGO GWÓŹDZIEM W CZACHĘ... Żeby sentencja trzymała się na miejscu - jak przyjdzie inwestor szukac wykonawcy t owtedy ten odpowiada - Panie, 10 zł za r-g, koszty pośrednie 80%, zysk 20%, koszty zakupu 12% a jak nie to się bujaj bo wedle kretyńskiego hasła "Nikogo nie obchodzą Twoje problemy - jest kapitalizm i każdy myśli o sobie." ...jest takie miejsce gdzie mógł byś się wypłakać - pod SEJMEM Chętnie zobacze jak powiesz tak komus kto zarabia 1000 zł i ma 4 osobową rodzinę. Mam rodzinę i kiedyś zarabiałem 1300zł.Postanowilem zmienić ten stan rzeczy i teraz zarabiam dużo więcej Na tym polega kapitalizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 01.08.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Czegoś tu nie rozumiem. Przecież to tu, na tym forum mówi się, że np. 20,- za postawienie 1m2 ściany to absurdalna cena., bo ja płaciłem 15,-.Fajnie. Każdy chce płacić jak najmniej a zarabiać jak najwięcej. Nie da się tego pogodzić w skali makro. Prawda jest brutalna, tyle ile my płacimy, tyle ludzie zarabiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 01.08.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Czegoś tu nie rozumiem. Przecież to tu, na tym forum mówi się, że np. 20,- za postawienie 1m2 ściany to absurdalna cena., bo ja płaciłem 15,-. Fajnie. Każdy chce płacić jak najmniej a zarabiać jak najwięcej. Nie da się tego pogodzić w skali makro. Prawda jest brutalna, tyle ile my płacimy, tyle ludzie zarabiają. Dokładnie ale denerwuje mnie typ ludzi,którzy nigdy nie tknęli włąsnej działalności gospodarczej niemniej jednak osądy w tej kwestii sypią z rękawa na lewo i prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts