kulka i.w. 05.07.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Kulko notorycznie oglądam Wasz dziennik i jestem pod wrażeniem. Bardzo jest nam miło:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuband 05.07.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Jeżeli możecie Gajkowiaki drodzy to powiedzcie nam jak rozmieścić nagłośnienie 5.1 przy TV na ściance kuchnia-salon. Ja wziąłem to na tzw. czuja i porady znajomych, ale jak gospodarz jest fanem audio, to chciałbym poznać ten pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 05.07.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Przekaze mezowi te zawiłe pytania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuband 05.07.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 D-Z-I-Ę-K-U-J-Ę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuband 05.07.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Powiedzcie mi, czy lepiej deskować dach czy wystarczy tylko folia. Mówią, że deskowanie jest dużo lepsze niż sama folia. Choć wiem, że deski wiążą się z niemałym kosztem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 18.07.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Witajcie nowi i starzy alabastrowicze Wreszcie po biurokratycznych bojach mamy uprawomocnione pozwolenie na budowę!!! Od zakupu działki minęło osiem miesięcy. Mieliśmy wtedy nadzieję, że wprowadzimy się zimą 2007. Niestety biurokracja pokrzyżowała nasze plany . Teraz startujemy i dołączamy do grona budujących . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 20.07.2007 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 No proszę) Trzymam za Was kciuki:))) A co do pełnego deskowania...Trzeba naparwdę mądrze gospodarować kasą juz na początku, bo potem na wykończeniówce brakuje tch tysiączków wydanych na etapach wcześniejszych, a pelne deskowanie to nie jest sprawa nadmiernie istotna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuband 21.07.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Dzięki a poradę odnośnie deskowania. Ja juz po konsultacjach z fachowcami zdecydowałem się na folię, dobrą folię, (Dorken Maxx). Rzeczywiście deskowanie teraz wydaje się nieekonomiczne i niepotrzebne. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 24.07.2007 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 W naszym Alabastrze zamontowali dzisiaj schody:)) http://galeria.wozik.com/albums/userpics/10001/thumb_g_2007_07_24_008138.jpg http://galeria.wozik.com/albums/userpics/10001/thumb_g_2007_07_24_008136.jpg http://galeria.wozik.com/albums/userpics/10001/thumb_g_2007_07_24_008137.jpg I powiem Wam, ze TV na tej ścianie między kominkiem a schodami albo wcale nie wejdzie, albo będzie baardzo zduszony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster33 25.07.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 W naszym Alabastrze zamontowali dzisiaj schody:)) http://galeria.wozik.com/albums/userpics/10001/thumb_g_2007_07_24_008138.jpg http://galeria.wozik.com/albums/userpics/10001/thumb_g_2007_07_24_008136.jpg http://galeria.wozik.com/albums/userpics/10001/thumb_g_2007_07_24_008137.jpg I powiem Wam, ze TV na tej ścianie między kominkiem a schodami albo wcale nie wejdzie, albo będzie baardzo zduszony. Gratuluję, schody super. Przyznam szczerze wydawało mi się że będą zajmować więcej miejsca. A wyszło świetnie A co do TV to miałaś rację absolutną. Tylko na ściance pomiędzy kuchnią a salonem Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster33 25.07.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Witajcie nowi i starzy alabastrowicze Wreszcie po biurokratycznych bojach mamy uprawomocnione pozwolenie na budowę!!! Od zakupu działki minęło osiem miesięcy. Mieliśmy wtedy nadzieję, że wprowadzimy się zimą 2007. Niestety biurokracja pokrzyżowała nasze plany . Teraz startujemy i dołączamy do grona budujących . witam i pozdrawiam oraz życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuband 26.07.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 rzeczywiście schody piękne, ale czy ta przestrzeń pod schodami nie sprawia wrażenia niewykorzystanej. W orginale wejście na schody jest przy ścianie od strony gabinetu, ale schody super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 28.07.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Schody naprawdę piękne. Ciekawi mnie, jak będzie wyglądać wasza podłoga w salonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 28.07.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 rzeczywiście schody piękne, ale czy ta przestrzeń pod schodami nie sprawia wrażenia niewykorzystanej. Dla nas nie, być może ktos inny mialby takie wrażenie. My tam postawimy sobie wiklinowy kosz, w ktorym będzie spał nasz pies i trzy nasze koty:) W orginale wejście na schody jest przy ścianie od strony gabinetu, ale schody super. Tak, ale w oryginale schody sa okrągłe. Chociaz otwór nie był zmniejszany, tylko wyprostowany łuk, to schody takie jak nasze nie zmiesciłyby sie w otworze gdyby biegly przy scianie. sa troszke szersze niz otwor. Gdyby były wezsze-byłyby za waskie i niewygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 28.07.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Schody naprawdę piękne. Ciekawi mnie, jak będzie wyglądać wasza podłoga w salonie? Dzieki:)) A podloga to bedzie bambus karmel:) http://podlogi.net/go/_info/?id=456&sess_id=52d998cef4cc603bf14fc82a9d6c9c12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irene 12.08.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Hej witam wszystkich.My zaczelismy budowe 3- miesiące temu i na dzień dzisiejszy mamy zalane stropu,i teraz chwila oddechu. Chcielibyśmy mieć takie tempo jak wozik ale brak rąk do pracy nie pozwala na tak szybką budowę.Śledzimy galerie wozik na bieżąco i jesteśmy pod wielkim wrażeniemPozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irene 12.08.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 to ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irene 13.08.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Hej to ja.My także dołączyliśmy do grona Alabastrowiczów i to już 3 miesiace temu.Bardzo uważnie śledzimy galerie Wozika ,i jesteśmy pod wielkim wrażeniem,jak szybko ten domek powstał.My jestesmy na etapie zalanego stropu,i chcielibyśmy podzielić sie z wami co w nim zmieniliśmy. - nasz Alabaster jest z garażem jednostanowiskowym , i z garażu zrobiliśmy pokój - zrezygnowaliśmy z pomieszczenia technicznego( przesuneliśmy ścianke powiększając wiatrołap i kuchnię) -powiększyliśmy salon cześciowo kosztem małego pokoiku - zrezygnowaliśmy z okna na dole w łazience Dalsze etapy budowy przed nami Pozdrwiam, Irena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuband 13.08.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Witajcie ponownie. Mam pytanie do naszych ekspertów od Alabastra tzn. drogich Gajkowiaków, otóż mój majster głowi się jak wykonać wentylację w łazience na dole i kuchni. Jak Wy to rozwiązaliście? Będę wdzięczny za odpowiedź. Ps. Moja połówka jest zachwycona tą glazurą w górnej łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuband 13.08.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Witaj Ireno, widzę, że jesteśmy na podobnym etapie budowy. My troszeczkę w tyle, bo mieliśmy dośc długi przestuj budowlany. Widzę, że zrobiliście dość odważne zmiany w domu, myśmy niewiele zmienili, prawie nic. Wiele dał nam foto dziennki budowy Gajokowiaków. Myślę, że należy im się medal za ten dziennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts