jusmar 09.08.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Drodzy Alabastrowicze, tym razem ja mam pytanie. Jak rozwiązliscie kwestie wentylacji pomieszczeń oraz wentylacje od kanalizy. Hydraulik stwierdził, że potrzebuje trzy osobne piony do kanalizy, pierwszej łazienki, drugiej oraz do kuchni a przecież trzeba jeszcze poprowadzić wentylacje zwykłą z dwóch łazienek, kuchni, pomieszczenia z kominkiem a gdzie tu jeszcze garderoby. Jak to wszystko połączyć, pytanie czy właśnie można to w jakiś sposób połączyć? Wiadomo każdy kolejny kominek wentylacyjny to dodatkowa kasa:( Może ktoś to szczegółowo już zaplanował? Pozdrawiamyjusmar http://www.jusmar.alabaster.mojabudowa.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 12.08.2010 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 ANNA IRON & ROMAN co macie na dachu? Piękna dachówka, a lśni, że aż oczy bolą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNA IRON ROMAN 13.08.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 To jest Roben czarno-brązowa, ale jak na nią patrzę to widzę tylko czerńakurat z tego wyboru jesteśm zadowoleni , z jasną elewacją będzie odpowiednio korespondowaćoczywiście glazura daje efekty świetlne zależnie od miejsca spojrzenia na budynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 13.08.2010 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 (edytowane) Ulzyło mi. po raz kolejny zachwycił mnie roben. Boję sie tylko bo wszyscy straszą, że krzywa itd... No i tak się wacham pomiędzy tym robenem, który mnie zachwyca i droższym ruppem, którego poleca dachdeker :/ i kominy macie z piaskowca, a jak mówie, że takie chce to wszyscy odmawiają wykonania, nawet mój mężczyzna przeciko mnie w tej kwesti Możecie zdradzić ile kosztował wasz dach? Edytowane 13 Sierpnia 2010 przez monika i lukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 14.08.2010 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Drodzy alabastrowicze,kto Wam robił kanalizację poziomą?Ekipa od stanu surowego, czy hydraulika najmowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNA IRON ROMAN 15.08.2010 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 u nas goście od stanu surowego, ale za dodatkowe pieniążkijeśli chodzi o dach, Moniko interesuję Cię robocizna czy masz na myśli koszt razem z materiałami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 15.08.2010 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Dzięki ANNO, proszę dodawaj fotki ze swojej budowy, tak pięknie Wam idzie...Pozdrawiam, Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 15.08.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 To jest Roben czarno-brązowa, ale jak na nią patrzę to widzę tylko czerń akurat z tego wyboru jesteśm zadowoleni , z jasną elewacją będzie odpowiednio korespondować oczywiście glazura daje efekty świetlne zależnie od miejsca spojrzenia na budynek Czy to ten duży Roben (Plus), czy mniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Manda 16.08.2010 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Drodzy alabastrowicze, kto Wam robił kanalizację poziomą? Ekipa od stanu surowego, czy hydraulika najmowaliście? u nas też kanalizację poziomą robiła ekipa od stanu surowego http://picasaweb.google.pl/100206271418371866365/MandarynkowyAlabaster# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 16.08.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Drodzy alabastrowicze, kto Wam robił kanalizację poziomą? Ekipa od stanu surowego, czy hydraulika najmowaliście? jeżeli chodzi o tą, która jest zalana w stanie zero to robili ją ci co fundamenty. przyjechał szef z jednym chłopakiem o 16 i o 17 już mieli gotowe.I wyprowadzenie do podłączenia wody też robili oni. wielkiej filozofi w tym nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 16.08.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Anno mam namyśli materiały. jeżeli chodzi o robociznę to już jestem ugadana na 70 zł za m2. Umowa podpisana, także już się nie ma nad czym rozwodzić nie wiem czy to dużo czy mało, ale facet wydaje się sensowny, więc jest ok. natomiast orientuję sie za ile realnie można kupić materiały. Narazie mam ta dachówkę za 3,18 zł/szt. Ale jeszcze nie negocjowałam jeżeli chodzi o kanalizację, to mi to zrobili w cene fundamentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 16.08.2010 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Dzięki kochani, moja ekipa też to zrobi, ale pan hydraulik powiedział, że chce zobaczyc jak będą robic, żeby potem nie było kucia... Pozdrawiam, Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNA IRON ROMAN 17.08.2010 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 (edytowane) Jeśli chodzi o Robena to jest ten wiekszego formatu.Jeśli chodzi o ceny materiału to moje są z zeszłego roku, a poza tym są istotne różnice w cenach miedzy regionami Polski. 70 zł/m od dachu to troche za dużo. Ale na Śląsku pewnie jest drożej, więc pewnie musisz pogodzić się z tą ceną. Edytowane 18 Sierpnia 2010 przez ANNA IRON & ROMAN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 18.08.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 70 zł/m od dachu to troche za dużo. . Jezu, za dużo? ja się prawie posikałam ze szczęscia, że tylko 7 dych. U nas stawka za dach wacha się od 50 - 85 zł w zależności od stopnia skomplikowania, a nasz dach łatwy nie jest. Jedną wycenę to miałam nawet na 126 000 zł - tyle że z dachówką creatona. Ale i tak masakra. To straszne, że u nas taka drożyzna pewnie dlatego, że dużo osób buduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 24.08.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Do alabastrowiczów na zaawansowanym etapie budowy Ile płaciliście za elektrykę, instalację wod-kan i co? Chodzi mi przede wszystkim o robociznę, ale jak podacie orientacyjny koszt materiałów to będę wdzieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ronilka 25.08.2010 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Witam ponownie, mamy już wszystkie dokumenty i papierki gotowe, teraz tylko czekamy na ekipę, materiały i będziemy mogli zaczynać. Mam pewne wątpliwości co do ilości stali potrzebnej na zbrojenia. Czy ktoś może pamięta ile potrzeba było strzemion do Alabastra 2g i ile i jakiej stali poszło na zbrojenia? (fi 8 i innych tam ) Mam kilku fachowców, którzy wspomagają mnie radą i każdemu wyszły inne liczby. Bardzo proszę o szybka odpowiedź, gdyż za kilka dni będę musiała zacząć działać, a zbrojenie spędza mi sen z powiek. Z góry bardzo dziękuję i zazdroszczę wszystkim, którzy maja już domek na ukończeniu. Co by nie powiedzieć Alabaster jest najpiękniejszy na świecie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jusmar 26.08.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Za cała elektrykę zapłacimy odpowiednio, za robociznę 2,5tyś za materiał około 3 tyś. Natomiast za hydraulikę w całym domu i przed, czyli CO w całym domu podłogówka, CWU, kominek z płaszczem itp. 7 tyś za robiciznę za materiał około 12 tyś plus materiał na kotłownie z piecem gazowym około 14 tyś. pzdrjusmar http://www.jusmar.alabaster.mojabudowa.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 26.08.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 jusmar to mnie pocieszyłaś. bo jak słyszę, że ludzie dali 47 tysiecy, albo 71 za te instalacje to mi włosy dęba stają ronilka gdzie budujesz? W przypadku zbrojenia jest to bardzo ważne. u nas na ślasku są szkody górnicze, więc ja miałam wzmacniane funadmenty i dołożony jeden wieniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ronilka 26.08.2010 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Buduje się kawałek za Bydgoszczą więc nie muszę mieć żadnych dodatkowych wzmocnień. Będę wdzięczna za każdą podpowiedź odnośnie ilości strzemion wykorzystanych do alabastra 2g i ilości wykorzystanej na zbrojenia stali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 26.08.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Ronilka, czekamy na Twój dziennik oraz album.Powodzenia w budowie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts