Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ALABASTER 2G pracownia KRAJORAZY

Recommended Posts

Joanna a pamiętasz ile płaciliście za jedną paczkę styropianu 15 cm? Ja ostatnio znalazłam coś co się nazywa styropian grafitowy i jest to nowej generacji styropian ktory daje podobno do 20 % lepsza izolacje niz ten zwykły. Ale nie wiem czy to się opłaca pod względem finansowym.

Muszę jeszcze sporo poczytac na ten temat.

A może któraś z was słyszała coś o tym styropianie i może się wypowiedziec.

Pozdrawiam :)

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no wiecie jak ktos wykancza cala chate to nie sztuka brac kase na sam koniec :) pracownikom tez trzeba placic i do auta tez lac :)

sam tak robie ;]

a z drugiej strony jak sie nie beirze zaliczek to czasem ktos kogos moze w bambuko zrobic jak cos nie leci na fakture :)

wiec zaliczki trzeba brac :)

PS czemu wszyscy robicie elewacje skoro srodka jeszcze nie wykonczyliscie ?? chodzi mi o tynki !!

kiedy wam to odparuje wszystko ??

Edytowane przez max_bartnik1234

Jeśli chodzi o zaliczki, to na szczęście żadna z naszych ekip nie wołała z góry o zapłatę :)

Ekipa od SSO miała płacone etapami, zawsze po ukończonej pracy i zadowoleniu inwestorów ;)

Natomiast teraz mamy dwie ekipy, od dachówki i od ocieplenia. I teraz my musimy się przestawić, bo panowie po 2- 3 tyg. przepracowania wołają o zapłatę.

Oczywiście zapracowali, więc płacimy i nie marudzimy.

Co do elewacji, to u nas do tynku jeszcze daleka droga.

Ocieplenie styropianem zrobiliśmy, bo dom stał kilka m-cy, marcowe słoneczko wysuszyło mury, więc umówiona ekipa robi swoje:)

Max pewnie, że lepiej. Ale nie ma sensu ocieplać jak nie będzie tynków. Więc albo mamy 2 bezproduktywne tygodnia, albo coś się będzie dziać. Poza tym mamy takie duże płyty wiórowe na to poddasze i one zajmują miejsce w domu i trzeba je gdzieś upchnać do tynków :)

A tak pozatym kochani to Życzę wszystkim zdrowych spokojnych świąt, chwili oddechu i owocnych pomysłów budowlanych :)

My mamy juz pokonczone tynki w całym domku i zostaly nam jeszcze wylewki. Ale z ociepleniem domu poczekamy az cala wilgoc nam wyparuje, bo jak sie wchodzi do srodka budynku to naprawde ja czuc. Takze jak wszystkie mokre prace sie zakoncza to wtedy pomysli sie o elewacji.

Ja również wszystkim zycze zdrowym i spkojonych świąt :)