ania1719508426 28.07.2006 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Zakładam, że komputer to ma większość. Zaczęłam się zastanawiać nad drukarką. Jak już zaczęłam się zastanawiać, to ktoś podsunął mi pomysł kombajnu drukarka+fax+jeszczecoś. Niby mogę sobie wydrukować w pracy.... Podzielcie się doświadczeniem - które z urządzeń biurowych znakomicie się sprawdza w domu? (Pytanie oczywiście do tych co nie prowadzą w domu firmy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hos 28.07.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Witaj aniu, ja mam fax, drukarkę i skaner. Fax ma parę ladnych latek ale dziala ok bo dobra firma, a drukarkę tylko laserową kup bez porownania z innymi, a kiedyś też miala takie coś wszystko w jednym i to sprzedałam bo bylo G warte jak to mowią jak coś jest na wszystko to jest na nic...Zyczę trafnych wyborow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yozka1 28.07.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Witam! Drukarka laserowa ułatwia życie i zapomina się o tuszach itd. , a tak u mnie Hp ipaQ 6515 do pracy w terenie, komputer wiadomo, drukarka laserowa, niszczarka prosta zwykła ale się przydaje , no i faks do prowadzenia firmy jest niezbędny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 28.07.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 To zalezy.. Mi skaner sluzyl i byl bardzo przydatny w czasach kiedy aparaty cyfrowe nie byly dostepne w Polsce (przynajmniej dla takich szarakow jak ja), teraz jak mam cyfrowke ze skanera nie korzystam wcale, stoi i sie kurzy, drukarka - wiadomo bardzo sie przydaje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 28.07.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Oprocz kompa i laptopa, mam tylko drukarke laserowa. Fax uzywalam kiedys jak jeszcze netu nie bylo, teraz na domowe potrzeby jest wogole nie przydatny dla mnie. Kolorowa drukarka i skaner leza w piwnicy. Drukarka bo jak chcialam cos wydrukowac to sie okazywalo ze tusz zasechl a skaner po kupieniu cyfrowki tez jest nie przydatny...... no chyba ze naprawde musze do kogos fax wyslac a skaner jest z funkcja fax-a to przynosze do domu, albo na szybko kopie z czegos tam zrobic. Nic wiecej biurowego chyba nie posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 28.07.2006 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 U mnie podobnie - komputer, drukarka i fax. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 29.07.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Pytanie oczywiście do tych co nie prowadzą w domu firmy więc nad drukarką laserową należałoby się zastanowić, czy rzeczywiście właśnie taka laserówka drogo kosztuje przy zakupie, kolorowa szczególnie, a w domu z reguły mało się drukuje jest ekonomiczna tylko przy dużej ilości wydruków mono w domu nie bardzo się sprawdza, bo co na niej drukować? teksty z netu? dlatego zdecydowałam się na HP PSC 1610 - drukarka, skaner i xero w jednym atramentowa, kolorowa kupiłam za małe pieniądze w netowym sklepie kolorowa laserówka nie zamortyzowała by mi się do końca moich dni chociaż teraz już tańsze można dostać skaner bardzo się przydał, jak dziecko pracę dyplomową pisał - nie robił żadnych notatek z wypożyczonych książek, tylko skanował potrzebne do pracy ilustracje, tabele i wykresy też skanował, a potem obrabiał i wklejał do pracy, jako jpg-i ja skanuję z gazet przepisy kulinarne, wzory robótek na drutach, a nawet ciekawe artykuły, coby makulatury nie zbierać i wszystkie przedcyfrówkowe zdjęcia mam poskanowane szczególnie te "zabytkowe", od czasów pradziadków xero sie przydaje, jak do załatwiania urzędowych spraw trzeba natychmiast skopiować jakiś dokument bez faxu sie doskonale obywam, bo przeskanowane "coś" mogę wysłać mailem jest nawet bardziej czytelne niz faxowane byle jakim faxem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NUTKA 18.09.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 JA MAM KOMBAJN: CANON ...BASE 200. JESTEM VERY ZADOWOLONA. JEST W NIM OCZYWISCIE DRUKARKA, SKANER I KSERO (ROWNIEZ KOLOR). FAKSU BRAK, ALE PRZY SKANERZE I MAILACH WCALE NIE JEST POTRZEBNY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.09.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 U nas router coby siec byla, bo jeden komp juz dawno przestal nam wystarczac. Oczywiscie z łączem bezprzewodowym, cobym mogla z laptopem do altanki pojsc Drukarke kupilismy laserowa mono. Kolorowa nam po nic a czarnobialych wydrukow troche sie generuje. Kupilismy OKI bo u nich w przeciwienstwie do HP byl model z zamknieta szuflada na papier. To jest wazne, kiedy dom na wsi i jeszce niewykonczony i kurzy sie bardziej niz w przecietnym mieszkaniu. Drukarka wisi na routerze (printserver) co jest bardzo wygodne. Niszczarka do dokumentow nie jest mi potrzebna. Mam kominek A fax ? Wysylam najwyzej trzy razy w roku, wiec chyba by sie nie zwrocil. Myslalam o skanerze, ale zamierzam zainwestowac w syfruwke super zoom, wiec chyba skaner nie bedzie mi potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 18.09.2006 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Niszczarka do dokumentow nie jest mi potrzebna. Mam kominek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 18.09.2006 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 My nie mamy kompa, więc z urządzeń biurowych to chyba tylko nożyczki i taśma klejąca. Może jeszcze znalazłby się kalkulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NUTKA 18.09.2006 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 JA MAM KOMBAJN: CANON ...BASE 200. juz uzupelniam o pleną nazwę urzadzenia: CANON Smart Base MPC200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 18.09.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Ja rowniez mam kombajn:drukarka-skaner-ksero.Bardzo jestem zadowolona w sumie male urzadzenie nie zajmuje duzo wiecej miejsca niz drukarka a jaki pozytek.Oczywiscie ze skanera nie czesto korzystam ale czasami w najmniej oczekiwanym momencie sie nagle przydaje.Koszt kombajnu od drukarki tez nie jest duzo wyzszy wiec radzilabym kombajn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 18.09.2006 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 U mnie przydatna jest drukarka atramentowa z funkcja kopiowania i skanowania. Aby zrobic fotokopie czegokolwiek nie trzeba latac i szukac zakladow z tego typu usluga. Atramentowa bo drukuje sobie zdjecia ( nie wiem czy laserowa jest to mozliwe) Jakosc zdjec do uzytku domowego dla mnie jest wystarczajaca, gdy zalezy mi na super zdjeciu wtedy oddaje do zrobienia fachowcom. Skan tez sie przydaje, choc rzadziej. Inne przedmioty biurowe przydatne w domu to male - kupione za grosze: zszywacz, dziurkacz, klej biurowy, pinezki ktorymi przypinam karteczki z waznymi zapiskami na tablicy z grubej tektury obok komputera . To jest przydatne bo ciagle trzeba pamietac - jakies telefony, hasla do logowania itd. Mozna tez uzywac do tego celu karteczek z klejem. . Obok komputera mam tez kalendarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts