monika i lukasz 06.01.2010 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 kurcze długo. ja chciałabym, żeby do końca roku stanął stan surowy... jest taka fajna strona " szukam fachowca". wystawiłam ogłoszenie i chyba poprostu zaufam intuicji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jusmar 06.01.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Witamy kolejnych sympatyków projektu Alabaster z woj. Kuj-Pom Jest już nas kilku, część już buduje, część jest na etapie załatwiania formalności. My czekamy na pozwolenie na budowę a potem to już tylko na pogodę, która pozwoli rozpocząć prace. Pozdrawiamy jusmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumianeczek123 06.01.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Ale fajnie, coraz więcej jest osób z kujawsko-pomorskiego, którzy będą budować lub budują Alabasterka ) Pozdrowionka dla wszystkich. My jak narazie przykryliśmy Nasz domek papą i tak sobie postoi chyba przez zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jusiag1 07.01.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Witam sympatyków Alabastra. Jesteśmy w trakcie budowy naszego domku, w tej chwili panowie zajmują się pracami tynkarskimi wewnątrz budynku, a ja jestem na etapie szukania schodów, czy możecie coś polecić ?? Budujemy się na Śląsku. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej81 08.01.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Witam serdecznie. Bardzo podoba mi sie projekt Alabaster, od pol roku ogladam zdjecia, czytam wypowiedzi i za kazdym razem upewniam sie, ze w takim domu chcialbym mieszkac. Malzonce rowniez jest zachwycona. Problem polega jednak na tym, iz nie jestem pewien co do kosztow budowy domku, a chcialbym wybudowac go sam. Jestem elektrykiem, kladlem kafelki, tynkowalem, malowalem, slowem wszystko poza dachem i murowaniem moglbym zrobic, lacznie ze zbrojeniem. Chcialbym jednak najpierw wykonac wizualizacje domu w programie autodesk 3d studio max. Dzieki temu programowi mozna wygenerowac fotorealisteczne zdjecia, a pozatym poznalbym dokladnie konstrukcje domku. Czy ktos moglby przeslac ksero projektu Alabastra dwu garażowego na adres [email protected] ? Bylbym bardzo wdzieczny. Wiem, ze do budowy i tak potrzebny jest oryginal planow, jednak tak jak pisalem u gory nie o to chodzi. Za pomoc z góry dziekuję. PS: Jezeli dostane juz projekty domku to wynikiem wizualizacji podziele sie na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 08.01.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 kurcze długo. ja chciałabym, żeby do końca roku stanął stan surowy... jest taka fajna strona " szukam fachowca". wystawiłam ogłoszenie i chyba poprostu zaufam intuicji. Moniko, bądź ostrożna, firma z daleka nie wiadomo jaką ma opinię. Pobudują i wyjadą, a potem, gdyby coś... szukaj wiatru w polu... Nasz znajomy znalazł taką firmę za 15tys. SSO - KUSZĄCE, ale jednak zrezygnował, brak zaufania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 12.01.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 witam wszystkich wczoraj wlasnie zamowiłem projekt alabaster 2G i juz niedlugo stane sie jego posiadaczem i w zwiazku z tym takie male pytania do was !! na parterze mysle zlikwidowac kominek na polu natomiast kominek w salonie przeniesc na ta krotka sciane 2 rzecz to pokuj nr 5 w calosci mysle przesunac o 1 m w prawa strone tak zeby sie pozbyc powstalej dziury przez usuniecie kominka powiekszy mi sie przez to lazienka na dole rowniez o dlugosc przesuniecia sciany nosnej w garazu a co do gory to jeden pokój sie zwerzy z lazienka a 2 wydluzy powiekszy sie korytarz no i pytanie do was najgorsze co mnie meczy odwrocic schody i wyciagnac je troszke na salon czy zostawic w tej pozycji co sa to pytanie glownie do przyajcoil ktorzy maja juz postawiony domek pozdrawiam i dzieki serdeczne za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 15.01.2010 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 widac ze temat zakonczony no nic bede musial polegac na sobie i swoim doswiadczeniu pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natix 15.01.2010 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 co do Twoich zmian to uważam, iz każdy robi jak chce i jak mu będzie wygodnie:) dla mnie alabaster jest niemalże idealny, więc my nie robiliśmy wiekszych zmian...natomiast co do odwrócenia schodów nie wiem czy o to ci chodzi ale takie coś zrobiła edytka121. Wejdź na jej d.b.pozdrawiam[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkasławek 18.01.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 cześc kochani witamy po długiej przerwie! Zima zpowolniła tempo prac w naszym domku ale mamy już rury wodne i kończą podłogówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNA IRON ROMAN 19.01.2010 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Pozdrowienia dla Wszystkich budowniczych ALABASTRA w Nowym Roku !!!!! Życzę Wam dużo cierpliwości i uporu w dążeniu do osiągnięcia upragnionego celu. POWODZENIA PS. życzenie dodatkowe: PORTFELA BEZ DNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 20.01.2010 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Hej. Dzięki za ostrzeżenie. 15 tys za SSO było by dla mnie podejrzane. mam zamiar sprawdzać dokladnie ekipy budowlane, przede wszystkim po referencjach. Podchodze sceptycznie do takich ofert tanich, bo wiadomo jak jest. Ale z drugiej strony nie chcę też, żeby ze mnie zdarli, jak wszyscy chyba... Jeżeli chodzi o ekipę z daleka to nie wykluczam. Słyszałam, że podobno górale świetnie budują. Ja jestem ze śląska i prawda jest taka, że na miejscu może być sporo drożej niż gdzieś poza dużą aglomeracją. Dlatego jestem otwarta na ekipy z innych części kraju. Z drugiej strony jak ktoś ma zaufanych i godnych polecenia fachowców to oczywiście proszę o info Pozdrawiam, Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jusiag1 20.01.2010 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Ponawiam pytanie o wykonawców drewnianych schodów, możecie coś polecić ?? Gdzie zamawialiście Wasze schody?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adriano79 20.01.2010 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Ponawiam pytanie o wykonawców drewnianych schodów, możecie coś polecić ?? Gdzie zamawialiście Wasze schody?? pozdrawiam witam dolaczam sie do pytania o schody, lub ewentualnie kto by mogl przeslac jakies zdjecia jak zostaja wykonane schody lane z betonu, chodzi mi o szalunek, zbrojenie itd z gory dziekuje i pozdrawiam alabastrowiczow [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNA IRON ROMAN 20.01.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 U mnie znajdziesz kilka zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster33 21.01.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 witam wszystkich wczoraj wlasnie zamowiłem projekt alabaster 2G i juz niedlugo stane sie jego posiadaczem i w zwiazku z tym takie male pytania do was !! na parterze mysle zlikwidowac kominek na polu natomiast kominek w salonie przeniesc na ta krotka sciane 2 rzecz to pokuj nr 5 w calosci mysle przesunac o 1 m w prawa strone tak zeby sie pozbyc powstalej dziury przez usuniecie kominka powiekszy mi sie przez to lazienka na dole rowniez o dlugosc przesuniecia sciany nosnej w garazu a co do gory to jeden pokój sie zwerzy z lazienka a 2 wydluzy powiekszy sie korytarz no i pytanie do was najgorsze co mnie meczy odwrocic schody i wyciagnac je troszke na salon czy zostawic w tej pozycji co sa to pytanie glownie do przyajcoil ktorzy maja juz postawiony domek pozdrawiam i dzieki serdeczne za odpowiedz nie odwracaj schodów może być za ciasno, jestem zadowolona że mam zgodnie z projektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 21.01.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 no doszedlem do wniosku ze nic nie bede zmienial jedynie kominek przesune w miejsce gdzie wszyscy daja TV architekt ma mi to wyrysowac zeby nie bylo problemow z podciagiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 21.01.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 a na wiosne chyba nie zaczne bo sie okazalo ze moja dzialka nalezy do urzedu ochrony zabytkow i byc moze bede musial przeprowadzic jakies badania gleby ;/ mam nadzieje ze nie znajda zandego garnka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkasławek 21.01.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Ponawiam pytanie o wykonawców drewnianych schodów, możecie coś polecić ?? Gdzie zamawialiście Wasze schody?? pozdrawiam witam dolaczam sie do pytania o schody, lub ewentualnie kto by mogl przeslac jakies zdjecia jak zostaja wykonane schody lane z betonu, chodzi mi o szalunek, zbrojenie itd z gory dziekuje i pozdrawiam alabastrowiczow [email protected] zobacz u nas na zdjęciach ale fachowiec na pewno wie jak oszalowac schody,musisz powiedziec jakie ty chcesz. my mamy zabiegowe,szer.stopnia ok.30 cm,a wysokosc ok 18cm.konstrukcja opiera sie naplycie osb ,a zbrojenie leci wzdłuż i w poprzek ,przeplata sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 21.01.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 nie znam zadnego schodziarza ktory przyszedlby zaszalowac schody raczej beda mowic ze lepiej zrobic wolnostojace znam kilku schodziarzy co robia schody napawde dokladnie ale zeby sie u nich zalapac to trzeba czekac przynajmniej rok zeby sie cos zaczelo dziac jak cos to moge podac namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts