ellwirka 19.04.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Joanna a pamiętasz ile płaciliście za jedną paczkę styropianu 15 cm? Ja ostatnio znalazłam coś co się nazywa styropian grafitowy i jest to nowej generacji styropian ktory daje podobno do 20 % lepsza izolacje niz ten zwykły. Ale nie wiem czy to się opłaca pod względem finansowym. Muszę jeszcze sporo poczytac na ten temat. A może któraś z was słyszała coś o tym styropianie i może się wypowiedziec. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 19.04.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Elwirko, my większość rzeczy bierzemy z miejscowej hurtowni naszego znajomego. Za styropian 15 firmy ARBET płaciliśmy 129 zł./m3, o styropianie grafitowym nie słyszałam, ale poczytam z ciekawości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 19.04.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 ja też słyszałam o tym grafitowym, cos do niego dosypują. Ale chyba jednak weźmiemy zwykły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 19.04.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 jak będe wiedziec cos wiecej to dam wam znac. nie wiem na czym polega fenomen tego styropianu ale wydaje mi sie ze warto cos niecos sie o nim dowiedziec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 19.04.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Coś mi się wydaje, że Wozik ma ocieplony dom tym grafitowym styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 19.04.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Masz racje. Właśnie obejrzałąm raz jeszcze Jego galerie. A wcześniej nie zwróciłam na to nawet uwagii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 20.04.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Poczytałam o tym styropianie, cena na allegro prawie 200 PLN. A u nas na stan dzisiejszy poszło 114 paczek 15-tki, czyli 33,06 m3. Do tego styropian 2cm, 10cm, 12cm, po prostu jest też dużo odpadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 20.04.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 No to rzeczywiście spora równica w cenie biorąc pod uwagę ile tego wszystkiego potrzeba. Muszę się zastanowic czy opłaca nam się łądowac tyle kasy w styropian czy nie poświęcic jej na coś innego. A wydatki się mnożą i mnożą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 20.04.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Oj tak, kasa leci jak nie wiem co...U nas teraz są trzy ekipy, każdy co tydzień woła o kasę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 20.04.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Znam ten ból. A najfajniej jak wołają kasę na przód bo na coś tam potrzebują. Tacy to nasi fachowcy Ale dzięki im, że nam Alabasterki stawiają i wykańczają !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 22.04.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 (edytowane) no wiecie jak ktos wykancza cala chate to nie sztuka brac kase na sam koniec pracownikom tez trzeba placic i do auta tez lac sam tak robie ;] a z drugiej strony jak sie nie beirze zaliczek to czasem ktos kogos moze w bambuko zrobic jak cos nie leci na fakture wiec zaliczki trzeba brac PS czemu wszyscy robicie elewacje skoro srodka jeszcze nie wykonczyliscie ?? chodzi mi o tynki !! kiedy wam to odparuje wszystko ?? Edytowane 22 Kwietnia 2011 przez max_bartnik1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 22.04.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Jeśli chodzi o zaliczki, to na szczęście żadna z naszych ekip nie wołała z góry o zapłatę Ekipa od SSO miała płacone etapami, zawsze po ukończonej pracy i zadowoleniu inwestorów Natomiast teraz mamy dwie ekipy, od dachówki i od ocieplenia. I teraz my musimy się przestawić, bo panowie po 2- 3 tyg. przepracowania wołają o zapłatę. Oczywiście zapracowali, więc płacimy i nie marudzimy. Co do elewacji, to u nas do tynku jeszcze daleka droga. Ocieplenie styropianem zrobiliśmy, bo dom stał kilka m-cy, marcowe słoneczko wysuszyło mury, więc umówiona ekipa robi swoje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 22.04.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Aaaa, teraz doczytałam Max, że chodzi Ci o tynki wewnętrzne. Masz rację, wyschłoby szybciej, gdyby nie było styropianu na zewnątrz, a tak, to będzie schło wolniej.Ale weźmy mury trzywarstwowe, gdzie ocieplenie idzie równo między murami...Idzie lato, będzie dobrze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 23.04.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 (edytowane) no bo jak by nie patrzec wylewki tynki troche wody w sobie maja a pozniej gipsy na szybko i wlasciciele sapia ze ekipa spieprzyla poddasze bo spekalo Edytowane 23 Kwietnia 2011 przez max_bartnik1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 23.04.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Mnie tez kusiło już zacząć ocieplenie zewnętrzne, bo się okazało, że ekipa od tynków bedzie dopiero w połowie maja ;/ ale Łukasz wybił mi z głowy, własnie ze względu na tynki i wylewki. Więc czekamy spokojnie na tynkarzy, a w tym czasie może bedziemy deskować strych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 23.04.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 a nie lepiej zrobic sobie polowe stelarzu na poddaszu ocieplic i wtedy deskowac ?? czemu zawsze kazdy dodaje roboty hehehe lepiej zrobic ocieplenie z gory niz upychac od dolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 23.04.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Max pewnie, że lepiej. Ale nie ma sensu ocieplać jak nie będzie tynków. Więc albo mamy 2 bezproduktywne tygodnia, albo coś się będzie dziać. Poza tym mamy takie duże płyty wiórowe na to poddasze i one zajmują miejsce w domu i trzeba je gdzieś upchnać do tynków A tak pozatym kochani to Życzę wszystkim zdrowych spokojnych świąt, chwili oddechu i owocnych pomysłów budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 23.04.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 heheheh no jak kupione to miejsca nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 24.04.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Wesołego Alleluja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 24.04.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 My mamy juz pokonczone tynki w całym domku i zostaly nam jeszcze wylewki. Ale z ociepleniem domu poczekamy az cala wilgoc nam wyparuje, bo jak sie wchodzi do srodka budynku to naprawde ja czuc. Takze jak wszystkie mokre prace sie zakoncza to wtedy pomysli sie o elewacji. Ja również wszystkim zycze zdrowym i spkojonych świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts