Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ALABASTER 2G pracownia KRAJORAZY

Recommended Posts

Witam Wszystkich. My też niedługo dołączymy do grona budujących. W poniedziałek złożymy wniosek o PNB.

Czym ogrzewacie lub będziecie ogrzewać Wasz domek?? Czy ktoś robił orientacyjny kosztorys i harmonogram budowy??

Proszę o wskazówki :]

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no wkońcu ktoś tu zaczoł pisać bo myślałem że ten temat sie skończył. My narazie mamy działke i troszke już papierków . będziemy budować 2g więc pytanko mam do RUMIANECZEK 123 proszę jak masz już jakieś żuty to podeślij na [email protected]

Hej g-zolw wlasnie wysłałam Ci rzuty Alabastra z 2G. Mam nadzieję,że w końcu to forum się naprawdę ruszy,bo strasznie nudno się tutaj zrobiło. Prawie nikt już nic nie pisze. Pozdrawiam wszystkich ;)

Nie piszą bo nie zawsze jest o czym :))

Witam wszystkich "świeżych" alabastrowiczów i zapraszam do pisania :))

My w tym tygodniu będziemy kończyć fundament :p jeśli oczywiście pogada dopisze :lol:

Ławy już są wylane i bloczki poszły do góry, ale niestety nie mam ostatnich zdjęć :cry:

Działke kupiliśmy w sierpniu 2008 roku i od ręki ruszyliśmy z dokumentacją. Alabaster był upatrzony jeszcze przed kupnem działki :lol: i już tak zostało . Pozwolenie na budowę otrzymaliśmy w grudniu i niestety trzeba było czekać do wiosny :evil: ale za to zaopatrzyliśmy się w materiały budowlane :D.

A gdzie zamierzacie budować swój domek ?

No to teraz pogoda jest superowa więc Wasz domek szybko pewnie będzie stał już pod dachem ;) Fajnie macie ;) Ja jeszcze nie mam załatwionych papierków ;(( i to w tym wszystkim jest najgorsze,że trzeba tyle się nalatać, żeby w końcu można było zacząc budowe.

A my będziemy budować w kujawsko-pomorskim, widzę że Wy chyba w Warszawie?:)

Nasza łazienka w Alabastrze 1g jest z mini pralnio - suszarnią. Tzn. jest tam tyle miejsca, że z lewej strony stoi pralka i szafka na różności, a z prawej suszarka - taka pokojowa i kosz na bieliznę. Swobodnie mogę się tam poruszać, chociaż nie ukrywam, że czasami zdaża mi się uderzać głową w skos :lol: . Pomieszczenie ma wymiary 140/365 cm i nie jest zamknięte, tylko przegrodzone ścianką. W przyszłym tygodniu mogę zamieścić fotkę orientacyjną, jeśli to kogoś interesuje.

Mimo podziału łazienka nadal jest baardzo duża. (przypomnę, że ścianka kolankowa jest podwyższona, co spowodowało powiększenie powierzchni pomieszczenia)

Prośba do wszystkich Alabastrowiczów, zaawansowanych w budowie lub tych, którzy kończą - skończyli dom.

Dostaję wiele próśb o podanie kosztów budowy domu. Nasze koszty z czasem stają się nieaktualne, więc może każdy coś o tym napisze w tym wątku, który już dawno został rozpoczęty :D :

Koszty budowy Alabastra

http://forum.muratordom.pl/post3027416.htm#3027416

Hejka. Ja właśnie mam pytanko do jasabar,chciałabym wiedzieć czy mogłabyś wrzucić fotkę tej ściany z tv?? Bo w sumie chyba właśnie powieszenie tv na tej ścianie byłoby najbardziej funkcjonalne? Bo mam z tym mały problem,w sumie w innym miejscu,to chyba raczej nie pasuje. Już się nad tym zastanawiam,chociaz dopiero co zamówiłam plany Alabastra i czekam :)A czy Wy tą scianę z tv jakoś powiększaliście,czy moze zostawiliście taką szeroką jak była w projekcie?? Pozdrawiam serdecznie i zycze przyjemności z mieszkania w swoim Alabasterku,macie sliczy caly domek ;)

Nasza łazienka w Alabastrze 1g jest z mini pralnio - suszarnią. Tzn. jest tam tyle miejsca, że z lewej strony stoi pralka i szafka na różności, a z prawej suszarka - taka pokojowa i kosz na bieliznę. Swobodnie mogę się tam poruszać, chociaż nie ukrywam, że czasami zdaża mi się uderzać głową w skos :lol: . Pomieszczenie ma wymiary 140/365 cm i nie jest zamknięte, tylko przegrodzone ścianką. W przyszłym tygodniu mogę zamieścić fotkę orientacyjną, jeśli to kogoś interesuje.

Mimo podziału łazienka nadal jest baardzo duża. (przypomnę, że ścianka kolankowa jest podwyższona, co spowodowało powiększenie powierzchni pomieszczenia)

Jasabar

ja bardzo chetnie zobaczę :wink: też zamierzamy wykorzystać ten skos do suszarni. Zresztą do twojej galerii zaglądam bardzo często :p czy pojawiało sie coś nowego.

Gratuluje smaku i zazdroszcze że już mieszkacie :wink:

No to teraz pogoda jest superowa więc Wasz domek szybko pewnie będzie stał już pod dachem ;) Fajnie macie ;) Ja jeszcze nie mam załatwionych papierków ;(( i to w tym wszystkim jest najgorsze,że trzeba tyle się nalatać, żeby w końcu można było zacząc budowe.

A my będziemy budować w kujawsko-pomorskim, widzę że Wy chyba w Warszawie?:)

Budujemy 50 km od Warszawy , niestety na działeczke bliżej miasta nie było nas stać - w tamtym czasie ceny było kolosalne :(.

Pociszające jest to że w tych stronach mam sporą rodzinkę więc zawsze będzie raźniej :p Przeraża nas tylko dojazd do pracy ale mniejmy nadzieję że jakoś damy radę

Fundament już gotowy i w tygodniu zaczną stawiać ściany.

Pozdrawiam wszystkich zaczynających (nie tylko budowe ale również sprawy papierkowe) i życzę cierpliwości :D

Lidernr1 widzę,że juz ostro wzięliście się za budowanie,ja mam nadzieje,że te sprawy papierkowe da się tak załatwić,zeby jeszcze zacząć budowę w tym roku. A Wam długo zajęło załatwianie wszystkich spraw przed budową? Jeśli chodzi o działki to masz rację,teraz są takie ceny,że aż strach pomysleć. U nas w takim mały mieście 40 km od Torunia 1m2 działki kosztuje 100zł porażka.

Mam nadzieję,ze jutro przyjdzie już projekt i zacznę go studiować ;))

serdeczne pozdrowionka