ellwirka 25.02.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Dokładnie!! Nasz piecyk przyjdzie w sobote albo poniedziałek. Także jedna sprawa na naszej mega rozbudowanej liście mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 28.02.2011 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Mamy piecyk na budowie Teraz trzeba tylko wykończyc kotłownie, żeby to cudo miało gdzie stac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 28.02.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Jak dobrze poczytać Wasze posty, już nie mogę się doczekać kiedy wejdą do nas..., podobno w tym tygodniu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniar_27 04.03.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Witam Czy może mi ktoś doradzić czym wyrównać poziom terenu przed budową ? a) piaskiem, takim, jak do zasypywania fundamentówb) "czarną" ziemią c) czy może kombinować z mieszaniem obu sposobów? DziękujePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 04.03.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Witaj aniar.Nasza działka jest o nietypowym ukształtowaniu terenu, a sam budynek wypadł właśnie na wzniesieniu. Niczego nie równaliśmy przed budową.Nasz wykonawca mierzył niwelatorem poziom i pan, który koparką zdejmował humus wiedział jak głęboko ma kopać.Wszystko możesz podejrzeć na naszej galerii.Po zakończeniu budowy, od strony blaszanego garażu będziemy nasypywać ziemię czarną, którą usypała koparka przy ściąganiu humusu. Ziemia żółta poszła do zasypania fundamentów. Pozdrawiam, Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 09.03.2011 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Aniar przed budową to chyba nie ma sensu wyrównywać terenu. Tak mi sie wydaje. Chyba lepiej zrobić to jak juz jest SS. Chciałąm się pochwaliś, że w sobotę wchodzi elektryk. Zastanawiam się ile mu to zajmie. Mówił, że tydzień. Ale nawet jeżeli dwa to i tak dobra wiadomość, biorąc pod uwagę, że miał być w kwietniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniar_27 10.03.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Dzięki za te podpowiedzi. Zapytam się jeszcze mojego kierownika budowy co on o tym sądzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 10.03.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 My juz mamy SSZ a teren jeszcze nie wyrównany, folie zfundamentów widać. Ale jeszcze musimy wodę podłączyć, szambo wkopać, drenaż ogródka. Wieć nie zasypujemy narazie bo po co przerzucac ta ziemie w tę i w tamtą. jedynie tam gdzie posadzilismy choinki posypaliśmy na dobrą wysokośc, ale tam już nic nie bedziemy rozgrzebywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 10.03.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 proste ze nie ma sensu a kierownik powinien czym innym sie zajac a nie ziemia !!!chyba ze lubicie zabawy w blocie ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 10.03.2011 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Aniar przed budową to chyba nie ma sensu wyrównywać terenu. Tak mi sie wydaje. Chyba lepiej zrobić to jak juz jest SS. Chciałąm się pochwaliś, że w sobotę wchodzi elektryk. Zastanawiam się ile mu to zajmie. Mówił, że tydzień. Ale nawet jeżeli dwa to i tak dobra wiadomość, biorąc pod uwagę, że miał być w kwietniu zrobcie sobie dodatkowy obwod zeby kiedys w razie problemow podlaczyc generator !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNA IRON ROMAN 11.03.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Widzimy, żę nowe alabasterki 2g powstają w całym kraju, serdecznie pozdrawiamy. My obecnie walczymy na poziomie tapet i flizów.Powodzenia w budowaniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 11.03.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Widzimy, żę nowe alabasterki 2g powstają w całym kraju, serdecznie pozdrawiamy. My obecnie walczymy na poziomie tapet i flizów. Powodzenia w budowaniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oj, kochani podglądam Waszą galerię z nadzieją, że dodacie kolejne fotki:) Wszyscy z chęcią popatrzymy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 11.03.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Widzimy, żę nowe alabasterki 2g powstają w całym kraju, serdecznie pozdrawiamy. My obecnie walczymy na poziomie tapet i flizów. Powodzenia w budowaniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dzięki serdeczne. My już nie możemy doczekac się takiego etapu jak Wy Czekamy z niecierpliwością na dalszą częśc Waszej galerii. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 11.03.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 (edytowane) zrobcie sobie dodatkowy obwod zeby kiedys w razie problemow podlaczyc generator !!! ja wiem, czy jest sens... Zakładasz aż tak drastyczne zmiany w dostawach prądu? mam działkę prawie 4 000 m2 to sobie mini elektronie atomową machne obok domku Edytowane 11 Marca 2011 przez monika i lukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 11.03.2011 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 no zima lubi czasem zaskoczyc elektownie i stare slupy ;] hihihihi to dzialeczke macie ogromna ;] nie pisz tylko ze w kwadracie i alabaster stoi na samym srodku ;] hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 14.03.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 w prostokącie. Ale alabasterek stoi z boczku, bo podzielilismy ja na dwie działki, żeby hipotekę miec tylko na jednej a o prąd to się nie martwie, mam sobie na działce słup, transformator i kabel 230V w ziemi. Z czego transformator i kabel mają jakieś 8 lat, więc można powiedzieć nówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 14.03.2011 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 A tak w ogóle to robimy prąd i powiem Wam masakra pierwsze spotkanie ustalające z elektrykiem - a gdzie ma się właczać światło, a gdzie ma być ten przycisk, a na jakiej wysokości, a gdzie żyrandol, a gdzie zmywarka... o matko. To takie trudne zdecydować o wszystkim juz teraz jak jeszcze gołe ściany sobie są.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 14.03.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Monika wiem coś o tym. Mi tez elektryk suszył głowę. Więc siedziałam i ustalałam gdzie co "będzie" stało. Lepiej zrobic więcej punktów czy wyciągnąc kabelków, bo potem można w razie czego poucinac jak nie będą potrzebne, niż rozprowadzac od nowa. Powiem Ci, że ja wymyśliłam sobie sporo lampek i kontaktów, a tak czy tak w trakcie robót powychodziło, że jeszcze czegoś mi brakuje hehe Także gdy już myślałam, że elektryke mam z głowy musisłąm dzownic do elektryka i ponownie zapraszac go na budowe U nas dzisiaj zaczęły się tynki do góry. Ładna pogoda jest to powinno wszystko fajnie powysychac. Góra zaczyna coraz bardziej przypomonac pomieszczenia mieszkalne niż plac budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 14.03.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 monisia !! z od kogo mieliscie dachowke ?? goscie mi wyliczyli 26 tys za blache na dach !!i strasznie mnie to dziwi ze dachowka wam wyszla za 15 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 15.03.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 hurtownia z katowic. Wszystko z fakturą. Dokładnie 15 500 zł była faktura, ale cześć zwróciliśmy, coś tam doszło. Suma sumarum wyszło 15 000 zł. plus 320 zł transport na budowę HDS i odbiór tego co zostało. Dachówka Roben Monza Plus czarnobrązowa glazurowana. Wiesz, zmienił się Vat i trochę ceny posżły w górę, ale nie sądzę, żeby aż tyle!!!!!!! Podaję ci kontakt. poproś o ofertę, a potem idź do lokalnej hurtowni i niech ci zrobią to samo.p. Adrian Milewicz [email protected] tel. 503 901 909 Generalnie trzeba mieć troche cierpliwości do nich. moje zamówienie trochę pomieszali, czegoś nie było coś tam dojechało. Ale obsługa fajna, wszystko załatwili. jak dla mnie to ok. A widaomo, że jak się duzo sprzedaje to może się zrobic bałagan. Jak mi podasz maial to wyślę ci te oferty, które od nich dostałam i FV pro forma na dachówkę to sobie zobaczysz co i jak. ile czego itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts