Hubik_1975 01.08.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Witajcie i dziękuję za zaproszenie do wątku! Niewątpliwie dzięki Beksińskiemu i jego wspaniałych wieczorach możemy czuć tę muzykę i niepowtarzalne gotyckie brzmienia. Jeśli chodzi o mnie to jestem pasjonatą brzmienia The Sisters of Mercy i arcy-boskiego A Clan of Xymox. Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich,H. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 08.08.2006 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Można już zamawiać bilety na Fields of the nephilim! Sczegóły na http://www.shortcut.pl .Dla niezdecydowanych lub nieznających polecam teledyski na Youtube.com a sczególnie Blue water, Moonchild i Sumerland . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 15.08.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 ...Ciekawy jestem czego słuchacie teraz - większość z największych już się rozpadła lub nic nowego nie tworzy... Melduje się podstarzały heavy-metalowiec. Chociaż młodzieńcem będąc słuchałem głównie Metalliki, Slayera, Over Kill a zachwycał mnie Mercyful Fate z Kingiem Diamondem, to również w mojej płytotece jednym z ulubieńców było Sisters of Mercy. Dlatego zgłaszam swoją obecność na pokładzie mrocznego wątka. A czego teraz słucham??? "Fallen" Evanescence. Ale jam korzenie metalowe skażone Kingiem Diamondem - więc vocal Amy Lee zachwyca mnie za każdym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bryku 15.08.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Można już zamawiać bilety na Fields of the nephilim! Sczegóły na http://www.shortcut.pl . Dla niezdecydowanych lub nieznających polecam teledyski na Youtube.com a sczególnie Blue water, Moonchild i Sumerland . Kurczę, impreza odwołana A już się nastawiłem na fajny koncert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 16.08.2006 05:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Taa, całą ich trasę szlag trafił. 2 dni się nacieszyłem biletem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 16.08.2006 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 "Fallen" Evanescence. Ale jam korzenie metalowe skażone Kingiem Diamondem - więc vocal Amy Lee zachwyca mnie za każdym razem. Ha! Boorg ty też w tych kliamtach? Super! Co do "Fallen" - kilka kawałków bardzo mi się podoba, ale bardzo się zdziwiłem kiedy przeczytałem że oni grają "goth - cośtam" . To samo się tyczy bardzo popularnej w Niemczech kapeli Within Temptation (znany kawałek Ice queen http://youtube.com/watch?v=w5_B7j-rG8c ) która jest też uznawana za jedną z najlepszych grup grających rock gotycki Ps. Czego słuchasz przy lakierowaniu? Ja zauważyłem że na moje nadszarpnięte wizytą dekarzy nerwy wspaniale działa Cocteau Twins - Treasure. To zresztą jedna z najwspanialszych płyt w historii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 16.08.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 [ Przypomniała mi się jeszcze Anne Clark - śpiewająca poetka, chociaż niedawno wyszła płyta z danceowymi przeróbkami jej kawałków Jej muza to klimaty 4AD - SPV. Polecam szczególnie płytę "Hopeless Cases" a numery do zapoznania to : Hope Road, Now, Empty me, This be the verse.[/i] Właśnie włączyłam Anne Clark - Hopeless Cases Z gatunku tych lżejszych i bardziej melodyjnych brzmień 4AD ale słucha się przyjemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 16.08.2006 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Właśnie włączyłam Anne Clark - Hopeless Cases Z gatunku tych lżejszych i bardziej melodyjnych brzmień 4AD ale słucha się przyjemnie Ja mam szczególny sentyment do tej płyty były to moje poczatki zapoznawania się z tym rodzajem muzyki. Mój kolega z klasy ze szkoły sredniej miał brata który miał setki kaset z taką muzyka. Miał mi przegrać Clannad - Legend, ale sobie zapomniał co to miał nagrać i wrzucił mi kilka kawałków z Hopeless Cases i "Livonii" His name is alive, no i tak się zaczęło . Potem już poszło wartko - clan of xymox, front 242, cocteau twins, cassandra complex itd itp. Moje ulubione numery z tej płyty to This be the verse, Now i Theme without words 2 - ten ostatni numer jest przepiekny. Ja też już zdobyłem to co polecałaś, zacznę od dziś przsłuchiwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 16.08.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Szukam właśnie polecanych przez Ciebie His name is alive - Livonia i tej składanki Lonely is an eyesore ale na mp3 jest z nimi problem . Nic to , nikt nie mówił że będzie łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 23.08.2006 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Szukam właśnie polecanych przez Ciebie His name is alive - Livonia i tej składanki Lonely is an eyesore ale na mp3 jest z nimi problem . Nic to , nikt nie mówił że będzie łatwo jest, jest, sam ściągałem właśnie znalazłem na osiołku swoje 2 ulubione kawałki The Cure - "A forest" i "Just like heaven". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 24.08.2006 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Szukam właśnie polecanych przez Ciebie His name is alive - Livonia i tej składanki Lonely is an eyesore ale na mp3 jest z nimi problem . Nic to , nikt nie mówił że będzie łatwo jest, jest, sam ściągałem właśnie znalazłem na osiołku swoje 2 ulubione kawałki The Cure - "A forest" i "Just like heaven". No to zaraz zapuszczam osiołka i niech mi nie jęczy że ciężko bo go wymienię na inny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 09.09.2006 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 A tak przy okazji zapytam czy ktoś był na koncercie Sisters of Mercy w czerwcu w Krakowie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 10.09.2006 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Szukam właśnie polecanych przez Ciebie His name is alive - Livonia i tej składanki Lonely is an eyesore ale na mp3 jest z nimi problem . Nic to , nikt nie mówił że będzie łatwo jest, jest, sam ściągałem właśnie znalazłem na osiołku swoje 2 ulubione kawałki The Cure - "A forest" i "Just like heaven". No to zaraz zapuszczam osiołka i niech mi nie jęczy że ciężko bo go wymienię na inny model i co? znalazłaś? jakby co to mam zaprzyjaźniony serwer FTP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 10.09.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Cześć Heath Przez wakacje trochę odpuściiśmy ale teraz wracamy do gry Jak byśmy mieli jakiś problem to pozwolisz , że się ładnie do Ciebie uśmiechnę ? A koncert Sisters of Mercy przegapiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 17.09.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 teraz trochę progresji: Collage Porcupine Tree Variete Riverside Marillion Jak milo slyszec, ze ktos slucha mojego zaprzyjaznionego zespolu Riverside A Progresje w Warszawie znasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 18.09.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Co słucham, albo słuchałem, bo nie ma czasu Samael, Tiamat, My Dying Bride, Crematory, Bathory, Paradise Lost, Anathema, Rammstein, In Flames, Fear Factory. To na razie tyle. Jak przejrzę swoją płytotekę i mi się przypomni, to dopiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bryku 19.09.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 teraz trochę progresji: Collage Porcupine Tree Variete Riverside Marillion Jak milo slyszec, ze ktos slucha mojego zaprzyjaznionego zespolu Riverside A Progresje w Warszawie znasz? Słucham Riverside, słucham z wielką przyjemnością Out of Myself jak na debiut to dla mnie bomba. Wczoraj (lepiej późno niż wcale) dorwałem płytę Indukti S.U.S.A.R, gdzie w jednym z kawałków Mariusz się udziela. Nie mogłem się oderwać od słuchania... Załogę Riverside znasz osobiście? Co do Progresji to znam ze słyszenia, niestety nie miałem przyjemności tam się wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 19.09.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Bryku, jasne, że znam osobiście. Progresja to klub, do którego mój mąż powinien sobie polówkę wstawić Ja nie bo musialabym wstawić jeszcze dwa dodatkowe (dla dwóch naszych synów). Na drugiej plycie Riversidów "Second life syndrome" mój mąż ma podziękowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isztar 24.03.2007 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 taki zajefajny wątek umarł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 26.03.2007 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 to poleć coś posłuchamy, pogadamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts