Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Właśnie dzisiaj "wywaliłem" ekipe od wykończeń !

Recommended Posts

Musze się z podzielić moimi doświadczeniami, wywaliłem ekipe od połowy kwietnia próbowali mi skończyć dom,

Dzisiaj umówiłem się z szefem na spotkanie na 7 rano, a on pojechał nad morze mimo że wczoraj o 16 umawiał się ze mną na dzisiaj 7 na spotkanie.

Przeliczył swoje siły a wmawia mi że wszystko ok , nie wytrzymałem tego stresu.

:evil:

Mój był dobry tak mówiono, ale na moje poczucie estetyki i techniki nie dał rady.

Nie można zaczynać prac od montazu podłogi a kończyć na suficie.

Tak w skrócie i do tego nie punktulaność, brak dotrzymania jakichkolwiek termoinów itp.

Wczoraj cąłą sobote sprzatałem samo poddasze po ekipie, której na szczęście już nie ma.

Witam :)

A to pewnie Ty płaciłeś inwestorowi?

Nie zawsze jest tak ,że kto ma pieniądze ten ma władzę.

Dla inewstora to bez róznicy. Znajdzie następnego. Może drożej, może taniej. Ale i tak będzie miał prąd. A Ty nie zarobisz.

Taka to różnica.

A inwestor poprostu zapomniał albo olał temat. Jak zapomniał, to widocznie tak mu zależało. Jak olał temat, to jednoznacznie wylał wykonawcę pierwszy.

Witam :)

A to pewnie Ty płaciłeś inwestorowi?

Czy to oznacza, że ten, kto płaci, może mieć w d... tego, kto pieniądze zarabia?

Oczywiście że nie. Jest to podejście jak dla mnie niewychowanego człeka.

Telefony przecież są. Żaden problem zadzwonić i powiedzieć, że nie mam mapy bo to i tamto, lub powiedzieć że dziękuję za współpracę.

Ale tacy też muszą być na tym świecie aby odróżnić pozytyw od negatywu.

ekipe od połowy kwietnia próbowali mi skończyć dom,

No to teraz przychodzi kwestia rozliceń za dotąd wykonane prace :)

Dobrze radzę: udokumentuj dobrze stan prac na chwilę wywalenia, a cokolwiek byś nie robił z błym wykonawcą - zachowuj zawsze formę pisemną. Jak mawiają Rosjanie: "Im więcej papieru, tym czystsza d..."