Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom Zelaznego

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aleś ty ostry Ostry!

Przepraszam, pytania nie było! Przyznam się szczerze, że nie czytałam po prostu tekstów, szybko obejrzałam zdjęcia i stąd to pytanie.

W takim razie też uważam, że te panele w salonie wyglądają super - jak deski!

• 2 weeks później...

Ładny???

Mam wrażenie, że sporo osób wypowiadających się na forum albo jest nadmiernie miła albo nieuczciwa. Jak można mówić, że dom żelaznego jest "śliczny" ?

Co do wnętrz to zgoda, bardzo ciekawe i oryginalne, również przestronne, myślę, że ogrzanie będzie kosztować niemało.

Natomiast z zewnątrz moim zdaniem ten dom wygląda jak jakaś samowolna radosna twórczość- proporcje, piaskowiec, mini wieżyczka/ ze zdjęć nie wiem co tam się może mieścić/ po prostu brzydki.

Może warto było zrobić projekt indywidualny a nie przerabiać katalogowy.

pozdrawiam

Maag

• 3 weeks później...
Ładny???

Mam wrażenie, że sporo osób wypowiadających się na forum albo jest nadmiernie miła albo nieuczciwa. Jak można mówić, że dom żelaznego jest "śliczny" ?....

....Natomiast z zewnątrz moim zdaniem ten dom wygląda jak jakaś samowolna radosna twórczość- proporcje, piaskowiec, mini wieżyczka/ ze zdjęć nie wiem co tam się może mieścić/ po prostu brzydki.....

pozdrawiam

Maag

maag, rozumiem, że jesteś światowym ekspertem od budownictwa, wybitnym, uznanym estetą i guru architektrury? :evil:

Powiem Ci dlaczego wszyscy się zachwycają: bo są mili i uprzejmi. To forum to nie konkurs na projekt dnia. Nie muszą Ci się podobać, to jasne, mnie też nie wszystkie się podobają, ale wiesz doskonale, że wyrażając negatywną opinię robisz dużą przykrość właścicielowi domu. O to Ci chodzi?

I dodam jeszcze, że mnie się dom Żelaznego NAPRAWDĘ BARDZO PODOBA. maag - spal mnie za to na stosie :evil: :evil:

• 1 month później...
  • 6 months później...
  • 5 weeks później...
  • 2 weeks później...

Wykończenie z zewnątrz naprawdę bardzo pasuje do starannego, przemyślanego wnętrza, w dodatku piękne, relaksujące otoczenie, naprawdę taki dom może być azylem. Lubię natomaist projekty proste (mój projekt w galerii-Tina), w stylu ascetycznym, i dom byłby taki, gdyby nie wieżyczka, trochę mi tu nie pasuje do całości, może lepszy byłby poprostu wykusz=prostopadłościan, bo poza wieżą, nie widzę tu żadnych innych okrągłości?

Wróciłam własnie z Beskidu Niskiego, gdzie wzdłuż trasy przejazdu, począwszy do Buska Zdroju, a na Krośnie skończywszy, jest mnóstwo nowych domów z podobnymi wieżami, może to wizja miejscowego architekta?

Ale i tak gratuluję udanej realizacji i tego że już jesteś u siebie!

Domek w środku rzeczywiście piękny, stylowy i naprawdę miło popatrzeć. :lol:

Z zewnątrz wykończenie też super, ale bryła mi osobiście nie przypadła do gustu, a na wszelkiego rodzaju wieżyczki mam po prostu alergię. Jednak jest to kwestia gustu i jeśli Tobie się podoba to ok.

wieżyczka nie była zamierzona, ale po podniesieniu ścianki kolankowej, ten sześciokatny wykusz rzeczywiście zmienił się w basztę, nie byliśmy tym zachwyceni, ale już się przyzwyczailiśmy i jest OK.

dzięki za miłe słowa na temat wnętrz, styl ten wynikł po części z oszczędności, czy raczej małych możliwości na koniec budowy. ale w sumie efekt nam się podoba.