natix 26.06.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 jeśli do jutra nie otrzymasz od nikogo innego to z pewnością wrzuce jakies skany < jak mi sie uda of corse> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumianeczek123 27.06.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 ja niestety nie mogę wysłać tych wymiarów, bo mam projekt z 2 garazamipozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieciornik 27.06.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 jeśli do jutra nie otrzymasz od nikogo innego to z pewnością wrzuce jakies skany < jak mi sie uda of corse> Hello, Dziękuje za zainteresowanie tematem i odpowiedzi, natix nie musisz wklejać na forum wystarczy na [email protected] chociaż z drugiej strony niech zostanie jakiś ślad dla potomnych Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedź. wielkie buźki pięknym Paniom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNA IRON ROMAN 29.06.2009 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Dodałam kilka zdjęć do galerii.Proszę o komentarze i ewentualne uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natix 29.06.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Witam, wysłałam rzuty alabastra 1G na prv bo zanim wyczaje jak sie to tutaj robi to jesień przyjdzie pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natix 29.06.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 A I & R komentarzy i uwag nie mam, wnosze tylko zapytanie czy nanosiliscie jakies zmiany w projekcie... ja mam dokumenty u architekta wiec tak już na zaś podpytuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieciornik 29.06.2009 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Witam, Dziękuje bardzo serdecznie natix za udostępnienie rzutów!!! Teraz to dopiero weźmiemy się za planowanie. Wielki buziak za dotrzymanie słowa! Jeżeli zaczniemy tylko budowę od razu się pochwalimy najładniejszym domkiem Pozdrawiam serdecznie wszystkich zainteresowanych a w szczególności dla nati Życzę wszystkim szybkiego zamieszkania w naszych wymarzonych domkach! Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNA IRON ROMAN 29.06.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Jak widać na zdjęciach podnieśliśmy ścianę kolankową o 2 bloczki oraz zrezygnowaliśmy z obniżenia dachu nad garażem co dało kilkanascie metrów powierzchni extra akurat na czwartą sypialnię.Teraz powstają ścianki działowe więc wszystko nabiera wyglądu.Co dla mnie istotne przy naszej sypialni powstaje druga mała łazieneczka.Na parterze znikneła spiżarka, dzięki temu przesuneliśmy ścianki w kierunku kuchni co powiększyło przedsionek i co istotne trochę małą łazienkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumianeczek123 29.06.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Jak widać na zdjęciach podnieśliśmy ścianę kolankową o 2 bloczki oraz zrezygnowaliśmy z obniżenia dachu nad garażem co dało kilkanascie metrów powierzchni extra akurat na czwartą sypialnię. Teraz powstają ścianki działowe więc wszystko nabiera wyglądu. Co dla mnie istotne przy naszej sypialni powstaje druga mała łazieneczka. Na parterze znikneła spiżarka, dzięki temu przesuneliśmy ścianki w kierunku kuchni co powiększyło przedsionek i co istotne trochę małą łazienkę Zapowiada się super my też planujemy przy sypialni zrobić sobię malutką łazieneczkę,mysle że to naprawde dobry pomysł Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumianeczek123 29.06.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Jak widać na zdjęciach podnieśliśmy ścianę kolankową o 2 bloczki oraz zrezygnowaliśmy z obniżenia dachu nad garażem co dało kilkanascie metrów powierzchni extra akurat na czwartą sypialnię. Teraz powstają ścianki działowe więc wszystko nabiera wyglądu. Co dla mnie istotne przy naszej sypialni powstaje druga mała łazieneczka. Na parterze znikneła spiżarka, dzięki temu przesuneliśmy ścianki w kierunku kuchni co powiększyło przedsionek i co istotne trochę małą łazienkę Zapomniałam dodać jeszcze, że macie suuuuper widoki naprawdę ekstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 03.07.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Witam forumowiczów Od lutego przeglądam, szukam, oglądam zdjęcia. I w końcu po długich poszukiwaniach okazało się, że Alabaster w wersji G to jest to! Jak już wybraliśmy projekt to zabrałam się za zgłębianie wszystkich informacji. Forum przeczytałam całe, od deski do deski, w myśl zasady zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi Jak narazie to jesteśmy na etapie załatwiania formalności, musimy poczekać prawdopodobnie do końca roku, żeby nasza działk już formalnie stała się nasza i żeby można było ruszać z budową. Na ten moment posadziliśmy u siebie 72 thuje ) nawet taka głupotka cieszy, więc rozumię entuzjazm tych co już ściany stawiają. Po powrocie z urlopu czyli we wrześniu pewnie będziemy kupować projekt i robić adaptację. Przede wszystkim chciałabym wcisnąc u góry druga łazienkę, w której zmieściła by się kabina prysznicowa, a na dole zrezygnować z prysznica. Jakoś tak boję się, że kiedyś będąc przekonana, że jestem sama w domu wyskocze na golasa, a tu mój przyszły mąż z kolegą.... Będę bacznie śledzić wszystkie informacje a jak tylko zaczne dzielić się swoimi przemyśleniami. Narazie chciała się tylko przywitać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 03.07.2009 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 no i z rtego całego zamieszania zapomniałam o dwóch pytaniach, które już sie pojawiły. 1. Ile płaciliście za adaptację projektu? zmiany niewielkie. Dom będzie na Śląsku, więc napewno fundamenty trzeba będzie przystosowac do szkód górniczych. Na razie straszą mnie kwotami takimi, że wychodzi, że adaptacja droższa od projektu..... 2. Czy ktośma rzuty Alabastra w wersji 2G z podanymi wymiarami pomieszczeń ( chodzi mi o wymiary poszczególnych ścian w metrach, a nie m2 ). Będę wdzieczna za przesłanie na maile [email protected] jeszcze raz pozdrawiam wszystkich, Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 03.07.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Jak widać na zdjęciach podnieśliśmy ścianę kolankową o 2 bloczki oraz zrezygnowaliśmy z obniżenia dachu nad garażem co dało kilkanascie metrów powierzchni extra akurat na czwartą sypialnię. Teraz powstają ścianki działowe więc wszystko nabiera wyglądu. Co dla mnie istotne przy naszej sypialni powstaje druga mała łazieneczka. Na parterze znikneła spiżarka, dzięki temu przesuneliśmy ścianki w kierunku kuchni co powiększyło przedsionek i co istotne trochę małą łazienkę ANNA IRON & ROMAN, co macie na myśli pisząc "zrezygnowaliśmy z obniżenia dachu nad garażem co dało kilkanascie metrów powierzchni extra akurat na czwartą sypialnię" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkasławek 06.07.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 http://img21.imageshack.us/img21/3966/zdjcie062o.th.jpg Cześc moi mili u nas stan zero gotowy.Teraz czekamy na cegłe i ruszamy w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ronilka 20.07.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Witam serdecznie, od kilku miesięcy planujemy z mężem budowę Alabastra 2G w odbiciu lustrzanym, niestety na razie jesteśmy na etapie kupna ziemi i za kilka dni będziemy "Ziemianami" Dokumentację zaczniemy zbierać niezwłocznie po otrzymaniu aktu notarialnego, ale pewnie przed wiosną 2010 nie zaczniemy budowy. Jest to przytłaczające, no ale co zrobić. Interesuje mnie taka przybliżona kwota wybudowania Alabastra 2g bo wiem, że teraz sporo materiałów budowlanych spadło z ceny no i kiedy trzeba zatrudnić kierownika budowy oraz załatwiać ekipę skoro budowa ma ruszyć w przyszłym roku? Pozdrawiam serdecznie wszystkich fanów Alabastra i czekam na jakieś dobre wieści - Ronilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafson135 21.07.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 witam wszystkich; kupilismy z zona i coreczka ktora jest w drodze na swiat projekt alabastr 2g (odbicie lustrzane) i wlasnie zaczynamy budowe. na dzialke wchodzi koparka i geodeta czyli najwyzszy czas sie zajac tematem na ostro. po przecztaniu, wielu wielu waszych informacji narodzilo sie mnustwo pytan - prosze o pomoc. moze jakies beda sie niektorym wydawac glupie, ale kto pyta nie bladzi. no fachowcem nie jestem, a szkoda: - ile potrzeba stali, betonu i bloczków (suporex) - spr. wykonawce! - likwidacja zew miejsca na kominek (grila) ,a powiekszenie kosztem tego salonu. moze tez cofniecie scianki z kominkiem. tylko czy ten pokoik goscinny nie zrobi sie zbyt mały a i tak juz jest nieduzy. - scianka dzielaca salon a jadalnie- pomniejszenie jej a powiekszenie tym jadalni. pytanie teraz tylko co z telewizorem, nad kominkiem tak sobie, a moze przeniesienie kominka. moze jakies inne rozwiazanie ktos ma? - podnosimy poddasze o 1,5-2 pustaki. powiekszy nam sie sporo powierzchnia. o ile moze ma ktos rzut z wymiarami. - myslimy o garderobie we wszystkich pokojach. w jednym brakuje. mozna przerobic ten kacik komputerowy na sypialnie ale szkoda rezygnowac z doswietlenia holu. widzialem u kogos takie okragłe naswietla dachowe. tylko czy to daje jakies efekty? -jak chcecie rozwiazac ogrzewanie w kuchni. jasli zrobimy kuchnie w zabudowie nie ma za bardzo miejsca na grzejnik. ktos schowal pod blatem kuchennym pod oknem. w blacie otwory przez ktore ma sie wydostawac cieplo ? - a i jeszcze jedno czytalem o wyjsciach z jadalni na dwor ale nie widzialem zdjecia? no dobra starczy bo czytac sie nikomu nie bedzie chcialo. jesli moge prosic o pomoc i podeslanie zdjec lub linkow ktore rozwiaza moje dylematy. [email protected] , powodzenia w dalszej budowie i wygranej w totolotka a tym co juz mieszkaja - gratuluje i zycze codownego zycia w cudownym domku. [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkasławek 23.07.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 A oto nasze zdjęciahttp://picasaweb.google.pl/majka.slawek/Budowa?authkey=Gv1sRgCP2Kn6Sn4_DppgE&feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natix 24.07.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 chyba kochani macie zablokowany album... należało zrobić "album publiczny" a chyba jest prywatny i nic nie zobaczymy... a szkoda;)czekam na zmiany.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natix 24.07.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 do Rumianeczek- jak Wam idzie praca? Zaczęliście już budowe na dobre czy ugrzęźliście w papierologii jak my? :/a tak bym już chciała coś zobaczyć na mojej działeczce..a narazie tyljo camping i garaż-słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkasławek 25.07.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 cały czas się uczymy teraz już jest dobrze postaramy się aktualizowac na bieżąco zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts