madzia-m73 28.07.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 http://www.projekty-domow.ign.com.pl/projekt.php?opcja=opis&id=260&nazwa_projektu=ALABASTERPoproszę o opinię.Może ktoś budował lub buduje,albo zamierza i mógłby podzielić się doświadczeniami.Podoba wam się w ogóle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simon_1973 10.08.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Witamjestem w trakcie budowania Alabastra 2G (etap: konczę ściany zew. parteru). Co chcesz wiedzieć ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 23.08.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Ja zaczynam budowę Alabastra. Za miesiąc mamy nadzieję zacząć lać fundamenty więc jeszcze wiele Ci nie powiem, ale z chęcią posłucham doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 23.08.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 jestem w trakcie budowania Alabastra 2G (etap: konczę ściany zew. parteru). A gdzie budujesz swój domek? masz moze jakies zdjecia z budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simon_1973 24.08.2006 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Buduję Alabastra na Śląsku. Jestem na etapie budowy stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 24.08.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Ja jestem z Wrocławia. Właśnie czekam na pozwolenie na budowę. Czy nie miałbyś nic przeciwko temu, zebyśmy podjechali w weekend i obejrzeli sobie jak Alabaster (a przynajmniej jego część) wygląda na żywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simon_1973 24.08.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Witam, nie ma problemu z obejrzeniem fragmentu Alabastra choć trudno jest mi w tym momencie powiedzieć kiedy byłoby to możliwe.Jeżeli chodzi o nadchodzący weekend to wstępnie proponuję sobotę ok. 12:00. Prosze podać jakiś adres mailowy - wtedy podam adres. Z wrocławia to ok.300km (ok 3godz. jazdy).Na maila mogę przesłać też zdjęcia z dotychczasowych etapów budowy. Jeśli masz już jakieś uwagi co do projektu, ewentualnych zmian itp., też chętnie wysłucham. PozdrawiamSimon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 24.08.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Mam pytanie - gdzie można zobaczyć w necie wizualizacje Alabastra ale z 2 miejscami garażowymi? Wszędzie widzę tylko z 1 . Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simon_1973 24.08.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Wizualizacji niestety nie ma - jest tylko rzut dachu z góry na wersje 2Gnp. tutaj:http://www.projekty.ign.com.pl/projekt.php?id=260&opcja=opis&nazwa_projektu=ALABASTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 24.08.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Widok z góry widziałem. Interesuje mnie jak szerszy garaż wpływa na bryłę budynku i na ile zmienia ulkład wnętrz na górze (choć tego akurat można się domyślić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simon_1973 24.08.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Jak chcesz mogę ci wysłać rzut parteru i poddasza wersji 2G.Ogólnie na górze powiększa się łazienka i powstaje dodatkowe pomieszczenie (ja przeznaczyłem je na pralnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 24.08.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Byłbym bardzo wdzięczny . Mój mail [email protected] . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zinger75 30.08.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Jak chcesz mogę ci wysłać rzut parteru i poddasza wersji 2G. Ogólnie na górze powiększa się łazienka i powstaje dodatkowe pomieszczenie (ja przeznaczyłem je na pralnie) Jeli można, to też prosiłbym o te rzuty oraz jakie zdjęcia z budowy na [email protected] Z góry wielkie dzieki! Czy wprowadzalicie jakie zmiany do projektu? I jak wyglšda sprwa z kosztorysem? Idzie zgodnie z planem? Pozdrawiam, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia-m73 30.08.2006 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Witam,Witam!!!Cieszę się ,że dom ten cieszy się zainteresowaniem.Od wielu miesięcy szukam projektu i nie ma takiego , który byśmy z mężem oboje zaakceptowali.Temu niewiele brakuje.Bardzo chciałabym zobaczyć zdjęcia czy jakiekolwiek rysunki wersji z dwoma garażami.Mój mąż uparł się ponadto, aby salon był większy i wynosił ( wraz z jadalnią ) ok. 40 m.Co Wy na to? Można przesunąć np. ścianę zewnętrzną budynku o metr i w ten sposób powiększyć ten nieszczęsny salon? Pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simon_1973 31.08.2006 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Witam!My również z mężem bardzo długo szukaliśmy odpowiedniego dla nas projektu. I tylko Alsabaster był prawie idealny. Prawie, bo na początku wydawał nam się za duży i nie bardzo mogliśmy dopasować ustawienie domu względem stron świata. Poza tym jest ok.Co do salonu, to rzeczywiście mógłby być trochę większy. Można zrezygnować z dodatkowego pokoju na parterze. Widziałam takie rozwiązanie w podobnym domku i salon zrobił się rzeczywiście obszerny.My zastanawialiśmy się nad zwężeniem ścianki pomiędzy kuchnią a salonem.Można też pomyśleć nad powiększeniem wykuszu na jadalnię. Będzie więcej miejsca na ustawienie stołu.U nas salon został bez zmian. Nie jest bardzo duży, ale wystarczający. Wolimy zostawić dodatkowy pokój niż powiększać salon.Co do poddasz, to wszystko przed nami, ale myślę że będzie ok.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robjar 13.09.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 kto wybudował już ALABASTER . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 17.10.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Może jeszcze nie wybudował, ale zaczął: http://galeria.wozik.com/thumbnails.php?album=36 Dziennik jest aktualizowany na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulina81 01.11.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Witam wszystkichJa zaczynam budowe Alabastru z dwoma miejscami garażowymi na wiosne.Czy wiecie czy ktoś już taki wybudował?gdzie go można zobacyć na żywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivon 05.11.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 a ma może mi ktoś pokazac jak wygląda Alabaster z dwoma miejscami w garażu ????? będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivon 05.11.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Wizualizacji niestety nie ma - jest tylko rzut dachu z góry na wersje 2G np. tutaj: http://www.projekty.ign.com.pl/projekt.php?id=260&opcja=opis&nazwa_projektu=ALABASTER niestety ta stronka się nie wyświetla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts