max_bartnik1234 04.05.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 elwirka no nie przesadzaj !!nie mow ze macie fachowcow ze 40 biora za regipsy pozniej oddzielnie szpachlowanie , oddzielnie szlifowanie !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 04.05.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Max, czyli 35 PLN z malowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 05.05.2011 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 35 bez malowania a za malowanie moga wziasc jakies 2 zl za metr tylko chodzi mi o to gruntowe malowanie po szpachlowaniu nie o kolory targujcie sie targujcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 05.05.2011 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Dzięki Max Jutro mam spotkanie z wykonawcą od wykończeniówki, więc wszystkiego się dowiem dokładnie. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 05.05.2011 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 jesli mówimy o tynkach na ścianach to my płacimy 40 zł za m2 tynku cementowo - wapiennego razem ze szpachla.a to co pisałam wcześniej ze 100 zł za m2 poddasza to myslałam ze mówicie o skosach czyli wełna + regips + siatka + szpachla + zacieranietakże sorki źle zrozumiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 05.05.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 a jeśli chodzi o cenę za m2 tynku to przede wszystkim zależy czy jest gipsowy czy cementowo-wapienny no i też od części Polski w której się budujemy.bo podejrzewam że u mnie na południu stawki będą się róznic od tych na zachodzie czy północy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 05.05.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 (edytowane) ale elwirka mowisz o cenie z materialem ?? i jedna wazna sprawa !! nie pozwalajcie sobie malowac pedzlem rogw bo poznij to widac !!! hehehe Edytowane 5 Maja 2011 przez max_bartnik1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 05.05.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 tak to już jest cena z materiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 05.05.2011 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 a powiedz mi jeszcze jaki jest sens dawac tynki wapienno cementowe a pozniej szpachlowac?? jak lepiej dac od razu tynk gipsowy a pozniej puscic tylko szlichte jakas masa koncowa chyba ze ekipa bedzie na tyle dobra ze zrobia idealnie tynkiem ;] !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 05.05.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 generalnie tynki cementowo wapienne sa lepsze od tych gipsowych, bo nie zalepiaja sciany i moze ona "oddychac" i nie zasiedlaja sie grzyby. a gładz daje sie tylko po to zeby wyrównac powierzchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 05.05.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 no ale jak juz sie da gladz to sciana i tak juz nie oddycha tym bardziej ze teraz farby sa jakie sa to tez zaklejaja wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 05.05.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 tak ale gladz tez nie jest taka zwykla gipsowa tylko jakas taka specjalana do tynkow CW, takze sciana tak czy tak oddycha. poza tym bardzo duzo ludzi decyduje sie na CW i mysle, ze nie przeplacali by bez powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 05.05.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 a Ty robisz tynki gipsowe? Ile Cie to za m2 wynosi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 06.05.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 ja robie tynki gipsowe ale to sobie sam bede robil wiec ciezko mi powiedziec ile mnie material wyjdzie bo nie liczylem!! zreszta bede mial troszke wygrymasony projekt wiec wszedzie tynki mi nie pojda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 06.05.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 aha rozumiem, czyli bedziesz mial jakies struktury na scianach robione?albo kamieniem obkładane tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 06.05.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 My chcieliśmy tynki c-w, ale w miarę gładkie, nie jak szkło, ale bez szpetnych zarysowań - powiedziano nam, że tak się nie da.Zdecydowaliśmy więc, że będą gipsowe Knauf Diamant, podobno mocniejsze. Cena 18 zł./m2 robocizna z materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 06.05.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 My też będziemy robić gipsowe. Myslę, że z tym oddychaniem to trochę nad wyrost i chociażby dlatego mnustwo osób od nich odchodzi... U nas tynki 24zł/m2 robione maszynowo na knaufie. Kurde zaś drożej na śląsku, paranoja. No ale fachowiec sprawdzony, polecany. Czekamy na niegu już 2 miesiące. mam nadzieję, że w połowie maja w końcu zacznie. A c-w mamy w kotłowni, garażu i łazience, czyli tam gdzie może być trochę brzydko, nierówno itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 06.05.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 (edytowane) aha rozumiem, czyli bedziesz mial jakies struktury na scianach robione?albo kamieniem obkładane tak? moze nie kamienie ale w wiekszosci bede mial robione scianki z regipsow i jakies tam rozne wygibasy hihihi wiec nie ma sensu zebym pod tym tynkowal sufity tak samo wiekszosc podwieszana wiec tez nie ma sensu zeby tynkowac a dokladnie tak jak monisia pisze najlepiej zrobic c-w w garazu i lazienkach bo i tak plytki ida chociaz u mnie nie przewiduje duzej ilosci plytek na scianach a znow nie znajdziecie ekipy ktora wam wyszpachluje sciany po c-w na raz bo i tak wyjda nierownosci wiec trzeba to zrobic minimum 2 razy ;] ja osobiscie u wszytskich przeciagam wszytsko 3 razy i jest igielka ;] 2 sprawa jak bedziecie miec jakich wykonawcow zainwestujcie sobie we wlasny halogen (60 zl) i sobie mozna posprawdzac jak wyszpachlowali sciany hehehehe jak bedziecie miec wykonawcow to pytajcie sie to podpowiem wam gdzie mozna przymrozyc oko i tego nie widac ;] hihihii Edytowane 6 Maja 2011 przez max_bartnik1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 06.05.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 No to pewnie. Jak będą zabudowy to szkoda kasy na tynkowanie i tak zakrywanych powierzchni U nas też będzie pare podwieszeń i pare zabudów, także te miejsca rónież omijaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 09.05.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Ja sie zastanawiam właśnie z tym omijaniem, czy warto. Przykładowo narożnik na suficie tylko podwieszony. To parę m2, a jak za 10 lat mi sie znudzi i go ściągne albo będę chciała gdzieś indziej? To takie dotynkowane potem kiepsko chyba będzie wyglądać... tak mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts