edytka121 22.10.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 witam,ja mam bez filarów, zrobiliśmy stropodach i jest piekna przestrzeń na poddaszu:)jak znajdę więcej czasu to załoze dziennik i powklejam zdjecia.pozdrawiam,edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adriano79 23.10.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 poprosze o namiary na w miare ladne i tanie schody drewniane bo po wstepnym wycenieniu schodow u pana Włodarczyka cena powalila mnie z nog (ok. 50 tys za calosc) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 24.10.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 My podwyższyliśmy ściankę kolankową o dwa pustaki, a słupów w pokojach nie mamy, z czego się bardzo cieszę Zapraszam do mojego dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 27.10.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Drodzy ALABASTROWICZE !!! ponieważ większość z Was a może nawet wszyscy podnosiliście ściankę kolankową o jeden lub dwa pustaki napiszcie proszę czy zgłaszaliście to do architekta w celu adaptacji projekty, czy tylko wiedział o tym kierownik budowy/majster jestem w trakcie zamawiania projektu i wiem że taka zmiana byłaby po zgłoszeniu dodatkowo płatna ? Nie trzeba tego zgłaszać do adaptacji. Kier-bud dokona tylko wpisu w dziennku bud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 27.10.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Drodzy ALABASTROWICZE !!! ponieważ większość z Was a może nawet wszyscy podnosiliście ściankę kolankową o jeden lub dwa pustaki napiszcie proszę czy zgłaszaliście to do architekta w celu adaptacji projekty, czy tylko wiedział o tym kierownik budowy/majster jestem w trakcie zamawiania projektu i wiem że taka zmiana byłaby po zgłoszeniu dodatkowo płatna ? Nie trzeba tego zgłaszać do adaptacji. Kier-bud dokona tylko wpisu w dziennku bud. Jasabar dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edzia2601 09.11.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Witammy również chcemy budować alabaster w okolicach Ostrołęki.Jeśli to mozliwe podajcie adres gdzie buduje się wasz- bo bardzo chcieliśmy zobaczyć jak to wygląda na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel.B 12.11.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Witam my również chcemy budować alabaster w okolicach Ostrołęki.Jeśli to mozliwe podajcie adres gdzie buduje się wasz- bo bardzo chcieliśmy zobaczyć jak to wygląda na żywo. Witam Zapraszamy serdecznie. Wysłałem info na p.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liderka3 14.11.2008 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Mam małe pytanko. Gdzie macie umieszczony w kuchni grzejnik? pytam bo kuchnia jest dość mała i obawiam się że po zamontowaniu grzejnika ubędzie mi miejsca na meble. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 14.11.2008 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Nie mamy jeszcze tak zaawansowanej budowy, ale sądzę, że większość ma zamiast tradycyjnego grzejnika ogrzewanie podłogowe . Jedyne miejsce dla takiego grzejnika widzę na ściance pod barkiem - jeśli zamierzacie mieć barek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaello12 29.11.2008 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Witam Z żona planujemy w przyszłym roku zacząć budowę Alabastra 2G w okolicach Radomia, chciałbym się bliżej przyjrzeć projektowi tego domku, czy ktoś z budujących Alabastra 2G mógłby na e-maila przesłać rzuty parteru i poddasza z wymiarami pomieszczeń. Z góry wielkie dzięki, mój adres e-mailowy [email protected] pozdrawiamRafał W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adeamuz 02.12.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Wszystko wskazuje na to, że i my dołączymy do grona "alabastrowiczów". Nie wiecie czy ktoś buduje Alabastra w okolicach Krakowa, Tarnowa lub Bielsko-Białej? Często tam bywamy i gdyby ktoś akurat budował w tych okolicach to bardzo chcielibyśmy zobaczyć jak Alabaster wygląda na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 10.12.2008 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Witam nowych Alabastrowiczów na FM Kiedy zamierzacie ruszyc z budową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adeamuz 10.12.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 oj, chyba nie prędko... na razie jesteśmy na etapie składania dokumentacji. projekt już zakupiony i właśnie głowi się nad nim architekt (przerabia garaż na pokój itp...). poza tym działka jest nieuzbrojona, więc przyłączenie mediów (głównie chodzi o prąd) może trochę potrwać. no i rozpaczliwie szukamy kogoś, kto buduje Alabastra w małopolsce, żeby go zobaczyć i jeszcze ewentualnie nanieść jakieś zmiany. ale z tego co się zorientowałam to kilka osób z FM, które miały zamiar budować Alabastra zmieniły zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 13.12.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Adeamuz- cieszę się, że nie zmieniliście zdania co do projektu. Ja wprawdzie z sentymentem patrzę na tych, którzy budują domy, które wcześniej brałam pod uwagę, ale nie żałuję wyboru Alabastra. Też zamieniliśmy garaż na pokój, a w miejscu łazienki na dole jest duża spiżarka. Łazienka jest w pokoiku, który w projekcie ma okrągłą ścianę. Pozdrawiam i czekam na Wasz dziennik budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 22.12.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Ile potrzebuje max- ów (29x22x20 - dl x wys x szer) na wybudowanie Alabastra 2g, biorac pod uwage podwyzszenie scianki kolankowej o 2 cegły? Niby na sciany wychodzi 832 szt ytonga, a 1 ytong to podobno 2,5 max-a, czyli wychodzilo by 2080 szt na sciany, ile trzeba jeszcze doliczyc na scianki dzialowe i na scianke kolankowa? Czy ktoś z państwa budował z Bloczeków z bet.komórk.M 500-700 59x36x24cm jak to jest podane w kosztorysie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 28.12.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Mam pytanie do tych, którzy już mieszkają- jak macie rozmieszczone głośniki do kina domowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 31.12.2008 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 DRODZY ALABASTROWICZĘ SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU! OBY UDAŁO SIĘ WAM ZBUDOWAĆ JAK NAJWIĘCEJ ALABASTRÓW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 01.01.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Mam pytanie do tych, którzy już mieszkają- jak macie rozmieszczone głośniki do kina domowego? My jeszcze nie mamy kina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 06.01.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Mam pytanie do tych, którzy już mieszkają- jak macie rozmieszczone głośniki do kina domowego? Ścianka telewizyjna, przy niej centralny (pod TV), fronty i subwoofer. Z tyłu, po bokach okna tarasowego tylne głośniki surround. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 06.01.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Mam małe pytanko. Gdzie macie umieszczony w kuchni grzejnik? pytam bo kuchnia jest dość mała i obawiam się że po zamontowaniu grzejnika ubędzie mi miejsca na meble. Pod oknem. Obieg ciepłego powietrza odbywa się przez kratkę w blacie kuchennym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts