Wozik 10.02.2009 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Chodzi mi o to czy skosy tam gdzie powinny byc okna trojkatne sa obrobione wlasnie tak jak w oryginale czy sufit jest splaszczony nad drzwiami balkonowymi. U nas wysokość jest 2.60, a skosy wyglądają tak: http://lh3.ggpht.com/_fukQJPZqxVU/SY8ip8CUdXI/AAAAAAAAB7s/sHLOyThHm1c/s640/PICT0010.JPG Co to za karnisze? Gdzie kupowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 10.02.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Karnisze rozporowe z odkręcanymi bokami - kupowałam w zwykłym sklepie z karniszami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 10.02.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Ja zostałem przy skosach... w/g mnie wyglada to genialnie Ale wy macie trójkątne okna więc raczej nie mogło być inaczej i dlatego tak dobrze to wygląda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 11.02.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Karnisze rozporowe z odkręcanymi bokami - kupowałam w zwykłym sklepie z karniszami. Nie mogę wyguglować hasła "karnisze rozporowe". Masz może fotki z ich montażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 12.02.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Rzeczywiście niewiele jest informacji o tych karniszach w internecie , ale znalazłam coś - drążek rozporowy "sandro" : http://www.dek-ra.pl/03c1989a4f0fb8019/03c1989a500d0ce18/index.html Fotek niestety nie posiadam. W naszych najpierw mocowało się końcówki boków, potem wkładało się w nie karnisz na który nasunięte były elementy skręcane z bokami, powodujące, że karnisz nie wypadnie. Nie wiem czy wyjaśniłam to dość jasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 12.02.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Rzeczywiście niewiele jest informacji o tych karniszach w internecie , ale znalazłam coś - drążek rozporowy "sandro" : http://www.dek-ra.pl/03c1989a4f0fb8019/03c1989a500d0ce18/index.html Fotek niestety nie posiadam. W naszych najpierw mocowało się końcówki boków, potem wkładało się w nie karnisz na który nasunięte były elementy skręcane z bokami, powodujące, że karnisz nie wypadnie. Nie wiem czy wyjaśniłam to dość jasno Dzięki, będę szukał My zamontowaliśmy tam coś takiego: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70149253 Niestety ten mocowany jest do ściany, nad oknem. Ten rozporowy byłby lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flucha 10.03.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Dzieki za wszystkie rady.Zrobilismy tak jak Woziki na prosto i jest OK. A mam jeszcze jedno pytanie, czy schody Mera kupowaliscie u przedstawiciela czy w fabryce (czy w ogole mozna w fabryce)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 12.03.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Dzieki za wszystkie rady. Zrobilismy tak jak Woziki na prosto i jest OK. A mam jeszcze jedno pytanie, czy schody Mera kupowaliscie u przedstawiciela czy w fabryce (czy w ogole mozna w fabryce)? Kupowaliśmy u przedstawiciela. Poleconego przez innego zadowolonego użytkownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g-zolw 30.03.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 mam pytanie do KUBAND nie wiem czy odwiedzasz jeszcze to forum ale czy mógłbyś podac meila swojego bo mam sprawe do Ciebie . z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 20.04.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 witam nie wiemczy jeszcze ktoś odwiedza to forum? chcemy dołączyć do grona alabastrowiczów fakt, że dopiero przed nami załatwianie formalności, ale to forum napewno będziemy częśto odwiedzać proszę o kontakt osoby, które również zamierzają budować ten domek. pozdrawiam wszystkich alabastrowiczów do alabaster 33. my równiez zamierzamy powiększyc okno w wykuszu, tzn. zrobić wyjście na taras. Jak masz jakieś dodatkowe fotki z budowy (aktualne) będziemy bardzo wdzięczni!!!! pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 22.04.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 witam nie wiemczy jeszcze ktoś odwiedza to forum? chcemy dołączyć do grona alabastrowiczów fakt, że dopiero przed nami załatwianie formalności, ale to forum napewno będziemy częśto odwiedzać proszę o kontakt osoby, które również zamierzają budować ten domek. pozdrawiam wszystkich alabastrowiczów witam, oczywiście że odwiedza jesteśmy na etapie kopania pod fundament, prawdopodobnie w piątek będziemy zalewać pozdrawiam i gratuluje wyboru projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natix 23.04.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Ja np odwiedzam codziennie, z tym że jeszce nie mam nic szczególnego do napisania, ponieważ dopiero załatwiamy formalności Szkoda że nie udzielają się ci, co juz wybudowali domek... Hallo-może jakieś negatywy projektu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 23.04.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 No to super, że jest jeszcze ktoś....... my również jesteśmy na etapie formalności, tzn. w czerwcu zaczynamy załatwiać i znając życie to pewnie dopiero zaczniemy budowę w przyszym roku (zanim wszystko załatwimy ). Mam nadzieję, że stworzy się nowa grupka alabastrowiczów i będziemy wymieniać się doświadczeniami,bo z drugiej strony to się wcale nie dziwię, że Ci co już wybudowali nie udzielają się - oni cieszą się już swoim domkiem choć mile widziana byłaby fachowa porada już kogoś doświadczonego w tej sprawie jaki projekt wybraliście 1g, czy 2 g??? my zdecydowaliśmy się na 1g. pozdrawiamy i powodzenia w załatwianiu i pracach początkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natix 23.04.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 my wybraliśmy 2g- tzn moja druga połówka tak wybrała:) uzasadnił to pytaniem: czy bede sobie skrobała szyby w zimę, bo jego auto bedzie w garażu, heh my otrzymalismy pozwolenie na budowe płotu (paranoja) i zaczynamy wycinke drzew na naszej działeczce za 3 tygodnie... piła już wypróbowana. powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natix 23.04.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 aaa zapomniałam dodac iż absolutnym moim liderem jest domek, którego włascicielem jest "jasabar" - świetne wykonanie!! gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumianeczek123 24.04.2009 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Witam bardzo podoba mi się domek Alabaster,chcemy go kupić,jednak nie ma możliwości obejrzenia w necie projektu z 2G czy mógłby mi ktoś przesłać rzuty parteru i poddasza na maila ?? oto adres : [email protected] Będę bardzo wdzięczna. pozdrawiam wszystkich Alabastrowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mskonieczna 25.04.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 witam mam pytanie odnosnie domku Alabaster , prosze mi powiedziec , czy łazienka na gorze jest wystarczajaco duza ? Chce wykorzystac tam pralniepozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumianeczek123 26.04.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Jakoś tutaj tak głucho,cicho,nikt nic nie pisze. Niestety nikt mi też jak narazie nie wysłał tych rzutów z 2 garażami a naprawdę bardzo by mi zależało. Mamy już działeczkę (a raczej dopiero) i jestesmy niestety jeszcze przed załatwianiem wszystkich formalności,ale bardzo bym chciała już zamówić projekt. Wszystkie wybudowane już domki są śliczne,pozazdrościc Wszystko przed nami. Mam nadzieję,że ktoś będzie tutaj zaglądał,bo ja będę się starała zaglądać codziennie. Miłego budowania Alabastra dla wszystkich i miłego mieszkania w nim życzę wszystkim,którzy już przeprowadzili się do swojego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_S 26.04.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 witam mam pytanie odnosnie domku Alabaster , prosze mi powiedziec , czy łazienka na gorze jest wystarczajaco duza ? Chce wykorzystac tam pralnie pozdr Witam, W Alabastrze 2G łazienka jest na prawdę duża. My nawet pomniejszyliśmy swoją a mimo to jest tam mnóstwo miejsca, mogę podesłać jakieś fotki dla rozwiania wątpilości. Pozdrwaim, Pawel_S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumianeczek123 27.04.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Ślicznie dziękuję za przesłanie rzutów. Raczej będziemy się decydować na Alabastra 2G ) Całe budowanie mnie przeraża,ale jak pomyślę,że potem będziemy mieć piękny domek,to można się wręcz rozmarzyć Boję się tylko,ile nas to wszystko uczyni. Ciekawi mnie również jaki jest koszt wybudowania stanu surowego, tzn. tylko mury i dach,bo okna i drzwi drewniane będę mieć raczej za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts