Manda 21.10.2010 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Nam na szczęście też wykonawca zwrócił na to uwagę na odpowiednim etapie, ale głowa do góry na pewno da się coś z tym zrobić ZDJĘCIA NASZEGO ALABASTRA http://picasaweb.google.pl/100206271418371866365/MandarynkowyAlabaster# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 21.10.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 no da się, kupić mega drogie drzwi :/ najgorsze jest to, że Nam też zwrócili na to uwagę. W sensie takim, że przyszli murarze do mojego faceta i mu mówią czy te drzwi to mają robić takie duże jak w projekcie. A on myślał, że chodzi o szerokość nie sprawdził i powiedział, że ta. I teraz mamy dziurę 247/139,5 (((( i albo w ogóle takich drzwi mi nie chcą zrobić, albo są w jakiejś kosmicznej cenię. A do tego będę miała wejście do domu jak wrota do zamku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Manda 21.10.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 A dlaczego wykonawca nie może zmniejszyć otworu drzwiowego?? Napewno można to jeszcze zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 21.10.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Też mi się zdaje, że można to jakoś zmienić, a jeśli nie..., to może zrobić świetlik, czyli okienko-witrynę i wkomponować drzwi standard...Ale ja bym chyba walczyła, żeby panowie załatali to miesce i to tak, żeby nie było mostka termicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 21.10.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Właśnie będą dzisiaj na budowie to bedziemy z nimi o tym gadać. Bardziej chodzi o to, że już jest zalany strop i robią dach, a nad drzwiami jest nadproże, więc jakoś słabo to widzę, żeby naruszać całą konstrukcję i je wyciągać, w końcu to są ściany nośne. Ale mamy taki pomysł, żeby skuć lekko cegłę po bokach i wcisnąć tam drugie nadproże zobaczymy co Panowie budowniczy na to A jak mówiłam o mega drogich drzwiach to właśnie takich z świetlikiem, doświetleniem czy jak zwał tak zwał. Postanowiliśmy zostawić te drzwi na szerokość takie jak są, bo chcieliśmy takie większe, dwuskrzydłowe. Nie podoba mi się, żeby to doświetlenie było z boku i u góry, jak juz wspominałam, wygląda to jak wrota do zamku albo stodoły... Także będziemy kombinowali co by tu zrobić, żeby zmniejszyć tą dziurę o 20 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 21.10.2010 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Moniko, rozmawiałam z naszym wykonawcą i powiedział, że da się to zrobić, więc nie odpuszczaj;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 22.10.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Da się drzwi pomniejszyć i wcale nie powiedzieli nam, że schodów się nie da, tylko, że sprawdżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 24.10.2010 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Wiem, schody ażurowe nie są tanie, ale o takich właśnie marzę i muszę je mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 25.10.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Dla mnie ideałaem są schody jasabara. To takie moje wymarzone. Wiem, że w ten sposób można wykonać też drewniane. Niestety cena mnie zabija. Nie jestem w stane zapłacić 35 000 zł za schody... W związku z tym powracamy do pomysłu zrobienia tego jak u jasabarów. Zobaczymy co na to nasz wykonawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jusmar 27.10.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Jeśli, chodzi o schody to uważajcie mocno na wykonawców, nam też się podobają takie u jasabar i zdecydowaliśmy sie na własnie takie. Jednak dla wykonawcy to spore wyzwanie, bynajmniej dla naszego było i dwa razy poprawiali te schody ze względu na złe wymiary poszczególnych stopni i klatki na półpietrze. Bardzo łatwo też spieprzyć i zalać zbyt dużo betonu co nie wygląda dobrze, u jasbara wyszło to idealnie, u nas mimo poprawek pozostawia trochę do zyczenia. Teraz szukamy stolarza który wykończy stopnie no i wykonawcy do poręczy które będą metalowe. Drzwi wejściowe zaś, faktycznie w projekcie mają górne doświetlenie, dzieki forum udało nam się to dostrzec i zlikwidowaliśmy je, ale spokojnie możecie to jeszcze przerobić i będzię ok. My walczymy z wykończeniówką... Powodzenia jusmar http://www.jusmar.alabaster.mojabudowa.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 31.10.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Alabastrowicze, od jakiegoś czasu myślę o oknach, a konkretnie o ich kolorze. Wstępnie miały być koloru złoty dąb, potem od zewnątrz złoty dąb a od wew. białe. Teraz chcę mieć białe. Szczerze mówiąc biały kolor jest moim ulubionym.Jak widzę w nowowybudowanych domach białe okna, to podobają mi się bardziej niż kolory drzewa.Z drzwiami to samo, białe są po prostu piękne...Co myślicie o tym, aby w alabasterku zrobić białą stolarkę? Będzie dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 02.11.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Joanno to zależy od tego jak wykończysz elewację. Są piękne elewacje z białymi oknami i wyglądają super, ale jednak trzeba się bardziej nakombinować. Zajrzyj tutaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?124061-Bia%C5%82e-okna-br%C4%85zowy-dach-kto%C5%9B-ma i tutaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?t=50990 napewno znajdziesz coś ciekawego. Mnie osobiscie podobaja się ciemne okna, pięknie wyglądają w środku. Teraz mieszkam w bloku i mam białe. A do domu zamówiłam orzech włoski profil platinium z oknoplastu, takie ciemne. osobiscie moim zdaniem jak dobrze dobierzesz elewację to białe okna z zewnątrz będą ładnie wyglądały. Ale w środku zdecydowanie lepiej wyglądają ciemne, drewnopodobne. Moja przyszła teściowa też wymieniała teraz okna i też zamówiła platinium oknoplastu w ciemnym orzechu i powim ci, że z zewnątrz jak z zewnątrz, ale w środku. Te okna nadają wnętrzu takiej elegancji, że ja osobiście jestem zakochana. mogła bym siedziec i sie na nie gapic i dla mnie są tak piękne, że szkoda firanki wieszać i je przysłaniać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 02.11.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Dzięki Moniko za info, przeglądam te strony od dawna po kilka razy i jestem na siebie zła za niezdecydowanie, a mąż zostawil mi wolną rękę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 03.11.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Joanno powiem ci tak, plusem białych okien jest to, że są sporo tańsze. A jakiej firmy chcesz okna? W tej, w której ja zamawiałam, czyli oknoplast kraków, jest taki nowy kolor winchester. To jest taki beż, piekny. bardzo mi się podobał. Ale mój chciał ciemne okna,a mnie się podobały oba, wiec wzięliśmy ciemne. Ale być może to jest rozwiązanie, miałabyś jasne okna, ale w drewnopodobnej okleinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 03.11.2010 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 (edytowane) No tak, białe okna pewnie będą tańsze, ale nie o to chodzi, ja lubię jasne kolory i wydawało mi się, że będzie ciemno w pomieszczeniach, więc zdecydowaliśmy, że od wew. będą białe. Dylematem jest strona zewnętrzna - białe, czy złoty dąb... Dziś dałam do wyceny dwie wizje swoich okien, bo gram na zwłokę ...chociaż muszę powiedzieć, że dziś też kupiliśmy płytkę elewacyjną na kominy w kolorze karmel i zaświtało mi, że złoty dąb okien będzie ładnie współgrał z karmelowymi kominami... To już jakiś punkt zaczepienia jest:) PS Okna zamówimy z miejscowej firmy na profilach FORIS Z innej beczki, co sądzisz Moniko o moich schodach? Edytowane 4 Listopada 2010 przez Joanna&Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 04.11.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Schody bardzo, bardzo fajne. możesz zdradzić cenę. ja myslałam o czymś takim, ale wycemy powalają mnie na kolana. mnie najbardziej podobaja się w tym stylu, ale z belką po środku. Firam włodarczyk ma piękne schody, ale niestety tez ceny.. A jeżeli chodzi o okna to ich kolor specjalnie nie wpływa na przyciemnienie wnętrze, tutaj liczy się bardziej farba czy tapeta na ścianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 04.11.2010 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Ze schodami jest tak, że nasz kolega stolarz nie ma takiej maszyny do wyginania desek, a poza tym termin na wiosnę 2012 r. zupełnie mnie rozbroił, ale powiedział, że takie schody będą kosztować 15 - 20 tys.(jeśli on by je robił), ale nie wiem co na to inne firmy stolarskie... Jak będę wiedziala coś konkretnego, to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 10.11.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 ma ktos ekipe do dachu w okolicach rzeszowa ?? bardziej kolo Łańcuta ?? bo mi sie cos moi opozniaja i maja mi tylko krokwie postawic a reszta bedzie musiala zostac zalezaloby mi na tym zeby przykryc przed zima !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 15.11.2010 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 kochani jak to u Was wygląda? My podnieśliśmy ściankę kolankową o 2 pustaki i do tego nie robiliśmy na dachu nad garażem jakichś tam załąmań - sama nie wiem dokładnie i teraz: w projekcie górna łazienka ma 10 m2. A u nas licząc na oko krokami - 28 m2. nawet jak odejmiemy niby te skosy itd to to jest i tak jakieś 25m2?! Czy u Was to pomieszczenie też jest takie ogromne?! Mam tak z łazienką i tym pokojem co jest nad garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 15.11.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 (edytowane) U nas ścianka kolanowa jest podniesiona o jeden pustak i wykonawca powiedział, że wszystkie pomieszczenia na górze będą większe. Łazienka będzie dość duża, więc powiększymy pokój jej kosztem. Likwidujemy też pomieszczenie za łazienką na korzyść pokoju.Moniko, Jasabar ma podniesioną ściankę kolanową i wyszła duza łazienka (przy garażu jednostanowiskowym), ale dokładniejszy wymiar będzie u Wozika, bo oni mają garaż dwustanowiskowy;) Edytowane 15 Listopada 2010 przez Joanna&Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts