anna_te1 29.09.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Bardzo dziękuję za zaproszenie . Troszkę to daleko , jestem z okolic Wrocławia. Ale rzeczywiście na żywo to zupełnie co innego . Czekam na rzuty pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_te1 29.09.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Oglądałam zdjęcia z budowy , działka z niesamowitym widokiem, SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziółka 04.10.2009 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Mamy się już czym pochwalić Nasze zdjęcia z etapów budowy http://picasaweb.google.pl/toziolko/NaszaBudowaZdjecia?feat=directlink pozdrawiamy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziółka 04.10.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Sorki ale podałem zły adres go galerii http://picasaweb.google.pl/toziolko/NaszALABASTER2G?feat=directlink Teraz powinno być ok. pozdrawiamwszystkich fanów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumianeczek123 04.10.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Sorki ale podałem zły adres go galerii http://picasaweb.google.pl/toziolko/NaszALABASTER2G?feat=directlink Teraz powinno być ok. pozdrawiam wszystkich fanów Właśnie oglądałam Waszą galerię zdjęć, ale super, już jesteście tak daleko! Widać, że szybko Wam to wszystko idzie. Będziemy czekać na zdjęcia z dalszych postępów w budowaniu Alabasterka. http://www.gosiazbyszek.mojabudowa.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 12.10.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Witam, mam pytanie: czy ktoś z Was budował na śląsku lub w okolicach i ma już stan surowy zamknięty? My kupiliśmy projekt jesteśmy na etapie adaptacji i chętnie zobaczylibyśmy jak dom wygląda juz wybudowany. gdyby ktoś był tak uprzejmy i nam go pokazał będziemy bardzo, bardzo wdzięczni. pozdrawiam, Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 12.10.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 A ja za to z innej beczki. Oglądałam Alabastra w wersji z garażem jednostanowiskowym odbicie lustrzane pod Warszawa, w Nadarzynie chyba... Rozmawiałam przez chwilę z właścicielem i mówił mi, że okrągłe tarasy są bardzo drogie... No i właśnie się zastanawiam, czy to jest tak, że poprostu firma sobie za to więcej liczy? Czy raczej materiał, technologia czy sposób wykonania jest dużo droższy... ekipa liczy sobie więcej,być może dlatego że jest więcej problemów przy szalowaniu a co do materiału to zależy czy taras będzie wylewany czy np bloczków ale kształ nie ma tu większego znaczenia. My się umówiliśmy z majsterm na 32 tysiące alabaster 1G + wylanie schodów, (i tarasów oczywiście) więźba oraz deskowanie i pokrycie papą dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 13.10.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 z majstrem? czyli nie zatrudnialiście firmy do tego tylko jakiegoś faceta, który to robił sam, ewentualnie z dwoma, trzema pracownikami? Zastanawia mnie właśnie jak szukać ekipy budowlanej. czy zatrudnić fimę czy tylko murarza, i czy w ogole można tylko murarza? mnie się w sumie bardzo nie będzie spieszyć. Budowę chciałą bym rozpocząć w okolicach kwietnia i skończyć stan surowy do pażdziernika. Natomiast zdecydowanie zależy mi na kosztach. 32 tys. to robocizna za stan surowy + schody i tarasy? Jeżeli tak to chyba przyzwoita cena... Jak tylko robocizna kosztuje więcej przy okrągłych tarasach to się uspokoilam, mój luby ma zamiar sam stawić im czoło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 14.10.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 z majstrem? czyli nie zatrudnialiście firmy do tego tylko jakiegoś faceta, który to robił sam, ewentualnie z dwoma, trzema pracownikami? Zastanawia mnie właśnie jak szukać ekipy budowlanej. czy zatrudnić fimę czy tylko murarza, i czy w ogole można tylko murarza? mnie się w sumie bardzo nie będzie spieszyć. Budowę chciałą bym rozpocząć w okolicach kwietnia i skończyć stan surowy do pażdziernika. Natomiast zdecydowanie zależy mi na kosztach. 32 tys. to robocizna za stan surowy + schody i tarasy? Jeżeli tak to chyba przyzwoita cena... Jak tylko robocizna kosztuje więcej przy okrągłych tarasach to się uspokoilam, mój luby ma zamiar sam stawić im czoło... napisalam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarek 20.10.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Witam, czy ktoś buduje lub budował na śląsku lub w okolicach Alabastra 2G ?Zamierzamy kupić Alabaster 2G chętnie zobaczylibyśmy jak wygląda juz wybudowany dom. W razie czego mój kontakt gg 2820960 albo tel 661 99 88 17[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarek 20.10.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Witam wszystkich budujących Zamierzamy kupić projekt Alabaster 2G czy jest ktoś kto buduje lub wybudował taki dom w okolicach Śląska lub na Śląsku? gg 2820960 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milkasuch 22.10.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Witajcie kochani I my się tak czaimy do Alabastra... Jest tylko jeden jedyny kłopocik mianowicie jadalnia... jest bardzo mało miejsca na nią nie można tam wstawić dużego stołu a na takim na zależy i tak się jeszcze wstrzymujemy za bardzo nie ma czego tam powiększyć zeby było więcej miejsca, czy może ktoś jakoś z tym problemem sobie radził? jeśli to dal kogoś był problem oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 23.10.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Ruda wita Rudę Mmmmarku ja jestem z Wirku Gdzie będziecie się budować, w Rudzie czy gdzieś w okolicach? Odp ci na prv, ale niestety tutaj to w okolicy ciężko.. Wiem, że pod wrocaławiem są dwa domy i chyba ktoś z bielska.. Ale widziałam go na żywo i jest cudowny.. pozdrawiam, Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarek 25.10.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Cześć Monika i Łukasz my jesteśmy z Bykowiny a będziemy się budować za Gliwicami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel11981 25.10.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 witaj angel, my budujemy pod Nasielskiem więc tym bardziej nam miło, mamy nadzieję że nie długo skończymy stan surowy otwarty Lidernr1 My czekamy teraz na celagier ale pogoda jest wredna i fachowiec się opóźnia. Przeglądam innych Alabastrowiczów galerie i jestem załamana bo widzę błędy w Naszej budowli.Ciekawa jestem czy da się je jakoś naprawić. a mianowicie belka nad jadalnią jest tak grubo wylana że na karnisz nie ma żadnych szans a w ogóle ścianka telewizyjna jest tak szeroka że jadalnia wydaje mi się strasznie mała i nie ma szans na jakiś w miarę duży stół z krzesłami u Jasabra widziałam dużą przestrzeń.Może ją zwęził? Jak jest to u Was? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 26.10.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 witaj angel, my budujemy pod Nasielskiem więc tym bardziej nam miło, mamy nadzieję że nie długo skończymy stan surowy otwarty Lidernr1 My czekamy teraz na celagier ale pogoda jest wredna i fachowiec się opóźnia. Przeglądam innych Alabastrowiczów galerie i jestem załamana bo widzę błędy w Naszej budowli.Ciekawa jestem czy da się je jakoś naprawić. a mianowicie belka nad jadalnią jest tak grubo wylana że na karnisz nie ma żadnych szans a w ogóle ścianka telewizyjna jest tak szeroka że jadalnia wydaje mi się strasznie mała i nie ma szans na jakiś w miarę duży stół z krzesłami u Jasabra widziałam dużą przestrzeń.Może ją zwęził? Jak jest to u Was? Pozdrawiam witaj angel, co do Jasabar to oni poszerzali ściankę ale w strone schodów nie w stronę jadalni, u nas póki co jest normalnie zgodnie z projektem ale byc może mąż sam poszerzy ściankę bo podobno będzie za wąska na dużą plazme U nas tez nie ciekawie majster nie skończył budowy a zrezygnował z jej dokończenia zostały schody do wyszalowania i zalania oraz tarasy - a wziął już prawie za tę pracę pięniądze, szukamy zastępstwa ale jest ciężko ..... Zapraszam do zdjęć chyba widać okno w jadalni, ewentualnie zapraszam na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel11981 26.10.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Witaj Lidern1może uda mi się jutro lub niebawem wrzucić zdjęcia to zobaczysz o co mi chodzijak to jest u mnie jeszcze jedno pytanko: kryjecie dachówką czy blachodachówką? a jaki kolor?pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxbartnik 27.10.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 witam czy ktos mi moze podeslac na meila zestawienie metrow scian dachu itp do zrobienia wlasnego kosztorysu ??chodzi mi o alabaster 2g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 27.10.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Witaj Lidern1 może uda mi się jutro lub niebawem wrzucić zdjęcia to zobaczysz o co mi chodzi jak to jest u mnie jeszcze jedno pytanko: kryjecie dachówką czy blachodachówką? a jaki kolor? pozdro chetnie zobaczę dach prawdopodobnie przykryjemy w przyszłym roku dachówką ceramiczną w kolorze gartitowym. Różnica w cenie nie jest aż tak ogromna zważywszy na zalety dachówki, tylko krokwie powinny być = grubsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 29.10.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Witajcie kochani I my się tak czaimy do Alabastra... Jest tylko jeden jedyny kłopocik mianowicie jadalnia... jest bardzo mało miejsca na nią nie można tam wstawić dużego stołu a na takim na zależy i tak się jeszcze wstrzymujemy za bardzo nie ma czego tam powiększyć zeby było więcej miejsca, czy może ktoś jakoś z tym problemem sobie radził? jeśli to dal kogoś był problem oczywiście W jadalni bez problemu zasiada do stołu 6 osób. Jeśli potrzebujecie czegoś więcej, to niestety już nie Alabaster. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts