Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ALABASTER 2G pracownia KRAJORAZY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sorki ale podałem zły adres go galerii

http://picasaweb.google.pl/toziolko/NaszALABASTER2G?feat=directlink

Teraz powinno być ok.

pozdrawiam

wszystkich fanów

Właśnie oglądałam Waszą galerię zdjęć, ale super, już jesteście tak daleko! Widać, że szybko Wam to wszystko idzie. Będziemy czekać na zdjęcia z dalszych postępów w budowaniu Alabasterka.

http://www.gosiazbyszek.mojabudowa.pl/

Witam,

mam pytanie: czy ktoś z Was budował na śląsku lub w okolicach i ma już stan surowy zamknięty? My kupiliśmy projekt jesteśmy na etapie adaptacji i chętnie zobaczylibyśmy jak dom wygląda juz wybudowany. gdyby ktoś był tak uprzejmy i nam go pokazał będziemy bardzo, bardzo wdzięczni.

pozdrawiam,

Monika

A ja za to z innej beczki. Oglądałam Alabastra w wersji z garażem jednostanowiskowym odbicie lustrzane pod Warszawa, w Nadarzynie chyba... Rozmawiałam przez chwilę z właścicielem i mówił mi, że okrągłe tarasy są bardzo drogie... No i właśnie się zastanawiam, czy to jest tak, że poprostu firma sobie za to więcej liczy? Czy raczej materiał, technologia czy sposób wykonania jest dużo droższy...

ekipa liczy sobie więcej,być może dlatego że jest więcej problemów przy szalowaniu a co do materiału to zależy czy taras będzie wylewany czy np bloczków ale kształ nie ma tu większego znaczenia.

My się umówiliśmy z majsterm na 32 tysiące alabaster 1G + wylanie schodów, (i tarasów oczywiście) więźba oraz deskowanie i pokrycie papą dachu.

z majstrem? czyli nie zatrudnialiście firmy do tego tylko jakiegoś faceta, który to robił sam, ewentualnie z dwoma, trzema pracownikami? Zastanawia mnie właśnie jak szukać ekipy budowlanej. czy zatrudnić fimę czy tylko murarza, i czy w ogole można tylko murarza? mnie się w sumie bardzo nie będzie spieszyć. Budowę chciałą bym rozpocząć w okolicach kwietnia i skończyć stan surowy do pażdziernika.

Natomiast zdecydowanie zależy mi na kosztach. 32 tys. to robocizna za stan surowy + schody i tarasy? Jeżeli tak to chyba przyzwoita cena...

Jak tylko robocizna kosztuje więcej przy okrągłych tarasach to się uspokoilam, mój luby ma zamiar sam stawić im czoło... :)

z majstrem? czyli nie zatrudnialiście firmy do tego tylko jakiegoś faceta, który to robił sam, ewentualnie z dwoma, trzema pracownikami? Zastanawia mnie właśnie jak szukać ekipy budowlanej. czy zatrudnić fimę czy tylko murarza, i czy w ogole można tylko murarza? mnie się w sumie bardzo nie będzie spieszyć. Budowę chciałą bym rozpocząć w okolicach kwietnia i skończyć stan surowy do pażdziernika.

Natomiast zdecydowanie zależy mi na kosztach. 32 tys. to robocizna za stan surowy + schody i tarasy? Jeżeli tak to chyba przyzwoita cena...

Jak tylko robocizna kosztuje więcej przy okrągłych tarasach to się uspokoilam, mój luby ma zamiar sam stawić im czoło... :)

napisalam na priv

Witajcie kochani :-)

I my się tak czaimy do Alabastra... :D

Jest tylko jeden jedyny kłopocik mianowicie jadalnia... jest bardzo mało miejsca na nią :evil: nie można tam wstawić dużego stołu a na takim na zależy i tak się jeszcze wstrzymujemy za bardzo nie ma czego tam powiększyć zeby było więcej miejsca, czy może ktoś jakoś z tym problemem sobie radził? jeśli to dal kogoś był problem oczywiście :-)

Ruda wita Rudę :)

Mmmmarku ja jestem z Wirku :) Gdzie będziecie się budować, w Rudzie czy gdzieś w okolicach? Odp ci na prv, ale niestety tutaj to w okolicy ciężko.. Wiem, że pod wrocaławiem są dwa domy i chyba ktoś z bielska..

Ale widziałam go na żywo i jest cudowny..

pozdrawiam,

Monika

witaj angel,

my budujemy pod Nasielskiem więc tym bardziej nam miło, mamy nadzieję że nie długo skończymy stan surowy otwarty :lol:

Lidernr1

My czekamy teraz na celagier ale pogoda jest wredna i fachowiec się opóźnia.

Przeglądam innych Alabastrowiczów galerie i jestem załamana bo widzę błędy w Naszej budowli.Ciekawa jestem czy da się je jakoś naprawić. a mianowicie belka nad jadalnią jest tak grubo wylana że na karnisz nie ma żadnych szans a w ogóle ścianka telewizyjna jest tak szeroka że jadalnia wydaje mi się strasznie mała i nie ma szans na jakiś w miarę duży stół z krzesłami u Jasabra widziałam dużą przestrzeń.Może ją zwęził?

Jak jest to u Was?

Pozdrawiam

witaj angel,

my budujemy pod Nasielskiem więc tym bardziej nam miło, mamy nadzieję że nie długo skończymy stan surowy otwarty :lol:

Lidernr1

My czekamy teraz na celagier ale pogoda jest wredna i fachowiec się opóźnia.

Przeglądam innych Alabastrowiczów galerie i jestem załamana bo widzę błędy w Naszej budowli.Ciekawa jestem czy da się je jakoś naprawić. a mianowicie belka nad jadalnią jest tak grubo wylana że na karnisz nie ma żadnych szans a w ogóle ścianka telewizyjna jest tak szeroka że jadalnia wydaje mi się strasznie mała i nie ma szans na jakiś w miarę duży stół z krzesłami u Jasabra widziałam dużą przestrzeń.Może ją zwęził?

Jak jest to u Was?

Pozdrawiam

witaj angel,

co do Jasabar to oni poszerzali ściankę ale w strone schodów nie w stronę jadalni, u nas póki co jest normalnie zgodnie z projektem ale byc może mąż sam poszerzy ściankę bo podobno będzie za wąska na dużą plazme :cry:

U nas tez nie ciekawie majster nie skończył budowy a zrezygnował z jej dokończenia :evil: :evil: :evil:

zostały schody do wyszalowania i zalania oraz tarasy - a wziął już prawie za tę pracę pięniądze, szukamy zastępstwa ale jest ciężko .....

Zapraszam do zdjęć chyba widać okno w jadalni, ewentualnie zapraszam na budowę :wink:

Witaj Lidern1

może uda mi się jutro lub niebawem wrzucić zdjęcia to zobaczysz o co mi chodzi

jak to jest u mnie

jeszcze jedno pytanko: kryjecie dachówką czy blachodachówką? a jaki kolor?

pozdro

chetnie zobaczę :roll:

dach prawdopodobnie przykryjemy w przyszłym roku dachówką ceramiczną w kolorze gartitowym. Różnica w cenie nie jest aż tak ogromna zważywszy na zalety dachówki, tylko krokwie powinny być = grubsze

Witajcie kochani :-)

I my się tak czaimy do Alabastra... :D

Jest tylko jeden jedyny kłopocik mianowicie jadalnia... jest bardzo mało miejsca na nią :evil: nie można tam wstawić dużego stołu a na takim na zależy i tak się jeszcze wstrzymujemy za bardzo nie ma czego tam powiększyć zeby było więcej miejsca, czy może ktoś jakoś z tym problemem sobie radził? jeśli to dal kogoś był problem oczywiście :-)

W jadalni bez problemu zasiada do stołu 6 osób. Jeśli potrzebujecie czegoś więcej, to niestety już nie Alabaster.