syczka83 29.04.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Witam Wszystkich. My też niedługo dołączymy do grona budujących. W poniedziałek złożymy wniosek o PNB. Czym ogrzewacie lub będziecie ogrzewać Wasz domek?? Czy ktoś robił orientacyjny kosztorys i harmonogram budowy??Proszę o wskazówki :]Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mskonieczna 01.05.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 tylko nasz domek jest 1G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g-zolw 02.05.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 no wkońcu ktoś tu zaczoł pisać bo myślałem że ten temat sie skończył. My narazie mamy działke i troszke już papierków . będziemy budować 2g więc pytanko mam do RUMIANECZEK 123 proszę jak masz już jakieś żuty to podeślij na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumianeczek123 02.05.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Hej g-zolw wlasnie wysłałam Ci rzuty Alabastra z 2G. Mam nadzieję,że w końcu to forum się naprawdę ruszy,bo strasznie nudno się tutaj zrobiło. Prawie nikt już nic nie pisze. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 03.05.2009 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Hej g-zolw wlasnie wysłałam Ci rzuty Alabastra z 2G. Mam nadzieję,że w końcu to forum się naprawdę ruszy,bo strasznie nudno się tutaj zrobiło. Prawie nikt już nic nie pisze. Pozdrawiam wszystkich Nie piszą bo nie zawsze jest o czym ) Witam wszystkich "świeżych" alabastrowiczów i zapraszam do pisania ) My w tym tygodniu będziemy kończyć fundament jeśli oczywiście pogada dopisze Ławy już są wylane i bloczki poszły do góry, ale niestety nie mam ostatnich zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natix 03.05.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 a moze ktos zna jakies linki z fotosami alabastra 2g? wszedzie tylko 1g!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumianeczek123 04.05.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Lidernr1, fajnie że już jesteście w trakcie budowy, kiedy w ogóle zaczęliście?? Ja niestety dopiero dziś lub jutro zamówię plan Alabastra 2G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 04.05.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Działke kupiliśmy w sierpniu 2008 roku i od ręki ruszyliśmy z dokumentacją. Alabaster był upatrzony jeszcze przed kupnem działki i już tak zostało . Pozwolenie na budowę otrzymaliśmy w grudniu i niestety trzeba było czekać do wiosny ale za to zaopatrzyliśmy się w materiały budowlane . A gdzie zamierzacie budować swój domek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 04.05.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 a moze ktos zna jakies linki z fotosami alabastra 2g? wszedzie tylko 1g!!! natix nie wiem czy o takich fotkach myślisz ale link do galerii alabastera 2 g znajdziesz na naszym forum http://galeria.wozik.com/thumbnails.php?album=36&page=50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumianeczek123 04.05.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 No to teraz pogoda jest superowa więc Wasz domek szybko pewnie będzie stał już pod dachem Fajnie macie Ja jeszcze nie mam załatwionych papierków ;(( i to w tym wszystkim jest najgorsze,że trzeba tyle się nalatać, żeby w końcu można było zacząc budowe. A my będziemy budować w kujawsko-pomorskim, widzę że Wy chyba w Warszawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natix 05.05.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 dzieki Lidernr1 ale właśnie wszędzie jest taki 1G, a ja chciałabym pooglądać troche alabastra 2G, zresztą tak brzmi tytuł tego forum, no nie ale dzieki jeszcze raz za odzew... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumianeczek123 05.05.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Hej natix, pewnie zmyliły Cię jedne drzwi garażowe,ale Wozik ma właśnie Alabastra z 2 garażami ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 07.05.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Nasza łazienka w Alabastrze 1g jest z mini pralnio - suszarnią. Tzn. jest tam tyle miejsca, że z lewej strony stoi pralka i szafka na różności, a z prawej suszarka - taka pokojowa i kosz na bieliznę. Swobodnie mogę się tam poruszać, chociaż nie ukrywam, że czasami zdaża mi się uderzać głową w skos . Pomieszczenie ma wymiary 140/365 cm i nie jest zamknięte, tylko przegrodzone ścianką. W przyszłym tygodniu mogę zamieścić fotkę orientacyjną, jeśli to kogoś interesuje. Mimo podziału łazienka nadal jest baardzo duża. (przypomnę, że ścianka kolankowa jest podwyższona, co spowodowało powiększenie powierzchni pomieszczenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 07.05.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Prośba do wszystkich Alabastrowiczów, zaawansowanych w budowie lub tych, którzy kończą - skończyli dom. Dostaję wiele próśb o podanie kosztów budowy domu. Nasze koszty z czasem stają się nieaktualne, więc może każdy coś o tym napisze w tym wątku, który już dawno został rozpoczęty : Koszty budowy Alabastra http://forum.muratordom.pl/post3027416.htm#3027416 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumianeczek123 08.05.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Hejka. Ja właśnie mam pytanko do jasabar,chciałabym wiedzieć czy mogłabyś wrzucić fotkę tej ściany z tv?? Bo w sumie chyba właśnie powieszenie tv na tej ścianie byłoby najbardziej funkcjonalne? Bo mam z tym mały problem,w sumie w innym miejscu,to chyba raczej nie pasuje. Już się nad tym zastanawiam,chociaz dopiero co zamówiłam plany Alabastra i czekam :)A czy Wy tą scianę z tv jakoś powiększaliście,czy moze zostawiliście taką szeroką jak była w projekcie?? Pozdrawiam serdecznie i zycze przyjemności z mieszkania w swoim Alabasterku,macie sliczy caly domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g-zolw 09.05.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 dzięki rumianeczek za zdjęcia jesteśmy na podobnym stopniu budowy więc powodzonka. gdzie zamawialiście projekt jeśli można wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumianeczek123 10.05.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 My zamawialiśmy projekt z firmy IGN, w piątek mieli mi go wysłać,więc mam nadzieję,że jutro lub we wtorek bede go miala )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 10.05.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Nasza łazienka w Alabastrze 1g jest z mini pralnio - suszarnią. Tzn. jest tam tyle miejsca, że z lewej strony stoi pralka i szafka na różności, a z prawej suszarka - taka pokojowa i kosz na bieliznę. Swobodnie mogę się tam poruszać, chociaż nie ukrywam, że czasami zdaża mi się uderzać głową w skos . Pomieszczenie ma wymiary 140/365 cm i nie jest zamknięte, tylko przegrodzone ścianką. W przyszłym tygodniu mogę zamieścić fotkę orientacyjną, jeśli to kogoś interesuje. Mimo podziału łazienka nadal jest baardzo duża. (przypomnę, że ścianka kolankowa jest podwyższona, co spowodowało powiększenie powierzchni pomieszczenia) Jasabar ja bardzo chetnie zobaczę też zamierzamy wykorzystać ten skos do suszarni. Zresztą do twojej galerii zaglądam bardzo często czy pojawiało sie coś nowego. Gratuluje smaku i zazdroszcze że już mieszkacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 10.05.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 No to teraz pogoda jest superowa więc Wasz domek szybko pewnie będzie stał już pod dachem Fajnie macie Ja jeszcze nie mam załatwionych papierków ;(( i to w tym wszystkim jest najgorsze,że trzeba tyle się nalatać, żeby w końcu można było zacząc budowe. A my będziemy budować w kujawsko-pomorskim, widzę że Wy chyba w Warszawie? Budujemy 50 km od Warszawy , niestety na działeczke bliżej miasta nie było nas stać - w tamtym czasie ceny było kolosalne . Pociszające jest to że w tych stronach mam sporą rodzinkę więc zawsze będzie raźniej Przeraża nas tylko dojazd do pracy ale mniejmy nadzieję że jakoś damy radę Fundament już gotowy i w tygodniu zaczną stawiać ściany. Pozdrawiam wszystkich zaczynających (nie tylko budowe ale również sprawy papierkowe) i życzę cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumianeczek123 10.05.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Lidernr1 widzę,że juz ostro wzięliście się za budowanie,ja mam nadzieje,że te sprawy papierkowe da się tak załatwić,zeby jeszcze zacząć budowę w tym roku. A Wam długo zajęło załatwianie wszystkich spraw przed budową? Jeśli chodzi o działki to masz rację,teraz są takie ceny,że aż strach pomysleć. U nas w takim mały mieście 40 km od Torunia 1m2 działki kosztuje 100zł porażka. Mam nadzieję,ze jutro przyjdzie już projekt i zacznę go studiować ) serdeczne pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts