Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ALABASTER 2G pracownia KRAJORAZY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam sympatyków Alabastra.

Jesteśmy w trakcie budowy naszego domku, w tej chwili panowie zajmują się pracami tynkarskimi wewnątrz budynku,

a ja jestem na etapie szukania schodów, czy możecie coś polecić ??

Budujemy się na Śląsku.

pozdrawiam

Witam serdecznie. Bardzo podoba mi sie projekt Alabaster, od pol roku ogladam zdjecia, czytam wypowiedzi i za kazdym razem upewniam sie, ze w takim domu chcialbym mieszkac. Malzonce rowniez jest zachwycona. Problem polega jednak na tym, iz nie jestem pewien co do kosztow budowy domku, a chcialbym wybudowac go sam. Jestem elektrykiem, kladlem kafelki, tynkowalem, malowalem, slowem wszystko poza dachem i murowaniem moglbym zrobic, lacznie ze zbrojeniem. Chcialbym jednak najpierw wykonac wizualizacje domu w programie autodesk 3d studio max. Dzieki temu programowi mozna wygenerowac fotorealisteczne zdjecia, a pozatym poznalbym dokladnie konstrukcje domku.

Czy ktos moglby przeslac ksero projektu Alabastra dwu garażowego na adres [email protected] ? Bylbym bardzo wdzieczny. Wiem, ze do budowy i tak potrzebny jest oryginal planow, jednak tak jak pisalem u gory nie o to chodzi. Za pomoc z góry dziekuję.

PS: Jezeli dostane juz projekty domku to wynikiem wizualizacji podziele sie na forum.

kurcze długo. ja chciałabym, żeby do końca roku stanął stan surowy... jest taka fajna strona " szukam fachowca". wystawiłam ogłoszenie i chyba poprostu zaufam intuicji.

Moniko, bądź ostrożna, firma z daleka nie wiadomo jaką ma opinię. Pobudują i wyjadą, a potem, gdyby coś... szukaj wiatru w polu...

Nasz znajomy znalazł taką firmę za 15tys. SSO - KUSZĄCE, ale jednak zrezygnował, brak zaufania.

witam wszystkich :)

wczoraj wlasnie zamowiłem projekt alabaster 2G :) i juz niedlugo stane sie jego posiadaczem :)

i w zwiazku z tym takie male pytania do was !!

na parterze mysle zlikwidowac kominek na polu natomiast kominek w salonie przeniesc na ta krotka sciane

2 rzecz to pokuj nr 5 w calosci mysle przesunac o 1 m w prawa strone tak zeby sie pozbyc powstalej dziury przez usuniecie kominka powiekszy mi sie przez to lazienka na dole rowniez o dlugosc przesuniecia sciany nosnej w garazu :)

a co do gory to jeden pokój sie zwerzy z lazienka a 2 wydluzy powiekszy sie korytarz

no i pytanie do was najgorsze co mnie meczy odwrocic schody i wyciagnac je troszke na salon czy zostawic w tej pozycji co sa to pytanie glownie do przyajcoil ktorzy maja juz postawiony domek :)

pozdrawiam i dzieki serdeczne za odpowiedz :)

co do Twoich zmian to uważam, iz każdy robi jak chce i jak mu będzie wygodnie:) dla mnie alabaster jest niemalże idealny, więc my nie robiliśmy wiekszych zmian...

natomiast co do odwrócenia schodów nie wiem czy o to ci chodzi ale takie coś zrobiła edytka121. Wejdź na jej d.b.

pozdrawiam[/url]

Hej.

Dzięki za ostrzeżenie.

15 tys za SSO było by dla mnie podejrzane. mam zamiar sprawdzać dokladnie ekipy budowlane, przede wszystkim po referencjach.

Podchodze sceptycznie do takich ofert tanich, bo wiadomo jak jest. Ale z drugiej strony nie chcę też, żeby ze mnie zdarli, jak wszyscy chyba...

Jeżeli chodzi o ekipę z daleka to nie wykluczam. Słyszałam, że podobno górale świetnie budują. Ja jestem ze śląska i prawda jest taka, że na miejscu może być sporo drożej niż gdzieś poza dużą aglomeracją. Dlatego jestem otwarta na ekipy z innych części kraju.

Z drugiej strony jak ktoś ma zaufanych i godnych polecenia fachowców to oczywiście proszę o info :)

Pozdrawiam,

Monika

Ponawiam pytanie o wykonawców drewnianych schodów, możecie coś polecić ?? Gdzie zamawialiście Wasze schody??

pozdrawiam

witam

dolaczam sie do pytania o schody, lub ewentualnie kto by mogl przeslac jakies zdjecia jak zostaja wykonane schody lane z betonu, chodzi mi o szalunek, zbrojenie itd

z gory dziekuje i pozdrawiam alabastrowiczow

[email protected]

witam wszystkich :)

wczoraj wlasnie zamowiłem projekt alabaster 2G :) i juz niedlugo stane sie jego posiadaczem :)

i w zwiazku z tym takie male pytania do was !!

na parterze mysle zlikwidowac kominek na polu natomiast kominek w salonie przeniesc na ta krotka sciane

2 rzecz to pokuj nr 5 w calosci mysle przesunac o 1 m w prawa strone tak zeby sie pozbyc powstalej dziury przez usuniecie kominka powiekszy mi sie przez to lazienka na dole rowniez o dlugosc przesuniecia sciany nosnej w garazu :)

a co do gory to jeden pokój sie zwerzy z lazienka a 2 wydluzy powiekszy sie korytarz

no i pytanie do was najgorsze co mnie meczy odwrocic schody i wyciagnac je troszke na salon czy zostawic w tej pozycji co sa to pytanie glownie do przyajcoil ktorzy maja juz postawiony domek :)

pozdrawiam i dzieki serdeczne za odpowiedz :)

nie odwracaj schodów może być za ciasno, jestem zadowolona że mam zgodnie z projektem

Ponawiam pytanie o wykonawców drewnianych schodów, możecie coś polecić ?? Gdzie zamawialiście Wasze schody??

pozdrawiam

witam

dolaczam sie do pytania o schody, lub ewentualnie kto by mogl przeslac jakies zdjecia jak zostaja wykonane schody lane z betonu, chodzi mi o szalunek, zbrojenie itd

z gory dziekuje i pozdrawiam alabastrowiczow

[email protected]

zobacz u nas na zdjęciach ale fachowiec na pewno wie jak oszalowac schody,musisz powiedziec jakie ty chcesz. my mamy zabiegowe,szer.stopnia ok.30 cm,a wysokosc ok 18cm.konstrukcja opiera sie naplycie osb ,a zbrojenie leci wzdłuż i w poprzek ,przeplata sie.

nie znam zadnego schodziarza ktory przyszedlby zaszalowac schody

raczej beda mowic ze lepiej zrobic wolnostojace

znam kilku schodziarzy co robia schody napawde dokladnie ale zeby sie u nich zalapac to trzeba czekac przynajmniej rok zeby sie cos zaczelo dziac

jak cos to moge podac namiary