Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ALABASTER 2G pracownia KRAJORAZY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Drodzy ALABASTROWICZE !!!

ponieważ większość z Was a może nawet wszyscy podnosiliście ściankę kolankową o jeden lub dwa pustaki napiszcie proszę czy zgłaszaliście to do architekta w celu adaptacji projekty, czy tylko wiedział o tym kierownik budowy/majster jestem w trakcie zamawiania projektu i wiem że taka zmiana byłaby po zgłoszeniu dodatkowo płatna ?

Nie trzeba tego zgłaszać do adaptacji. Kier-bud dokona tylko wpisu w dziennku bud.

Drodzy ALABASTROWICZE !!!

ponieważ większość z Was a może nawet wszyscy podnosiliście ściankę kolankową o jeden lub dwa pustaki napiszcie proszę czy zgłaszaliście to do architekta w celu adaptacji projekty, czy tylko wiedział o tym kierownik budowy/majster jestem w trakcie zamawiania projektu i wiem że taka zmiana byłaby po zgłoszeniu dodatkowo płatna ?

Nie trzeba tego zgłaszać do adaptacji. Kier-bud dokona tylko wpisu w dziennku bud.

Jasabar dziękuje za odpowiedź :wink:

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam

Z żona planujemy w przyszłym roku zacząć budowę Alabastra 2G w okolicach Radomia, chciałbym się bliżej przyjrzeć projektowi tego domku, czy ktoś z budujących Alabastra 2G mógłby na e-maila przesłać rzuty parteru i poddasza z wymiarami pomieszczeń. Z góry wielkie dzięki, mój adres e-mailowy [email protected]

pozdrawiam

Rafał W

Wszystko wskazuje na to, że i my dołączymy do grona "alabastrowiczów". Nie wiecie czy ktoś buduje Alabastra w okolicach Krakowa, Tarnowa lub Bielsko-Białej? Często tam bywamy i gdyby ktoś akurat budował w tych okolicach to bardzo chcielibyśmy zobaczyć jak Alabaster wygląda na żywo.

oj, chyba nie prędko... na razie jesteśmy na etapie składania dokumentacji. projekt już zakupiony i właśnie głowi się nad nim architekt (przerabia garaż na pokój itp...). poza tym działka jest nieuzbrojona, więc przyłączenie mediów (głównie chodzi o prąd) może trochę potrwać. no i rozpaczliwie szukamy kogoś, kto buduje Alabastra w małopolsce, żeby go zobaczyć i jeszcze ewentualnie nanieść jakieś zmiany. ale z tego co się zorientowałam to kilka osób z FM, które miały zamiar budować Alabastra zmieniły zdanie :(

Adeamuz- cieszę się, że nie zmieniliście zdania co do projektu. Ja wprawdzie z sentymentem patrzę na tych, którzy budują domy, które wcześniej brałam pod uwagę, ale nie żałuję wyboru Alabastra. Też zamieniliśmy garaż na pokój, a w miejscu łazienki na dole jest duża spiżarka. Łazienka jest w pokoiku, który w projekcie ma okrągłą ścianę. Pozdrawiam i czekam na Wasz dziennik budowy :D

• 2 weeks później...
Ile potrzebuje max- ów (29x22x20 - dl x wys x szer) na wybudowanie Alabastra 2g, biorac pod uwage podwyzszenie scianki kolankowej o 2 cegły?

Niby na sciany wychodzi 832 szt ytonga, a 1 ytong to podobno 2,5 max-a, czyli wychodzilo by 2080 szt na sciany, ile trzeba jeszcze doliczyc na scianki dzialowe i na scianke kolankowa?

Czy ktoś z państwa budował z Bloczeków z bet.komórk.M 500-700 59x36x24cm jak to jest podane w kosztorysie ?