lilan 07.01.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Dziękuję Wozik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 12.01.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Mam pytanie do tych, którzy już mieszkają- jak macie rozmieszczone głośniki do kina domowego? Ścianka telewizyjna, przy niej centralny (pod TV), fronty i subwoofer. Z tyłu, po bokach okna tarasowego tylne głośniki surround. Oczywiście chodziło mi o boczne głośniki surround Jednak są zamontowane z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natix 13.01.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Witam serdecznie Alabastrowiczów. Od pewnego czasu śledzę wasze wypowiedzi, ponieważ zamierzamy kupić projekt Alabastra. Jest on idealny i spełnia wszystkie nasze wymagania. Prośbę mam taka: jeżeli są jakies cenne wskazówki, o których powinniśmy wiedzieć, będę wdzięczna Ponadto jak jest możliwość podania faktycznych kosztów budowy, to również proszę. Dodam, iż narazie jesteśmy w trakcie przekształcania działki, więc dopiero wszystko przed nami...ale już trzeba się rozglądać. Co do formy budowy-my napewno wybierzemy wersję gospodarczą, każdy w rodzinie ma jakiś fach, który jest niezbedny do postawienia chatki:) Pozdrawiam Wszystkich!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mti 16.01.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Witam!Sprzedam nowy projekt domu Alabaster z garażem 1-stanowiskowym. Projekt jest oczywiście czysty,w 4 egzemplarzach.Nie ukrywam, że z żalem sprzedaję ten projekt lecz jesteśmy zmuszeni do zrobienia projektu indywidualnego.Kontakt: [email protected] , 604-170-683.Pozdawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigrudy1307 20.01.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Witam Wszystkich jest mi bardzo miło dolaczyc do grona Alabastrowiczów ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palik14 21.01.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 witamz przyjemnością dołaczam do grona Alabastrowiczów, to dzięki wszyskim uwagom i problem jakie zostały poruszone na tym forum zdecydowaliśmy się z żoną na zakup tego projektu, wielkie podziękowania dla państwa Wozik i Jasabara. Dzięki ich zdjecią mamy już wyobrażenie swoich 4 kątów.Mam jescze prośbe do tych państwa którzy mają już to przyjemność mieszkać w wymarzonym domku o zamieszczenie zdjęcia ze ścianką TV już wyposażonąpozdrawiam wszystkich Alabastrowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flucha 27.01.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Pytanie do tych, ktorzy wykonczyli juz Alabastra.W pokojach gdzie sa wykusze na pietrze, czy sa one obrobione w skos czy splaszczone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebaj3 28.01.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 My podwyższyliśmy ściankę kolankową o dwa pustaki, a słupów w pokojach nie mamy, z czego się bardzo cieszę Zapraszam do mojego dziennika Witam Jak udało się Wam zlikwidować słupy w pokojach,zmieniliście coś w konstrukcji dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 28.01.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Pytanie do tych, ktorzy wykonczyli juz Alabastra. W pokojach gdzie sa wykusze na pietrze, czy sa one obrobione w skos czy splaszczone? O co dokładnie chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flucha 28.01.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Chodzi mi o to czy skosy tam gdzie powinny byc okna trojkatne sa obrobione wlasnie tak jak w oryginale czy sufit jest splaszczony nad drzwiami balkonowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 28.01.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 My podwyższyliśmy ściankę kolankową o dwa pustaki, a słupów w pokojach nie mamy, z czego się bardzo cieszę Zapraszam do mojego dziennika Witam Jak udało się Wam zlikwidować słupy w pokojach,zmieniliście coś w konstrukcji dachu. Nie znam się na konstrukcjach, więc nie odpowiem dokładnie. Na ściankach działowych i nad balkonami zostały wylane wzmocnione nadproża i na nich opierają się belki stropowe. http://img510.imageshack.us/img510/3305/s5009288dk6os5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flucha 29.01.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Jestem tylko prosta kobita, hihihi i nie potrafie dokladnie wytlumaczyc o co mi chodzi, hihihi Jeszcze raz; Chodzi mi o wykonczenie w srodku, regipsami, czy so one w skos, czy sufit jest prosty nad drzwiami balkonowymi. Bardzo Wam dziekuje za cierpliwosc !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 29.01.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Chodzi mi o to czy skosy tam gdzie powinny byc okna trojkatne sa obrobione wlasnie tak jak w oryginale czy sufit jest splaszczony nad drzwiami balkonowymi. Już rozumiem. Niestety nie wiem, my zrezygnowaliśmy z trójkątnych okien. Na ile sobie to jednak wyobrażam, to sufit może tam być zarówno prosty jak i skośny. Wszystko zależy od Ciebie, jako inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flucha 29.01.2009 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Problem w tym, ze nie moge tego zobaczyc na zywo i chcialabym sie zorientowac jak to zrobii inni. Np. Czy skosy nie wygladaja jak w kosciele lub czy plaski sufit nie jest za nisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 30.01.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Problem w tym, ze nie moge tego zobaczyc na zywo i chcialabym sie zorientowac jak to zrobii inni. Np. Czy skosy nie wygladaja jak w kosciele lub czy plaski sufit nie jest za nisko? Nisko to pojęcie względne. U nas jest na wysokości 2,5 albo 2,6 metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkasławek 07.02.2009 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Witam, buduję Alabastra 2G po Gorzowem Wlkp. i mam pytanie do Jasabara. Jak rozwiązaliście zbrojenie swoich schodów? Żona nie daje mi spokoju i chce podobne. Czy robiliście specjalny projekt? Z góry dziękuję za odpowiedź i porady Pozdrawiam wszystkich alabastrowiczów - dzięki Wam budowa idzie łatwiej cześc pronin tu majka&sławek my zamierzamy budowę alabasterka 2g w gorzowie wlkp a gdzie jest to pod gorzowem bo chętnie byśmy obejżeli jeśli można.Jesteśmy w trakcie roboty papierkowej ale kazda rada się przyda. pozdawiamy alabastrowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 08.02.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Problem w tym, ze nie moge tego zobaczyc na zywo i chcialabym sie zorientowac jak to zrobii inni. Np. Czy skosy nie wygladaja jak w kosciele lub czy plaski sufit nie jest za nisko? Nisko to pojęcie względne. U nas jest na wysokości 2,5 albo 2,6 metra. No to u nas jest nisko, bo 2,40 m na poddaszu i 2,50 mna parterze. Panowie w trosce o rosnące koszty ogrzewania sami obniżyli wysokość Niby nie chciałam podwieszanych sufitów, ale jestem zła i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 08.02.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Chodzi mi o to czy skosy tam gdzie powinny byc okna trojkatne sa obrobione wlasnie tak jak w oryginale czy sufit jest splaszczony nad drzwiami balkonowymi. U nas wysokość jest 2.60, a skosy wyglądają tak: http://lh3.ggpht.com/_fukQJPZqxVU/SY8ip8CUdXI/AAAAAAAAB7s/sHLOyThHm1c/s640/PICT0010.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebaj3 09.02.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 My podwyższyliśmy ściankę kolankową o dwa pustaki, a słupów w pokojach nie mamy, z czego się bardzo cieszę Zapraszam do mojego dziennika Witam Jak udało się Wam zlikwidować słupy w pokojach,zmieniliście coś w konstrukcji dachu. Nie znam się na konstrukcjach, więc nie odpowiem dokładnie. Na ściankach działowych i nad balkonami zostały wylane wzmocnione nadproża i na nich opierają się belki stropowe. http://img510.imageshack.us/img510/3305/s5009288dk6os5.jpg Dzięki za odpowiedź, ja też się na tym nie znam ale fachowiec napewno będzie wiedział o cochodzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamAsia 09.02.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Ja zostałem przy skosach... w/g mnie wyglada to genialnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts