JurekM 30.01.2011 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Witajcie Alabastrowicze!Nie wiem za bardzo jak wygląda Alabaster wewnątrz, ale czy również mieliście problemy w umiejscowieniem umywalki na piętrze w łazience?http://images38.fotosik.pl/571/335038a360a2aa66med.jpgWymyśliłem tak, że umywalka będzie przy skosie, a lustro pójdzie na tą ściankę z trójkątem pod kątem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 31.01.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 (edytowane) w łazience na pietrze umywalki będziemy mieć na tej ścianie zaraz przy wejściu, całej prostej, nie na skosach. czyli po przeciwnej stronie. Umywalki, bo planujemy dwie obok siebie A na tej trójkątnej WC tyle, że ta ściana u mnie jest duż większa niż u ciebie, nie wiem dlaczego. Być może dlatego, że nie zrobiliśmy tej wnęki w korytarzu i murarze ją przedłużyli, tak przypuszczam. Edytowane 31 Stycznia 2011 przez monika i lukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniar_27 03.02.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 eh, jeszcze mniustwo takich ciężkich wyborów przed nami najgorsze, że co fachowiec to inna teoria. To prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniar_27 08.02.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Witam.Mam pytanie do Moniki i Łukasza. Macie Alabastra z dwoma garażami, prawda ? W związku z tym o ile przesuwaliście komin w pomieszczeniu gospodarczym, tzn. czy do końca ściany zewnętrznej, tej gdzie są okna od garażu ? Bo mój architekt coś narzeka na ten pomysł ?DziękiPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 14.02.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 my komin przesuwaliśmy na etapie budowy. Nie w trakcie adaptacji. Ponieważ bedziemy mieli piec na węgiel z podajnikiem, a kotłownia jest mała to trochę się nakombinowaliśmy. Myśleli wszyscy, my, mama, murarze, majster, kierownik budowy, szwagier. masakra jakaś i milion koncepcji. trzy dni kombinowania. Generalnie chodziło o to gdzie umiejscowić piec, żeby go potem można było ładować bez stresu. Gdyby komin został tam gdzie był, to albo musielibyśmy kupić jakiś mały kociołek tylko na ekogroszek, albo trzeba by było ładować piec z podwórka, przez drzwi, albo okno z kotłowni, bo inaczej by się człowiek łopatą nie zamachnął Komin jest przesunięty na maksa do zewnętrznej ściany i troszkę w stronę garażu - zmniejszyliśmy garaż o 70 cm z jednej strony, żeby powiekszyć kotłownie. Doszliśmy do niosku, że przecież dwóch ogromnych aut nie będziemy mieli niestety nie mam zdjecia z wnętrza garażu, ale cykne fotkę i wrzuce jutro najpóźniej w środę. A tutaj kilka zdjęć jak to wygląda: u góry: i rysunek poglądowy kotłowni: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 15.02.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 witam ;] taka drobna informacja dla ludzi podnoszacych scianke kolankowa i robia dach tak jak w projekcie nie dajac murlaty ;] nie chce to wyjsc wieniec od duzego skosu musi byc zanizony ;] ehhhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 15.02.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 To prawda - mój wykonawca też zwrócił na to uwagę, ale my nie robimy tego dużego skosu nad częścią garażową, więc ze ścienką kolanową nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 15.02.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Joanno to też zamiast dużej łazienki będziecie mieć salon kąpielowy jak u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 15.02.2011 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 salon jak salon przy dachu jak w projekcie traci sie jedynie 1,20 m no ale to zawsze cos mi niestety nikt uwagi nie zwrocil i musze zrobic mala przerobke ;] ale wszystko jest do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 15.02.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 ja nie wiem dokładnie ile się traci, ale łazienka w projekcie ma 10m2, a moja ma 25m2.... mierzyłam parę razy, bo uwierzyć nie mogłam dlatego się śmieję, że salon. Bo moja kawalerka ma teraz 29 m2 i mnie ta przestrzeń przeraża... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 15.02.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 (edytowane) to bedziesz sie czul jak w jakims zamku z 30m na 200 sie przeniesc hieh hieh troszke roznicy zrobi niedlugo wrzuce jakies swoje fotki bo w zasadzie nie robilem ale teraz przy dachu co nieco porobie to sie pochwale Edytowane 15 Lutego 2011 przez max_bartnik1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 16.02.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 koniecznie wrzuć fotki ja ci powiem, że ja się tylko ciągle martwie kto to będzie sprzątał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 16.02.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Joanno to też zamiast dużej łazienki będziecie mieć salon kąpielowy jak u nas Dla mnie 10m2 łażienki to duuużo, pewnie wyjdzie więcej, ale nie jak u Ciebie Moniko, bo Wasza ścianka kolanowa jest wyższa o jeden pustak od naszej;) ....ale masz rację, też myślę o tym koto będzie sprzątał te metrarze??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 16.02.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 jak to kto kobiety jak my faceci wezmiemy sie do sprzatania to i tak chociaz ogarniemy wszystko to wam nie bedzie odpowiadac ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 16.02.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Ja negocjuję z Łukaszem próbuję go przekonać, że jako dobry mąż powinien wspierać żonę, która tak dużo i długo pracuje A ja mu za to będę dobre obiadki gotować no i opiuszczać nasze gniazdko jak będzie sprzątał, żeby go nie drażnić..... :D mi tam bedzie bardzo odpowiadać jak ktoś za mnie będzie sprzatał, bo ja nie jestem pedantyczna i nawet jak będzie niedokładnie czy coś tam to w ogóle fajnie, że będzie. A sprzątania szczerze, od serca NIENAWIDZĘ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 16.02.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 ja osobiscie tez tego nie lubie PS jak wstawic ten link ze zdjeciami co macie pod kazda odpowiedzia ?? za czesto nie korzystam z forum i nie moge znalesc gdzie to sie dokleja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 16.02.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Ustawienia - edytuj sygnaturę - wklej - zapisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 16.02.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 16.02.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Spoko. Macie jakieś ogromniaste kominy, z jakiegoś powodu czy takie Wam sie podobały? Kolor dachówki już wybrany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 16.02.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 u mnie niesttey bedzie blachodachowka pewnie jakis grafit bo lece bez kredytu a zbytnio nie stac mnie na dachowke ;] a kominy wlasnie bardziej mi sie podobaja masywne wiec dodalem kilka dziur chociaz nie beda potrzebne ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts