jolka009 28.07.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Po przebyciu drogi przez mękę (czytaj: urzędy) i zdobyciu wszystkich papierków oraz pozwolenia na budowę nareszcie startujemy!!! Trzymajcie kciuki za naszą budowę - w przyszłym tygdniu tyczymy dom i zaczynamy fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 28.07.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Powodzenia i obyś nie miała następnej drogi przez męke z wykonawcami.Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolka009 28.07.2006 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Powodzenia i obyś nie miała następnej drogi przez męke z wykonawcami.Wiech Mnie się wydaje że w porównianiu ze starostwem powiatowym to już nic mnie bardziej nie zmęczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość m_ch_konto usunięte 28.07.2006 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Powodzenia i obyś nie miała następnej drogi przez męke z wykonawcami.Wiech Mnie się wydaje że w porównianiu ze starostwem powiatowym to już nic mnie bardziej nie zmęczy Oj mylisz się, mylisz! Żelaznych nerwów i powodzenia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 28.07.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 jestesmy z wami kciuki trzymamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 28.07.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Powodzenia i wytrwalosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina_i_marek 30.07.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 My rozpoczęliśmy 24 lipca. Minął prawie tydzień i jeszcze się nic złego i nieprzewidzianego nie wydarzyło . Wykopy zrobione, odeskowane, beton pod ławy wylany, całość uzbrojona i w poniedziałek przyjeżdża grucha. Jeżeli dalej wszystko będzie tak sprawnie szło to może się jednak dam przekonać, że budowanie to nic strasznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulin 30.07.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 ewelina i marek, to dopiero początek. Trzymam kciuki aby Wam poszło wszystko super, ale... no cóż - cuda się zdarzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutek34 30.07.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Początki są zawsze przyjemne, dom do dachu szybko się buduje ale schody zaczynają się póżniej przy pracach wykonczeniowych. Oczywiście urzędy uprzykrzają wszystko na maksa ale to już inna bajka.Życze powodzenia, żelaznych nerwów i dużo wyobrażni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolka009 30.07.2006 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Oj mylisz się, mylisz! Żelaznych nerwów i powodzenia życzę Ja tu się pocieszam a Ty mnie brutalnie na ziemię sprowadzasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina_i_marek 30.07.2006 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Wszystko jestem w stanie przetrzymać, mając w perspektywie możliwość rozwieszenia hamaka, picia piwka na tarasie i grilowania ze znajomymi. A jak sobie jeszcze pomyślę, że dzieciaki będą miały gdzie poszaleć (w domu więcej spokoju) i że wreszcie sobie motor kupię to na pewno się nie poddam. Ale fakt faktem, że należę do tej grupy osób, które w samym budowaniu domu nic miłego nie widzą. Cieszy mnie tylko perspektywa końcowa. A poza tym i tak już łysieję i siwieję jednocześnie, więc co mi może taka budowa jeszcze zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 30.07.2006 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Nie słuchajcie pesymistów. Oni już mieszkają. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 30.07.2006 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Nie słuchajcie pesymistów. Oni już mieszkają. Powodzenia. Trzymam za wasze powodzenie kciuki. Zamieszkacie. Mnie zostałe pewnie jeszcze 9 lat by zamieszkać w swoim domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość m_ch_konto usunięte 31.07.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Oj mylisz się, mylisz! Żelaznych nerwów i powodzenia życzę Ja tu się pocieszam a Ty mnie brutalnie na ziemię sprowadzasz Nie powiedziałem, że budowa domu to droga przez mękę. Tylko tyle, że urzędy nie są najgorsze. Ja swoje sprawy papierkowe załatwiałem niemal 2 lata buduję się 1 rok i mam w tym sporo radości, ale też sporo nerwów. Wszystko zależy od Twojego charakteru, no i od szczęścia do ekip wykonawczych też. Ja co do niektórych miałem dużo szczęścia a do innych, w tym ostatniej od wykończeniówki... . Dlatego jeszcze raz życzę żelaznych nerwów, radzę zdyscyplinowania wobec założonych własnych celów, a wobec wykonawców przede wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 31.07.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Oj mylisz się, mylisz! Żelaznych nerwów i powodzenia życzę Ja tu się pocieszam a Ty mnie brutalnie na ziemię sprowadzasz pomimo trudnośi to i tak będzie to niezapomniany okres w Twoim życiu!!! ja skończyłem budowę 4 lata temu. dom sprzedałem 2 miesiące temu. juz mam umowę przedwstępną na działkę i mam nadzieję że w tym roku stan surowy zamknięty będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tres34 31.07.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Wiekszosc zyczy tylko powodzenia. Ja doloze jeszcze madrych decyzji jesli chodzi o wydawanie pieniedzy.Mnie udalo sie zrobic stan surowy za nieco ponad 50tys. PLN (300m2), a wiekszosc twierdzi ze minimum to 130tys. Napisalem takiego posta, ale moderator nie puscil, bo objechalem ich gazete. Teraz mam nadzieje ze przegapi i pojdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 31.07.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 300 m2 za 50000zł??? ja się budowałem i stan surowy zamknięty 115 m2 - 80000zł!!! z czego jest ten dom??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tres34 31.07.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Dom jest z maxa. Kupowalem go z cegielni przed sezonem.Poza tym zawsze ostro sie targuje ze szmaciarzami, czyli wszelkiej masci dostawcami i wykonawcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 31.07.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Tyle, że od dłuższego czasu nie możemy się doczekać przedstawienia tam kosztorysu tego cudu nad wisłą czy inną rzekę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 31.07.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Powodzenia i obyś nie miała następnej drogi przez męke z wykonawcami.Wiech Mnie się wydaje że w porównianiu ze starostwem powiatowym to już nic mnie bardziej nie zmęczy Wydaje mi się to dobre określenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts