Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

uginajace sie wylewki

Recommended Posts

U mojej kolezanki ktora odbierala mieszkanie (zaprosila mnie na odbior) u developera uginaly sie wylewki - byly po prostu za cienkie ok 3cm. Developer twierdzil ze tak moze byc. Podczas odbioru "leciutko" skoczylem w kazdym rogu i w ten sposob rozwalilem wszystkie narozniki wylewki w mieszkaniu. Latwy dowod ze jednak wylewka jest skopana. Po krotkiej awanturze z kierownikiem budowy oraz przedstawicielem developera zgodzilem sie na 2 tygodniowy termin naprawy wylewek. Za dwa tygodnie juz nic nie uginalo...

Wylewka nie powinna sie uginac gdyz moze tu skutkowac w oddzieleniu sie naroznika nawet przy niewielkim nacisku...

Gość Kali
najprawdopodobniej styropian nie zostalo polozony na rowne podloze, zachlapany strop itp. I teraz odczucie ze sie ugina.

A co powinno się fachowo zrobić w sytuacji "nierównego podłoża", np. chudego betonu położonego nierówno, miejscami wyżej lub niżej? Jak położyć styropian, żeby się nie uginał?

Bo właśnie przy podlewaniu chudego betonu stwierdziłem, że mam doliny (kałuże) i pagórki ( z tych miejsc woda ścieka w mgnieniu oka), i się zastanawiam co z tym robić na dalszych etapach?

Dzieki za porady. Wykonawca wstepnie zdiagnozowal brak wystaczajacego kolkowanie w rogach pod podlogowka. Bedzie cos (zaprawe reperacyjna) wstrzykiwal. Dodtakowo przy odwiertach ma sprawdzic grubosc wylewki.

Oby tylko nie wwiercil sie w podlogowke....

możesz szerzej opisac ta jego diagnoze ?

:)