zelazny 21.03.2003 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 mam wielką przyjemność przedstawić państwu mój dom. Możecie go zobaczyć klikając na podany niżej adres: http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=6414&grupa=0&kat=2&a=zelazny1 Jest to dom według projektu z pracowni Archipelag, dostosowany do naszych potrzeb. Zbudowany z betonu komórkowego 36,5 cm bez dociepleń pokryty dachówką celtycką Braasa...a zresztą co ja tu będę wypisywał jakieś "techniczności". Chociaż wiem, że ten dom nie jest doskonały, to dla mnie jest najpiękniejszy, bo to mój dom. I jesli wszystko dobrze pójdzie to na Wielkanoc zasiądę na swoim fotelu, przed swoim kominkiem i pomaluje sobie jajka... kurze oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edzia_i_juz 21.03.2003 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 Brak mi slow. Jestem pod wrazeniem! Suuuuuper! Zycze ci tylko samych milych chwil w twoim domku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaga35 22.03.2003 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2003 Dom jest superek, bardzo fajny efekt daje to zewnętrzne wykończenie (z kamienia?), a fotki zimowe są szczególnie ładne, no i strażnik niczego sobie Życzę Ci, żeby żadne przeszkody nie zaistniały i żebyś mógł sobie te jajka malować już we własnym domu. Pozdrawiam, miłych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 22.03.2003 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2003 Ciekawy projekt. Obłożenie świetne. Czy przypadkiem nie podnosiłeś ścianki kolankowej? Wydaje mi się, że dom stracił proporcję pomiędzy wysokością ścian a wystawaniem okapu dachu. A może tak mi się wydaje [ Ta wiadomość była edytowana przez: Majka dnia 2003-03-22 10:47 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.03.2003 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2003 Ładny domek...i te kamienne obłozenie ...czy to moze piaskowiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bela 22.03.2003 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2003 Zelazny - a ta ściana przy kominku zostanie z cegły (bez tynku). Pytam, bo też mam taki plan...B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zelazny 22.03.2003 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2003 dziękuje wszystkim za miłe słowa, to miłe słyszeć te ciepłe słowa o swoim domku. Majka - jesteś bardzo spostrzegawcza, tak to prawda, że doszła ścianka kolankowa z 3 bloczków i zgadzam się z Tobą,że zachwiało to proporcję bryły budynku. Ale w ramach przeróbek dołożyliśmy użytkowe poddasze i trzeba to było zrobić. gdybym to teraz robił jeszcze raz to ścianka kolankowa byłaby o jeden bloczek niższa. Mamy zamiar jakoś te dysproporcje zniwelować dodając coś na elewacji nad oknami, chociaż jeszcze nie wymyśliliśmy co. Może macie jakieś sugestie? Bela - ta cegła przy kominku już tak zostanie, w domu mamy jeszcze kilka miejsc z odsłoniętą nieotynkowaną cegłą i to murowaną normalnie bez fugowania. Teska - wykończenie na zewnątrz to zwykły piaskowiec kupiony bezpośrednio w kamieniołomie pzodrawiam zelazny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.03.2003 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2003 ja w projekcie ( archipelag) tez mam oblozenie z piaskowca..i widze ze ok wyglada:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.03.2003 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2003 Zelazny może pomysłem jest to,co zrobiła Anula Spójrz w jej album onet-fotoalbumy kategoria chatka puchatka dom anuli i pawła spójrz w komentarze do jej dziennika ona zrobiła ciemniejszy pas pod okapem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 24.03.2003 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2003 Tak można szybciej rzucić okiem na dom Zeleznego http://foto.onet.pl/upload/41/29/_95896_n.jpghttp://foto.onet.pl/upload/2/45/_95897_n.jpghttp://foto.onet.pl/upload/4/29/_95898_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zelazny 24.03.2003 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2003 dzięki Grzegorz, sam chciałem to zrobić, ale nie wiedziałem jak. Dobrze, że są życzliwi ludzie, którzy znają się na tych sprawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zelazny 24.03.2003 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2003 opal - dzięki za radę, wygląda to dobrze, ale to jeszcze nie "to" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 24.03.2003 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2003 Z dwóch ostatnich zdjęć wynika, że powinieneś wybrać raczej nick "Śnieżny" Ale domek śliczny! Co będzie w okrąglaku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 25.03.2003 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2003 Zelazny, Jaki tynk dałeś na sciany zewnętrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zelazny 25.03.2003 23:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2003 Luśka - w okrąglaku będzie jadalnia, połączona z kuchnią i jadalnią. Stanie tam wielki, solidny drewniany stół, który, mam nadzieję stanie się "sercem" tego domu. swojego "nicka" dostałem w prezencie, już nie pamiętam od kogo. "Śnieżny" też mi się podoba, choć jeszce bardziej wolałbym "Słoneczny". Karolina - Silikatynk "baranek" firmy Kreisel, jest to gotowy tynk, kładzie się go szybko i łatwo, niedrogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zelazny 13.06.2003 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 z radoscia wszystkim donosze, ze juz od 1,5 miesiaca mieszkam w swoim domu. ach jaka to piękna sprawa... choć nie wszystko jest jeszcze wykończone, ale zupełnie mi to nie przeszkadza. w miom albumie (adres podany w pierwszej wiadomości) możecie obejrzeć kilka zdjęć wnętrz. pozdrawiam i wszystkich zachęcam budujmy i mieszkajmy u siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.06.2003 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Cudnie. Nastrojowo,stylowo.Bardzo oryginalnie i nietuzinkowo. Napisz coś więcej o : -cegłach w kuchni i salonie -przecierkach na meblach -i podłodze-czy to dechy przecierane? Pozdrawiam i gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 13.06.2003 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Jestem pod wrażeniem, świetne rozwiązanie w kuchni. Powiedz co dokładnie położyłeś na podłodze w salonie i gdize to kupiłeś, jeśli nie tajemnica.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zelazny 13.06.2003 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 dzięki za miłe słowa, też jestem zauroczony, aż nie chce mi się rano wychodzić z domu, ale niestety trzeba, bo kredyt w banku sam się nie spłaci. w salonie na podłodze są panele z Castoramy, nie pamiętam teraz firmy, ale mogę to sprawdzić kosztowały 31 zł. za m2. zdecydowalismy się na panele bo mamy w salonie ogrzewanie podłogowe, no i bardzo nam się spodobał ten wzór pociętej, starej dechy cegły w salonie i kuchni to najzwyklejsze i najtańsze cegły. są dwukrotnie zaimpregnowane "Delfinem", więc nie brudzą nas i same się nie brudzą. ściana jest wymurowana w sposób mało staranny, żeby nadać jej wygląd jeszcze bardziej rustykalny meble w kuchni zostały zamówione w zakładzie stolarskim, który produkuje je już takie przetarte. można też zamówić drzwiczki do szafek kuchennych, zakład mieści sie w Tomaszowie Mazowieckim, dla chetnych służę numerem telefonu. jest naprawdę nie drogi. kuchnia bez AGD wyniosła nas poniżej 3000 złotych pozdrawiam wszystkich wykończających swoje domy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 14.06.2003 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2003 No to mnie zaskoczyłeś, podłoga wygląda jak jakieś super deski, przynajmniej na zdjęciach. Czy tak samo dobrze prezenyują się w naturze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts