mackre 28.07.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Byłem w "gazowni" i dowiedziałem się że umowe podpisza ze mną na odbiór gazu od kwietnia 2007!!!jestem załamany bo musze wprowadzić sie w październiku. Może coś ktoś doradzi, może kogoś zna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 28.07.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Mam to samo Po prostu musisz jak najszybciej dogadać się z firmą, która będzie ci wykonywała przyłącze. Mi pan w gazowni powiedział, że nie powinno być problemu z podłączeniem do listopada - a umowę podpisywałem tydzień temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mackre 28.07.2006 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 dzięki za info. Listopad to nie kwiecień 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 28.07.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 W ostateczności zostaje kominek i bojler elektryczny (o ile planujesz kominek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 28.07.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Byłem w "gazowni" i dowiedziałem się że umowe podpisza ze mną na odbiór gazu od kwietnia 2007!!! jestem załamany bo musze wprowadzić sie w październiku. Może coś ktoś doradzi, może kogoś zna.... zrób projekt i przyłacza, zgłoś podpisania umowy i uzytkowania u mnie przesuneli o 1/2 roku z kwietnia 2006 na październik 2005 jezeli chodzi o ........... ew pomoc kogos w gazowni .............. po zmianach w zeszłym roku będzie ciężko, postaraj się oficjalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 28.07.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Ja mam budowę na ukończeniu a gazu wciąż nie ma Mam nadzieję, że przed zimą zdążą, ale chyba ja wprowadzę się przed gazem, no cóż polish reality... pozostaje mieć nadzieję że nowa władza zaprowadzi ład i porządek i w tym temacie - jak wszędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość m_ch_konto usunięte 28.07.2006 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 I ja mam taki sam problem! To moje co sobie ponarzekam. Na Grobli wyznaczyli mi termin na koniec tego roku, a też chcę sie wprowadzić w październiku (Dąbrowa to chyba blisko Zakrzewa ). Mam namiar na jakiegoś instalatora, który dla gazowni wykonuje przyłacza. Czekam na "moje" pozwolenie i zanim sie uprawomocni będę go bombardował telefonami. Podobno szanse są, bo tylko administracji na urlop pozwalają chodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 28.07.2006 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 A mnie w Wa-wie dali termin na październik ubiegłego roku i jeszcze nie zrobili. To dopiero są jaja!Już zacieram ręce na te umowne odsetki karne za zwłokę - wygląda na to że będzie przyłącze za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janewa 28.07.2006 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Załatwiając uzgodnienia w Gazowni od razu dowiedziałam się,że wniosek o przylaczenie gazu mam złożyc rok naprzód, zatem jak będzie np. już stan surowy. Tak też zamierzam uczynic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mackre 29.07.2006 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 To super ze sie dowiedziałaś . Ja dzień wcześniej dzwoniłem do dzaiłu technicznego w gazowni i powiedzieli mi że spoko 2 miesiące od podpisania umowy i mam gaz i gdyby nie moja przezorność to czekałbym sobie jeszcze i dopiero bym się zdziwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 30.07.2006 04:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Nie martw się, u mnie gaz miał być w 2005. Do tej pory nie ma, jadę z butli a gazownia uczciwie płaci odsetki karne. Nawet to dość dobrze wychodzi W sumie tak by mogło zostać, ale już rurę kładą - szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duszek 30.07.2006 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Jak się jest kimś ważnym to wszystko się da w gazowni załatwić nawet rurę po trzewach można puścić- słynna 'rura Wassermana' ale zwykłemu śmiertelnikowi ciężko jest sie przebić przez biurokracje w gazowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 30.07.2006 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Jak się jest kimś ważnym to wszystko się da w gazowni załatwić nawet rurę po trzewach można puścić- słynna 'rura Wassermana' ale zwykłemu śmiertelnikowi ciężko jest sie przebić przez biurokracje w gazowni. No wiesz... czy ja wiem czy jest co zazdroscic , rura owszem, ale te zamachy na zycie w postaci jaccuzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 31.07.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 A ja myślałem, że gazownia w Poznaniu ma długie terminy na wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 31.07.2006 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Monopol to potęga! U mnie był projektant miesiąc temu i tyle go widziałem.A przypadek mam banalny. Rura leci 5m od domu na gł.40cm. Ale projektant będzie projektował 30cm rurki do płotu. Na rurę do domu potrzebuję kolejny projekt. A na instalację wewnątrz budynku kolejny! Tak się strzyże klientów! Nie raz a trzy razy!Określenie banda albo mafia to dla nich za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mackre 01.08.2006 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 A ja myślałem, że gazownia w Poznaniu ma długie terminy na wykonanie Pasco ty sie smiejesz ale to jest tragiczne żeby sobie robić takie jaja z ludzi. Ale w sumie może trzeba potraktować to jako kolejne doswiadczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 02.08.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 A ja myślałem, że gazownia w Poznaniu ma długie terminy na wykonanie Pasco ty sie smiejesz ale to jest tragiczne żeby sobie robić takie jaja z ludzi. Ale w sumie może trzeba potraktować to jako kolejne doswiadczenie Dla mnie to też żenujące. Ale cóż - polska rzeczywistość, a poza tym gazownia to monopolista, więc możesz im pogwizdać. Jak chcesz gazu, to i tak musisz przystać na ich warunki. Kolejny absurd o jakim się dowiedziałem, to że umowę o odbiór gazu muszę podpisać bodajże w Stęszewie, bo w Poznaniu nie można - inny rejon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mackre 02.08.2006 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Jeszcze chwila i będziemy jeździć do Warszawy jak za starych dobrych czasów po paszporty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 02.08.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Jeszcze chwila i będziemy jeździć do Warszawy jak za starych dobrych czasów po paszporty No, ja już tych czasów nie pamiętam. A tej głupiej regionalizacji to nie rozumiem. W Enei nie miałem takich problemów - podpisałem umowę tam gdzie mi było wygodniej (patrz szybciej ), a nie tam, gdzie mój rejon (chociaż akurat tak się złożyło, że to jedno i to samo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.08.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Cypek napisał Nie martw się, u mnie gaz miał być w 2005. Do tej pory nie ma, jadę z butli a gazownia uczciwie płaci odsetki karne. Nawet to dość dobrze wychodzi W sumie tak by mogło zostać, ale już rurę kładą - szkoda. A co się dzieje, jesli to gazownia się wyrobi w terminie a moja część instalacji od płotu do domu i w domu nie będzie gotowa? Czy wtedy ja płacę odsetki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts