Ziółka 24.06.2008 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Witamy wszystkich fanów Alabastrów! Mamy pytanie do Państwa Wozik'ów jestesmy zdecydowani z żoną na projekt alabaster ale chcielibyśmy przekonac sie jak wyglada w rzeczywistości i stąd nasza prośba czy bylaby możliwość obejrzenia domku "na żywo". Proszę o jakies info na maila [email protected] lub gg: 481667. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flucha 10.07.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Coś zamilkło to nasze forum, chyba Wszyscy szaleją na budowach przejzalam cale forum i nie znalazlam, mój majster zastrzelił mnie pytaniem, jak rozwiązac wentylacje przy kominku i grilu, przy głównym kominie takowa została ujęta a tu nie ma. Cś możecie mi pomóc w tym temacie? please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytka121 10.07.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 witaj,mój spec od murarki zaproponował trzy luki w kominie, dwie dymowe a jedna wentylacyjna i tak mamy.pozdrawiamedyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel.B 11.07.2008 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Mam pytanie odnośnie elektryki. Zaraz będę się do niej przybierał i zastanawiam sie gdzie zrobić rozdzielnię. Biorę pod uwagę dwa warianty: Wiatrołap i garaż. Jak to u was zostało zrobione? gdzie macie skrzynke z bezpiecznikami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 11.07.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Nasza jest w wiatrołapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuband 12.07.2008 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Mam pytanie odnośnie elektryki. Zaraz będę się do niej przybierał i zastanawiam sie gdzie zrobić rozdzielnię. Biorę pod uwagę dwa warianty: Wiatrołap i garaż. Jak to u was zostało zrobione? gdzie macie skrzynke z bezpiecznikami ? Według mnie skrzynka z bezpiecznikami powinna być w garażu. U mnie jest w garażu i jestem z tego niezmiernie zadowolony. Taka rozdzielnia to mała interesująca ozdoba tym bardziej, że wiatrołap jest niewielki. Do garażu jest dostęp z domu więc to chyba nie będzie problem dostać się do skrzynki w każdej chwili. Ja jestem za tym, aby był w garażu. U mnie jest po prawej stronie od wyjścia z mieszkania do garażu. Wybór należy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_S 12.07.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Mam pytanie odnośnie elektryki. Zaraz będę się do niej przybierał i zastanawiam sie gdzie zrobić rozdzielnię. Biorę pod uwagę dwa warianty: Wiatrołap i garaż. Jak to u was zostało zrobione? gdzie macie skrzynke z bezpiecznikami ? Elektryk radził nam, żeby zrobić rozdzielnię w garażu, ale my zdecydowaliśmy się na wiatrołap. Gybym mógł jeszcze raz podjąć tą decyzję to wybrałbym garaż. Szkoda zabierać przestrzeń z i tak niewielkiego wiatrolłapu. Pozdrawiam, PawełS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zjarek4 13.07.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Witam.My też zaczęliśmy budować i wykonawca zwrócił uwagę na brak wentylacji przy kominku.Więc tak jak mój poprzednik proszę o jakąś informację na ten temat.Słyszałem też że ściana przy kominku zewnętrznym będzie ciągle brudna.Co wy na to?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zjarek4 13.07.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Jeszcze pytanko do Adama i Asi ,ponieważ tak jak Wy planujemy powiększyć łazienkę na górze i zrobić tam pralnię,czy w związku z tym planujecie u góry na korytarzu jakieś dodatkowo okno.Nam się wydaje że będzie tam brakowało oświetlenia.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamAsia 13.07.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 do zjarek4... nie planujemy dodatkowego okna na korytarzu u góry... doświetlimy go konkretnie oświetleniem elektrycznym. Dodatkowe okno wstawiamy u góry w jednym z pokoików i zastanawiamy się nad jednym duuużym widokowym oknem w łazience (u góry). do pozostałych Rozdzielnię robimy w garażu a elektryk zastanawia się, czy nie umieścić jej w kotłowni. Opcja garaż bardziej prawdopodobna... Powiększamy otwory okienne na dole (pierwsze przeróbki) o 20cm w górę, by spokojnie zmieścić rolety antywłamaniowe. Gdybyśmy tego nie zrobili okno w kuchni wyglądało by jak okno z pociągu PKP wąskie i długie. Zastanawiamy się jak zabezpieczyć okrągłe okienko w łazience na dole ??? Macie jakiś pomysł ?? Bo co da zabezpieczenie pozostałych okien w domu, jak jednym kopniaczkiem to łazienkowe będzie można zdemontować ... ?? Zastanawia nas też wysokość otworu na drzwi wejsciowe. Dlaczego jest wysokie na 2,3 m ?? gdy standardowe drzwi mają wysokość 2,10 m ?? Chyba obniżymy nadproże... póki jeszcze można albo zrobimy w tym miejscu luksfery... My już cieszymy się WŁASNĄ WODĄ z naszego własnego wodociągu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel.B 14.07.2008 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Jeszcze pytanko do Adama i Asi ,ponieważ tak jak Wy planujemy powiększyć łazienkę na górze i zrobić tam pralnię,czy w związku z tym planujecie u góry na korytarzu jakieś dodatkowo okno.Nam się wydaje że będzie tam brakowało oświetlenia.Pozdrawiamy Pytanie może nie do mnie ale co tam My zrobiliśmy tak samo - Alabaster 1G i przestrzeń korytarza na górze wcieliliśmy do łazienki i tez ma funkcjonować jako pralnia. Co do oświetlenia to mimo wszystko i tak "już" mamy tam oświetlenie dzienne : http://www.tubzzz.com/pl/ Dopiero niedawno dekarz zszedł z dachu i jak narazie wygląda odlotowo. Jeśli ktoś by chciał to mogę podesłać pierwsze fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 14.07.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Wprawdzie my mieszkamy w Alabastrze 2G, a nie 1G,ale na coś mogę odpowiedzieć: do zjarek4... Powiększamy otwory okienne na dole (pierwsze przeróbki) o 20cm w górę, by spokojnie zmieścić rolety antywłamaniowe. Gdybyśmy tego nie zrobili okno w kuchni wyglądało by jak okno z pociągu PKP wąskie i długie. Jeżeli chce się zamontować rolety nadstawne antywlamaniowe, to nalezy to uwzględnic na etapie murowania. Wtedy okno muruje się wyższe o wysokość np. jednego nadproża. Wowczas po zamontowaniu rolet okna sa takie jakie mają być a nie niższe. Zastanawiamy się jak zabezpieczyć okrągłe okienko w łazience na dole ??? Macie jakiś pomysł ?? My zlikwidowalismy okienko w lazience na dole. I bardzo sie cieszymy - łazienka jest tak malutka, że dzięki braku okna jest wiecej mozliwości aranzacji, a nie odczuliśmy jego braku. Zastanawia nas też wysokość otworu na drzwi wejsciowe. Dlaczego jest wysokie na 2,3 m ?? gdy standardowe drzwi mają wysokość 2,10 m ?? Zaplanowane jest naświetle gorne i naswietle boczne przy drzwiach -wejściwych w tym projekcie. Jeżeli nie chcecie - trzeba wymurować mniejszy otwór drzwiowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zjarek4 14.07.2008 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Do Pawła B.Mimo że pytanie nie było do Ciebie,dziękuję za podpowiedź.Jeżeli można coś więcej na temat doświetlenia korytarza to chętnie bym coś przeczytał bądź posłuchał.Jeżeli można to prosiłbym parę fotek Waszego Alabastra na maila [email protected]. My na razie wygrzebujemy sie z fundamentów ale już dyskutujemy z żoną na temat koloru dachu.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 17.07.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Mam pytanie odnośnie elektryki. Zaraz będę się do niej przybierał i zastanawiam sie gdzie zrobić rozdzielnię. Biorę pod uwagę dwa warianty: Wiatrołap i garaż. Jak to u was zostało zrobione? gdzie macie skrzynke z bezpiecznikami ? W garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 17.07.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Witam.My też zaczęliśmy budować i wykonawca zwrócił uwagę na brak wentylacji przy kominku.Więc tak jak mój poprzednik proszę o jakąś informację na ten temat.Słyszałem też że ściana przy kominku zewnętrznym będzie ciągle brudna.Co wy na to?Pozdrawiam Jaki brak wentylacji? Przecież w projekcie jest tam zaplanowana wentylacja. Dokładnie w narożniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zjarek4 17.07.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Rzeczywiście wentylacja znajduję się w narożniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 18.07.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Dopiero niedawno dekarz zszedł z dachu i jak narazie wygląda odlotowo. Jeśli ktoś by chciał to mogę podesłać pierwsze fotki. Wszyscy chcemy zobaczyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziółka 20.07.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Witamy wszystkich fanów Alabastrów! Mamy pytanie do Państwa Wozik'ów jestesmy zdecydowani z żoną na projekt alabaster ale chcielibyśmy przekonac sie jak wyglada w rzeczywistości i stąd nasza prośba czy bylaby możliwość obejrzenia domku "na żywo". Proszę o jakies info na maila [email protected] lub gg: 481667. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 21.07.2008 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Witamy wszystkich fanów Alabastrów! Mamy pytanie do Państwa Wozik'ów jestesmy zdecydowani z żoną na projekt alabaster ale chcielibyśmy przekonac sie jak wyglada w rzeczywistości i stąd nasza prośba czy bylaby możliwość obejrzenia domku "na żywo". Proszę o jakies info na maila [email protected] lub gg: 481667. pozdrawiamy Zapraszamy... do naszej galerii internetowej Adres w stopce. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster33 28.07.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 witam, Niniejszym chciałabym zawiadomomić Szanowne Grono Alabastrowiczów że z dniem 15 lipca zamieszkaliśmy we własnym domku. Oczywiście nie wszystko jest skończone ale i tak jest super! pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts