monika i lukasz 20.05.2011 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Tynkujemy kurde ale fajnie domek wygląda otynkowany - normalnie jak domek znów jakiś etap, który cieszy oko. poza tym drzwi odebraliśmy i nie otwarliśmy przy odbiorze i w domu po dwóch dniach stania okazało się, że są uszkodzone złożyłam rklamację, ale jakoś wątpię, żeby przeszło. Szyba jest peknięta ;/ A takw ogóle to dostałam cynk, że od czerwca styropian idzie w górę i warto kupić jeszcze w maju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 20.05.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 (edytowane) To prawda, każdy kolejny etap, to radocha niesamowita U nas elewacja prawie zakończona, bez tynku. Koszt materiałów 8539 PLN (styropian różnej grubości, siatka ATLAS, klej biały, narożniki z siatką, narożniki bez siatki, kołki, wełna mineralna). Szczegóły w dzienniku. Edytowane 20 Maja 2011 przez Joanna&Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 22.05.2011 00:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 a ile wam wychodzilo za cała hydraulkie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 24.05.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Wnętrza wyglądaja naprawdę fajnie jak wszędzie jest biało U nas wszystko juz wytynkowane i wygladziowane. Kotłownia zrobiona, piecyk i zbiornik na wode powoli sa montowane. Ale najfajneijsze jest to ze juz powoli powstaja zabudowy !! Teraz kazdy pokoj nabierze swojego charakteru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 24.05.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Monika a to pewne ze stryro idzie w góre? Dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 24.05.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Elwirka, u Ciebie biało we wnętrzu domku, a u mnie na zewnątrz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 25.05.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 My teraz zapłaciliśmy 8 000 zł brutto za styropian thermo Organica:na podłogę na dole damy 10 cm w wersji GOLD. lambda 0.036, średnie obciążenie 2000kG/m2. - 80 m2 - na podłogę na górę 5 cm wersji Silver. Lambda 0.037, średnie obciążenie 1800kg/m2.- 125 m2 - w garażu silver parking. lambda 0.035, obciążenie 3000 kg/m2 - 35 m2 - na ściany 15 cm Gold fasada. lambda 0.038 - 200 m2 Mamy znajomego, który jest kierownikiem w jednej hurtowni budowlanej i właśnie mówił, że 10% w czerwcu i potem 10% w lipcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 25.05.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Max ja mam narazie wod-kan. Wyszło mniej więcej tak:- instalacja wod-kan w domu materiał i robocizna 3500 zł- przyłącze wody projekt 800 zł, materiał 1600 zł robocizna 400 zł koparka 100 zł- szambo 4m3 - 1500 zł CO jeszcze nie mam ale prognozy mam takie:- piec skam-p premium 25kw - 8 000 zł ( dzisiaj przyjechał)- kominek 10 000 zł- kaloryfery 3 000 - podłogówka 5 000 - robocizna 3 00 zł- inne złączki, pompy, itd 5000 zł- zbiornik cwu 1500 - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 26.05.2011 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 no to sie zbiera tego ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 26.05.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 no, masakra. Wszystko 10 000 zł kosztuje ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 27.05.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Jeszcze wtopiliśmy ze styropianem.Generalnie u góry wylewka miała być 10 cm - czyl 5 cm styro i 5 wylewki, a na dole ok18 cm - czyli 10 cm styro, podłogówka i reszta wylewka. No to kupilismy styropian - 5 cm i 10 cm. I jak juz przyjechał na plac to się okazało, że wszystko fajnie pięknie tylko te 10 cm to trzeba zrobić 2 x po 5 cm ;/ A poza tym po pomiarach to te drugie 5cm to nie będzie takie równe 5 cm tylko 3 lub 4cm ;/ Więc mamy 8m3 styropiany 10 cm thermo organica wersja gold dahc/podłoga i jesteśmy jakieś 1 400 zł w plecy ;( jakos nam nie przyszło do głowy, zeby to skonsultować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 27.05.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 a nie możecie wymienic tej 10 na 2x5 cm w hurtowni gdzie to kupiliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 28.05.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 niestety nie, bo oni nie mają tego na stanie i ściągali specjalnie dla nas jedyne co to się umówiliśmy, że gdyby im się pojawił klient na to to daja znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 30.05.2011 03:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Moniko, my na etapie fundamentów zapłaciliśmy za styropian parking, który miał być styrodurem. Nasi panowie to odpakowali i założyli, więc jak potem zdemontowali ten styropian, żeby ułożyć styrodur, to i tak nie mogliśmy go oddać do hurtowni. Ale, ale....styropian parking wykorzystaliśmy przy elewacji, a konkretnie przy narożnikach. Mąż pieklił się, że taki drogi styro idzie na ozdoby, ale cóż budowa..., na błędach człowiek się uczy. I jeszcze tego zostało, trzeba gdzieś mądrze ulokować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 30.05.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 no my tez bewnie gdzieś to upchniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 31.05.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 KOCHANI, DACH SKOŃCZONY! W dzienniku wszystko opisałam,....tanio nie jest....., a to nie koniec... Pozdrawiam wszystkich budujących! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 31.05.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 A my skończyliśmy tynki wewnętrzne :) Za tydzień do dwóch wchodzi Janek od CO, a potem wylewki. Zaczynam już powoli myśleć nad dolną łazienką i chyba ją machnę na czaarno-biało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 31.05.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Dziewczyny gratuluje !!! Super ze tak fajnie u was wszystko postepuje. My teraz wylewamy podloge w garazu i bedziemy klasc plytki. W miedzyczasie robimy zabudowy w pokojach na gorze. Potem podlogówka na dole i bedziemy lac podloge w calym domu. Jesli chodzi o plytki do lazienki to ja caly czas szukam czegos do jednej i drugiej. Takze na dole beda czarno białe płytki z czerwona lakierowana szafka ( plytki tubadzin seria colour) a na gorze bedzie cos szarego. Moze jakies opoczno albo pilch. Zycze milego szukania inspiracji lazienkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 31.05.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Ja u góry raczej pójde w tradycyjne beże i brązy. Ale narazie się nie nastawiam. Te 28 m2 mnie przerasta, a poza tym, ze względu na kasę narazie wykańczamy jedynie dół. A dolną łazienkę widzę właśnie czarno-białą. Ale firm jeszcze nie wybrałam, bo na razie nie mam głowy jakoś powiem Wam, że napisać i obronić mgr, wziąc ślub i do tego zbudować dom to strasznie dużo roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natix 31.05.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 WItam...- daawno nie pislaam:)wdzę jednak że wiele osób jest na takim samym etapie co my. U nas właśnie zrobili wylewki i teraz stoimy z robotą jakieś 2 tyg:/poza tym w międzyczasie mąż ociepla domek a ja porządkuję ogród...Też narazie wykonczymy tylko dół bo chce jak najszybciej wyprowadzic się od teściów- przeciez wiadomo:)tak jak Monika też mam wszystko naraz: obrona mgr-w zeszlym roku, ślub, to juz będzie 2 lata niedlugo, narodziny synka-w zeszlym roku i do tego budowa domu i praca...wiec jak tu nadążyc;)pozdrawiam wszystkich i życzę szybkiego wykończenia domków!oj jakie one są piekne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts