Patras 28.07.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Witam Wszystkich,Mam pytanie, jakie warstwy piasku należy zagęszczać w fundamencie 25 cm, 30cm czy można 50 cm wysokości i czy najlepszy do tego jest skoczek ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 28.07.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Witam Wszystkich, Mam pytanie, jakie warstwy piasku należy zagęszczać w fundamencie 25 cm, 30cm czy można 50 cm wysokości i czy najlepszy do tego jest skoczek ?? Pozdrawiam U mnie zagęszczali warstwy po 20 cm, zagęszczarką typu „kaczka”. Mówili, że „skoczek” się nie nadaje. Wozili taczkami, lali wodą. Cztery osoby robiły to dwa i pół dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 28.07.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 z ta woda to lepiej byc ostroznym. a warstwy zalezy od zageszczarki jaka dysponujesz. Dla jednej moze to byc 10 cm dla drugiej 30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gibzwein 28.07.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Mokry grunt się b.ciężko zagęszcza. Głębokość zagęszczania zależy od rodzaju gruntu i rodzaju zagęszczarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 29.07.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 z ta woda to lepiej byc ostroznym. a warstwy zalezy od zageszczarki jaka dysponujesz. Dla jednej moze to byc 10 cm dla drugiej 30. Do środka szedł sam piach więc podczas obecnej suszy woda znikała w mig. Zagęszczarka 110 kg. Mogli zagęszczać grubszymi warstwami, ale to solidna firma. Stwierdzili, że będzie trochę dłużej ale dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts