Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaja z gazownią - poznań

Recommended Posts

Byłem w "gazowni" i dowiedziałem się że umowe podpisza ze mną na odbiór gazu od kwietnia 2007!!!

jestem załamany bo musze wprowadzić sie w październiku. Może coś ktoś doradzi, może kogoś zna....

zrób projekt i przyłacza, zgłoś podpisania umowy i uzytkowania

u mnie przesuneli o 1/2 roku z kwietnia 2006 na październik 2005

jezeli chodzi o ........... ew pomoc kogos w gazowni .............. po zmianach w zeszłym roku będzie ciężko, postaraj się oficjalnie

Gość m_ch_konto usunięte

I ja mam taki sam problem! To moje co sobie ponarzekam.

Na Grobli wyznaczyli mi termin na koniec tego roku, a też chcę sie wprowadzić w październiku (Dąbrowa to chyba blisko Zakrzewa :wink: ).

Mam namiar na jakiegoś instalatora, który dla gazowni wykonuje przyłacza. Czekam na "moje" pozwolenie i zanim sie uprawomocni będę go bombardował telefonami. Podobno szanse są, bo tylko administracji na urlop pozwalają chodzić.

Jak się jest kimś ważnym to wszystko się da w gazowni załatwić nawet rurę po trzewach można puścić- słynna 'rura Wassermana' ale zwykłemu śmiertelnikowi ciężko jest sie przebić przez biurokracje w gazowni.

No wiesz... czy ja wiem czy jest co zazdroscic :wink: :lol: , rura owszem, ale te zamachy na zycie w postaci jaccuzi.... :roll:

Monopol to potęga! U mnie był projektant miesiąc temu i tyle go widziałem.A przypadek mam banalny. Rura leci 5m od domu na gł.40cm. Ale projektant będzie projektował 30cm rurki do płotu. Na rurę do domu potrzebuję kolejny projekt. A na instalację wewnątrz budynku kolejny! Tak się strzyże klientów! Nie raz a trzy razy!

Określenie banda albo mafia to dla nich za mało.

A ja myślałem, że gazownia w Poznaniu ma długie terminy na wykonanie :lol:

Pasco ty sie smiejesz ale to jest tragiczne żeby sobie robić takie jaja z ludzi. Ale w sumie może trzeba potraktować to jako kolejne doswiadczenie :wink:

Dla mnie to też żenujące. Ale cóż - polska rzeczywistość, a poza tym gazownia to monopolista, więc możesz im pogwizdać. Jak chcesz gazu, to i tak musisz przystać na ich warunki.

Kolejny absurd o jakim się dowiedziałem, to że umowę o odbiór gazu muszę podpisać bodajże w Stęszewie, bo w Poznaniu nie można - inny rejon :o

Jeszcze chwila i będziemy jeździć do Warszawy jak za starych dobrych czasów po paszporty :wink:

No, ja już tych czasów nie pamiętam.

A tej głupiej regionalizacji to nie rozumiem. W Enei nie miałem takich problemów - podpisałem umowę tam gdzie mi było wygodniej (patrz szybciej ;) ), a nie tam, gdzie mój rejon (chociaż akurat tak się złożyło, że to jedno i to samo).

Cypek napisał

Nie martw się, u mnie gaz miał być w 2005.

Do tej pory nie ma, jadę z butli a gazownia uczciwie płaci odsetki karne.

Nawet to dość dobrze wychodzi W sumie tak by mogło zostać, ale już rurę kładą - szkoda.

A co się dzieje, jesli to gazownia się wyrobi w terminie :wink: a moja część instalacji od płotu do domu i w domu nie będzie gotowa? Czy wtedy ja płacę odsetki?