Wozik 22.01.2010 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 witam wszystkich wczoraj wlasnie zamowiłem projekt alabaster 2G i juz niedlugo stane sie jego posiadaczem i w zwiazku z tym takie male pytania do was !! na parterze mysle zlikwidowac kominek na polu natomiast kominek w salonie przeniesc na ta krotka sciane 2 rzecz to pokuj nr 5 w calosci mysle przesunac o 1 m w prawa strone tak zeby sie pozbyc powstalej dziury przez usuniecie kominka powiekszy mi sie przez to lazienka na dole rowniez o dlugosc przesuniecia sciany nosnej w garazu a co do gory to jeden pokój sie zwerzy z lazienka a 2 wydluzy powiekszy sie korytarz no i pytanie do was najgorsze co mnie meczy odwrocic schody i wyciagnac je troszke na salon czy zostawic w tej pozycji co sa to pytanie glownie do przyajcoil ktorzy maja juz postawiony domek pozdrawiam i dzieki serdeczne za odpowiedz Rozrysuj, będzie łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 22.01.2010 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Ponawiam pytanie o wykonawców drewnianych schodów, możecie coś polecić ?? Gdzie zamawialiście Wasze schody?? pozdrawiam Mera Schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 03.02.2010 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Witam, czy ktoś miał okazje współpracować z firmami: - MATMAR - z koziegłowy czy jakoś tak, koło częstochowy- Zakład Ogólnobudowlany Herbert Jatta z Wielowsi? Może ktoś coś może o nich powiedzieć? Pozdrawiam, Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 09.02.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Tak, proponowałeś. Bardzo dziękuję. Ale już w sumie wybrałam. Ciekawa byłam poprostu czy ktoś korzystał z usług tych dwóch firm. Pozdraiwam, Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNA IRON ROMAN 10.02.2010 04:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 (edytowane) Niestety nie słyszałem . Edytowane 2 Maja 2010 przez ANNA IRON & ROMAN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 14.02.2010 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 witam,czy ktoś z inwestorów realizował sam instalacje elektryczną ? Intersuje mnie czy inwestor bez uprawnień może sobie sam zrobić instalacje wewnętrzną i jak to sie potem ma do odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 19.02.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 zeby byla odebrana instalacja to trzeba miec zrobione pomiary takze albo znajomosci z jakims elektrykiem ktory podbije pieczatke badz odpalenie komus wszystkiego ale bez pomiarow nic nie ruszysz:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 19.02.2010 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Rozrysuj, będzie łatwiej. doszedlem do wnioskiu ze nie bede robil zadnych zmian jedynie zlikwiduje kominek w srodku ;] wszytsko juz pozalatwiane jedynie czekam na tych skur..... archeologow bo bez ich pozwolenia nie zloze wniosku o pozwolenie na budowe ;/ tyle sniegu ze mi sie to wszytsko odciaga i odciaga ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 19.02.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 zeby byla odebrana instalacja to trzeba miec zrobione pomiary takze albo znajomosci z jakims elektrykiem ktory podbije pieczatke badz odpalenie komus wszystkiego ale bez pomiarow nic nie ruszysz:P dziękuję za informacje chyba jednak zdecyduje się na elektryka z upawnieniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 26.02.2010 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Witam wszystkich forumowiczów. Chcemy zakupić projekt Alabastra ale martwi nas kotłownia a raczej jej wymiary. Czy zmieści się w niej piec na eko groszek i gdzie macie zsyp ? Gdzie trzymacie węgiel? i co ewentualnie zrobiliście żeby rozwiązać ten problem może piwnice? Bardzo proszę o szybką informacje bo jesteśmy zdecydowani na ten projekt. Plis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 26.02.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 1. jesli macie mozliwosc robienia piwnicy to robcie sobie pod caloscia !!!! zawsze gdzies tam mozna zrobic pralnie i zsyp na brudne rzeczy do niej 2. wtedy zrobic cala instalacje na grawitacje ( bez grwaitacji to wszytsko jest jak tykajaca bomba az do czasu jak braknie pradu) ja niestety nie mialem takiej mozliwosci bo zbyt mokry teren i bede zanizal jedynie kotlownie zeby zrobic grawitacje a co do ekogrosza to nie mam pojecia jeszcze nie wybudowalem ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 26.02.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Dziękujemy Panu za informację myślę że będziemy zmuszeni na to podpiwniczenie. Obawiamy się jednak że dom pójdzie do góry ze względu na okna w piwnicy (zsyp na węgiel) i nie wiemy czy jest jakieś rozwiązanie aby temu zapobiec.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 01.03.2010 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 http://img528.imageshack.us/img528/1031/dzialka.jpg i jak wam sie podoba usytuowanie chatki ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 06.03.2010 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 hmmmm.. spora działeczka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Manda 08.03.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Witam ponownie w gronie alabastrowiczów Nareszcie się doczekałam i w sobotę rozpoczęliśmy budowę naszego Alabastra na razie został zepchnięty humus i geodeta wytyczył fundamenty. Dzisiaj ciąg dalszy szaleństw na budowie. Mam nadzieje ze niebawem przymrozki się skończą i będzie można wylewać ławy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natix 08.03.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Zazdraszczam Wam że już mozecie zaczynac. U nas w piątek był geodeta i ziemia była tak zmarznieta, że niestety nie chciał nic zaznaczyć Musimy niestety czekać na odwilż... Ja chcę wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 08.03.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 My nie mamy jeszcze pozwolenia na budowę, nie wiem kiedy zaczniemy Dołączam do zazdrośników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 08.03.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 a ja jeszcze musze zrobic badania archeologiczne i narazie sniegu troche, mrozy i woda nie ma jak zejsc (( rowniez zazdroszcze ze zaczynacie bo ja sie juz nie moge doczekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Manda 09.03.2010 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 U nas tez trochę to trwało zanim w końcu udało się zacząć wiec głowy do góry i na Was przyjdzie czas Niestety nas też dopadają mrozy wiec nie wiem jak to będzie z tymi fundamentami. Podobno do -5 można lać, ale chyba się nie odważymy na ten krok i poczekamy na lepszą pogodę. Na razie ekipa musi się rozgościć na dobre na naszej działeczce i zacząć kopać. Mam nadzieje, że w piątek będzie już ładnie tak jak zapowiadają i uda się wylać ławy Jestem pełna optymizmu mimo przeciwności losu jakie napotykamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jusmar 09.03.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 WitajcieMy również czekamy na poprawę pogody, chyba wszyscy w tym roku mamy dosyć tej zimy - brrrrWszystko praktycznie gotowe, geodeta czeka, murarz czeka a rozpocząc się nie da:( Oby do wiosny...Bądźmy "ciepłej" myśli:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts