zjarek4 29.08.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Witam.Czy podwyższaliście ściankę kolankową i o ile?Ja mam zamiar unieść o dwa porothermy,ale zacząłem się zastanawiać że może to trochę za mało.Czy przy większym podniesieniu nie straci na tym bryła budynku?Dzięki za podpowiedzi i pozdrawiam wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamAsia 29.08.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 zjarek... Ja Wam nie proponuję !!! zrobiliśmy sobie symulację graficzną bryły budynku i... nie wyglądało to dobrze. Przestał dom byc tak przytulny i taki "foremny"... Na dwa w zupełności wystarczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 29.08.2008 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Szanowni forumowicze, od jakiegoś czasu przeglądamy z mężem projekty i jesteśmy (bardziej ja) zachwyceni alabastrem. Od razu na wstępie zradza się kilka pytań, że nie wspomnę o skomplikowanych dachu, podobno dużo droższym od dwuspadowego. Ale do rzeczy: proszę o odpowiedź doświadczonych alabastrowiczów, którzy są już po sezonie grzewczym. Przeraża mnie kubatura budynku, którą trzeba ogrzać, co o tym wszystkim sądzicie? I jeszcze jedno pytanie, czy wszyscy macie ułożony domek odpowiednio względem stron świata, bo na mojej (jak Bozia da) przyszłej działce salon będzie od północnego zachodu. Pocieszam się, że jadalnia i kuchnia będą na tyle naświetlone, że będzie jaśniutko na parterze, kuchnia południe, jadalnia południowy zachód. Doradźcie, czy upierać się przy tym projekcie, czy faktycznie tak ważne jest to ułożenie, no i ta nieszczęsna kubatura. będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi Basia. Co do dachu to jest trochę droższy, jak każdy czterospad w stosunku do dwuspadowago, ale wcale nie jest to tak przerażająca różnica. Nasz cieśla stwierdził, że są bardziej skomplikowane dachy. Co do ogrzewania, to nie mogę się wypowiadać, bo ogrzewaliśmy dom tylko po to żeby osuszyć tynki. Na poddaszu jest zawsze ciepło, na dole chłodniej, więc zimą pewnie trzeba będzie ogrzewać głównie tą część domu. Nasz dom udało nam się ustawić tak, jak chcialiśmy. Frontem do wschodu, jadalnią do południa i salonem do zachodu, ale nie każdemu może np.odpowiadać tyle słońca latem. Wiem, że ktoś z Alabastrowiczów buduje dom z oknami na północ (nie pamiętam niestety kto). Salon od północnego zachodu może nie jest aż taki zły, jeśli trochę zachodniego światła będzie wpadać. Latem mogłoby być przyjemnie, ale nie chcę doradzać. To do Was należy decyzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 29.08.2008 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Witam.Czy podwyższaliście ściankę kolankową i o ile?Ja mam zamiar unieść o dwa porothermy,ale zacząłem się zastanawiać że może to trochę za mało.Czy przy większym podniesieniu nie straci na tym bryła budynku?Dzięki za podpowiedzi i pozdrawiam wszystkich budujących My podwyższyliśmy ściankę kolankową o dwa bloczki i również jak Adam&Asia sądzę, że więcej popsułoby wygląd domu. A tak z innej beczki to jutro przeprowadzamy się do naszego domku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zjarek4 30.08.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Witam.Dziękuję za szybkie odpowiedzi.Tak więc zostaje przy dwóch bloczkach.Okazuje się że pierwszy pomysł był najlepszy.Jasabar życzymy tylko miłych chwil w nowym domu i mamy nadzieję że czasami zerkniecie jeszcze na forum żeby coś podpowiedzieć.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziółka 31.08.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Witajcie Alabastrowicze!Mamy pytanie jak dostosowaliście projekt do ogrzewania podłogowego na dole i na górze?? My podnieśliśmy wysokość parteru o 10cm a ściankę kolankową o dwa bloczki. Czy to wystarczy czy trzeba wprowadzać jeszcze jakies inne zmiany?? pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 14.09.2008 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Ja jestem z Wrocławia. Właśnie czekam na pozwolenie na budowę. Czy nie miałbyś nic przeciwko temu, zebyśmy podjechali w weekend i obejrzeli sobie jak Alabaster (a przynajmniej jego część) wygląda na żywo? Witam wszystkich alabastrowiczów Czy ktoś z Państwa buduje ten dom w okolicach Warszawy ? Bardzo proszę o informacje chcielibyśmy z mężem zobaczyć przed zakupem projektu jak dom wygląda na żywo - jeśteśmy w trakcie oczekiwania na wypis z miejscowego planu zagospodarowania i jeśli gmina pozwoli zamierzamy zbudować Alabastera 1G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel.B 17.09.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Ja jestem z Wrocławia. Właśnie czekam na pozwolenie na budowę. Czy nie miałbyś nic przeciwko temu, zebyśmy podjechali w weekend i obejrzeli sobie jak Alabaster (a przynajmniej jego część) wygląda na żywo? Witam wszystkich alabastrowiczów Czy ktoś z Państwa buduje ten dom w okolicach Warszawy ? Bardzo proszę o informacje chcielibyśmy z mężem zobaczyć przed zakupem projektu jak dom wygląda na żywo - jeśteśmy w trakcie oczekiwania na wypis z miejscowego planu zagospodarowania i jeśli gmina pozwoli zamierzamy zbudować Alabastera 1G Witam po długiej nieobecności Przepraszam że nie przesyłałem zdjęć ale budowa skutecznie ogranicza posiadany czas i chęci do czegokolwiek innego Co do okolic warszawy to my jesteśmy w Ostrołęce - ale może przy okazji po drodze ... zapraszmy serdecznie. Adres do mojej galerii która w końcu powstała !!!! http://www.szfagi.republika.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel.B 18.09.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 A pro po schodów oto nasze http://www.szfagi.republika.pl/images/dsc08087.jpg Jeszcze trochę im brakuje do pełnej świetności ale chodzić się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster33 18.09.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 A pro po schodów oto nasze Jeszcze trochę im brakuje do pełnej świetności ale chodzić się da Piękne !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 18.09.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Panie Pawle, bardzo dziękuje, mamy działkę za Pułtuskiem więc może Ostrołęka będzie w miarę po drodze. Na razie czekam na kolejne zdjęcia w państwa galerii. Schody super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro_600 29.09.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Bardzo proszę o rzuty alabastra 2g: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adriano79 12.10.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 mam pytanie do alabastra33 o schodyile kosztowaly i gdzie byly zamowione, zakupione?z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich alabastrowiczow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebaj3 12.10.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Czy ktoś buduje dom alabaster w pobliży Bydgoszcz, zastanawiam się na kupnem projektu i chciałbym go wcześniej obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanuszJ 14.10.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Ja jestem z Wrocławia. Właśnie czekam na pozwolenie na budowę. Czy nie miałbyś nic przeciwko temu, zebyśmy podjechali w weekend i obejrzeli sobie jak Alabaster (a przynajmniej jego część) wygląda na żywo? Witam wszystkich alabastrowiczów Czy ktoś z Państwa buduje ten dom w okolicach Warszawy ? Bardzo proszę o informacje chcielibyśmy z mężem zobaczyć przed zakupem projektu jak dom wygląda na żywo - jeśteśmy w trakcie oczekiwania na wypis z miejscowego planu zagospodarowania i jeśli gmina pozwoli zamierzamy zbudować Alabastera 1G W okolicach Brwinowa powstaje osiedle Anna i tam są już postawione 2 Alabastery ale w wersji 1G http://www.dom.elpis.pl/index.php?a=dojazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 15.10.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Panie Januszu, dziękuję za informację, być może uda sie w weekend podjechać i obejżeć dom na żywo. W każdym razie w wypisie z miejscowego planu zagospodarowania nie ma przeciw wskazań do postawienia Alabastera 1G i właśnie taki nas intersuje bo niestety 2G się nie zmieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanuszJ 16.10.2008 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Panie Januszu, dziękuję za informację, być może uda sie w weekend podjechać i obejżeć dom na żywo. W każdym razie w wypisie z miejscowego planu zagospodarowania nie ma przeciw wskazań do postawienia Alabastera 1G i właśnie taki nas intersuje bo niestety 2G się nie zmieści Te Alabastery z osiedla Anna są na poziomie stropu.Ale w Nowej Wsi k. Pruszkowa jest juz otynkowany.Dom stoi na przeciwko szkoły ulica Główna Link do mapki: http://mapa.targeo.pl/Mapa_Polski,19,623256,475867?l=0bf7c72b8d5e3730 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 16.10.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Paniej Januszu,jeszcze raz bardzo dziękuję za szczegółową informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 17.10.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Drodzy ALABASTROWICZE !!!ponieważ większość z Was a może nawet wszyscy podnosiliście ściankę kolankową o jeden lub dwa pustaki napiszcie proszę czy zgłaszaliście to do architekta w celu adaptacji projekty, czy tylko wiedział o tym kierownik budowy/majster jestem w trakcie zamawiania projektu i wiem że taka zmiana byłaby po zgłoszeniu dodatkowo płatna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebaj3 18.10.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Witam.Czy podwyższaliście ściankę kolankową i o ile?Ja mam zamiar unieść o dwa porothermy,ale zacząłem się zastanawiać że może to trochę za mało.Czy przy większym podniesieniu nie straci na tym bryła budynku?Dzięki za podpowiedzi i pozdrawiam wszystkich budujących My podwyższyliśmy ściankę kolankową o dwa bloczki i również jak Adam&Asia sądzę, że więcej popsułoby wygląd domu. A tak z innej beczki to jutro przeprowadzamy się do naszego domku .[/quote} Witam Czy mógł bym zobaczyć zdjęcia tych słupów w pokojach, chciał bym zobzczyćw których one sie znajdują miejscach i jak wyglądają. [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts