arturo70 09.02.2012 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Witam !Toż to prawie nasze schody tylko jaśniejsze i z tralkami drewno-metal,czyli muszą się nam podobać.Proszę o podanie producenta i materiału (ewentualnie koszt wykonania).Oj tak patrząc na nie,pomyślałem sobie,że jak u nas staną,to będzie już blisko....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziółka 10.02.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Witam! Cieszę się że się podobają. Producent to lokalny nie duży zakład stolarski. Materiał to jesion. Cena 19.000zl. Życzę dożo powodzenia i szybkiego zamieszkania. Nam w maju minie rok jak już mieszkamy w naszym alabastrze Pozdrawiam wszystkich budujących i zamierzających budować alabastra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo70 10.02.2012 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Moja wycena z transportem,montażem i pomiarem 18500.Lokalni powiedzieli,że w tej cenie nie zrobią,więc robię bezpośrednio w Mahonie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 17.02.2012 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 jak mozna ziołka sobie spieprzyc tak stelarz pod plyty ??jak wogole wam to przeszlo ?? nic nie powiem ale 1 raz widze taka tandete stelarz bez wieszakow haha ekipa naprawde spoko ile zaplaciliscie z metra ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trajkotka 28.02.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 (edytowane) witam przypełzłam po bardzo długiej przerwie na forum muratora ... budujemy Alabastra z jednostanowiskowym garażem, ale podepnę się do Was I od razu mam pytanko, wiem, ze o wentylacji już było ... ale chciałam zapytać jakie macie okapy w kuchni? Podłączone do konina czy z filtrami? Mi już 3 osoby powiedziały, że z filtrem w zupełności wystarczy ... sama nie wiem :/ Edytowane 28 Lutego 2012 przez Trajkotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo70 28.02.2012 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Witam !Ja robię w narożniku(zewnętrznym)kuchni i mimo wydania 400 na kominek w dachówce i osobistej wizyty w fabryce w Kawicach, nie widziałem innej możliwości.Nie wierzę w te "pianki węglowe".Jak ktoś czerpie radość z gotowania,musi pomyśleć o porządnym wyciągu.Wiem,wiem ten narożnikowy okap często kosztuje extra,ale jak się dobrze zakręci w necie można wynaleźć nieco tańsze retro " rodzyneczki".Ponieważ wiatr zmienny jest "zapach" kuchni może wpaść przez lukarnę do naszej sypialni,ewentualnie przez dołożonego do niej poza projektem Veluxa.Mam nadzieję,że będą to miłe zapachy,jeżeli już.... A....,gdy przykryłem tego Veluxa płytą, to w sypialni ciemniutko było,więc warto w porę pomyśleć o dodatkowym oświetleniu,bo większość rezygnuje z projektowych trójkątów na balkonach.pozdrawiam P.S.Zimą będziemy unikać wyższych biegów,bo potem w ramach wyrównania ciśnienia chałupa zaciąga zimne przez wentylacje,ale 3/4 roku wyciąg ma ciągnąć ile potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 28.02.2012 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 U nas okap z wyciągiem do kominka i w rogu kuchni wentylacja - dwa osobne kominki na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 29.02.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 a ja sobie zrobilem na srodku ;] tzn zrobie na srodku ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziółka 07.03.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Max_ powiedz w czym widzisz różnicę w stelażu zrobionym na wieszakach, a ta tandeta? Ale chciałbym usłyszeć czym według ciebie może skutkować takie wykonanie że spotkało się on z twojej strony z tą dozą krytyki.pozdr, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 08.03.2012 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 no sluchaj kto skreca profil wkretami do 2 profilu ?? system ktory sie stosuje w drzewie (chociaz tez sa wieszaki do tego ) jest zastosowany u ciebie nie mowiac juz o skosach koszt wieszakow 1500 zl + 2 warstwa gipsu 1500 zl i masz wymogi przeciwpozarowe spelnione a tak to zaplaciles za robote i dupa sami to robiliscie ?? czy jakas ekipa ?? jak to nie popeka to bede pelen podziwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziółka 08.03.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 witam! Za bardzo nie zrozumiałem sensu twojej odpowiedzi. Robiła ekipa Już będzie 1,5 od zakończenie prac i nic nie popękało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziółka 08.03.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 chodziło mi o 1,5 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 18.03.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 dziwny system skrecania metalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNA IRON ROMAN 25.03.2012 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Witamy serdecznie!Nie było mnie tutaj ponad rok.Widzę, że jest dużo do oglądaniamy też musimy "dobić" troszkę zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 30.03.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 kochani, czy ktoś już się orientował w balustradach balkonowych? ile mb mają te nasze dwa balkoniki? Bo mnie się zdawało, ze to takie maleństwa i parę zł bedzie to kosztowało a teraz się okazuje, że parę ale tysięcy.... no i jakoś tak muszę zweryfikować Pozdraiwma, monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo70 01.04.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Witam !My właśnie zaczynamy poszukiwania balustrad.Balkon poszerzyliśmy o 40cm i wydłużyliśmy o 10 cm.Teraz już wiemy,że przez to z boku będą proste,a tylko z przodu wypukłe.Mocowanie od frontu koniecznie od czoła,żeby uniknąć niszczenia izolacji pionowej i późniejszych kłopotów z balkonami. Z boku nie będzie mocowania od czoła,bo przez powiększenie ,nie ma jak się tam dostać,więc wpuścimy "mocno" poręcze w ścianę lukarny.Z pierwszych spojrzeń na rynek balustrad to ceny zaczynają się od 200 zł za mb.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 02.04.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 My za swoje balustrady z montażem zapłaciliśmy 1900 zł. Wymiary balkonu jak w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 11.04.2012 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 U nas 2600 zł z ocynkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 11.04.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Kochani musze sie pochwalic, ze dzisiaj kupiłam pierwszy mebel do swojego alabasterka : komode do salonu A to dopiero poczatek bo w calym domu nie ma ani jednego mebelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 25.05.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 http://www.monika-i-lukasz.mojabudowa.pl/pliki/monika-i-lukasz/image/1111.jpg nasze balustrady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts