JoannaMariusz 31.05.2011 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 No tak, dach skończony, a drzwi stalowe znów nie wstawione, bo przysłali inną ościeżnicę i inne skrzydło. Drugi raz mamy problem z tymi drzwiami. drugi raz stare drzwi były wyrzucone i potem "przeproszone". Elektryk odwołany, bo drzwi będą dopiero w poniedziałek:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 01.06.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Joanno, a dlaczego odwołaliście elektryka? my już prąd robiliśmy wcześniej, a dziurę można dechami zabezpieczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 02.06.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Moniko, my główne wejście mamy zabite dechami, bo drzwi są drewniane i wstawimy je po tynkach i wylewkach. Natomiast w bocznym wejściu mają być drzwi stalowe, więc można wstawić i będzie bezpiecznie, z zamkami, bo to co teraz mamy, to prowizorka zamykana na drut owijany wokół gwoździa. Elektryk doradził, żeby wstawić normalne drzwi, gdyż pierwszą rzeczą, którą zrobi, będzie alarm. Z elektrykiem wejdzie też hydraulik, więc mąż chyba będzie musiał tam nocować. Sama rozumiesz, chcemy, żeby było w miarę bezpiecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 03.06.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 pytanko do was ile placiliscie za okna i drzwi wejsciowe razem z brama garazowa ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 03.06.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 (edytowane) My akurat nie mamy bramy garażowej, za to dwa okna więcej, ale odpowiem.Drzwi drewniane z dostawką 4000 PLN jeszcze nie zamontowane, okna i drzwi stalowe z montażem 9500 PLN.Monika i Ellwirka rozjaśnią sytuację, bo mają bramy. Edytowane 3 Czerwca 2011 przez Joanna&Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 06.06.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 U mnie:okna oknoplast profil platinium kolor orzech - dwa okna w garażu, okno w kotłowni, okno w gabinecie, okno w kuchni, szklenie stałe w ramie w jadalni, przesuwane okno tarasowe i dwa okna balkonowe z lukiem plus montaż 18 000 zł. Do tego rolety na wszystkich oknach na dole 6 000 zł. Drzwi zewnętrzne stalowe valencia duo lux w okleinie orzech ze strony http://www.marketdrzwi.pl 3200 zł z klamką i zamkiem, drzwi do kotłowni z tej samej strony techniczne jowisz 500 zł, brama garażowa normsthal euro trend z napędem elektrycznym i dwoma pilotami z 4 550 zł i 800 zł montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 06.06.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 (edytowane) platinum domyslam sie ze z szyba potrojna ?? bo mi wycenili z drzwiami zewnetrznymi garazowymi i wszystkie okna w tym do jadalni i na taras przesone za 25 tys w platinum z podwojna szyba a natomiast z jezierskiego wycenili mi to samo za 27 ooo drzwi tarasowe z automatem ulatwiajacym przesowanie i wszystko z potrojna szyba za 17 2oodrzwe wejsciowe za 4 9oo aluminium z dostawka i pelnym przeszkleniem drzwi garazowe z napedem 5 ooo Edytowane 6 Czerwca 2011 przez max_bartnik1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 07.06.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 z oknoplastu profil platinium chyba zawsze ma potrójną szybę. 25 000 to za dużo, chyba, że masz ciepły montaż. Z dwoma przesuwnymi oknami powinno to kosztować ok. 20 000 zł. Oknoplast ma drogie drzwi, być może dlatego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 07.06.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Kochani, napiszcie coś o izolacji poziomej na chudziaku pod podłogówkę, bo chyba zwariuję.U nas miało być tak, że na chudziak papa, styropian 5, styropian 5 w poprzek, folia alu pod podłogówkę i wylewka.Potem zamiast papy chcieliśmy dać folię budowlaną, ale jak się zagłębiłam w temacie, to nie będzie przesadą jeśli damy i papę i folię.Co o tym myślicie? Jak będzie u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 07.06.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 U nas na dole wszędzie gdZie podłogówka to będzie papa. W garażu i kotłowni folia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 07.06.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 z oknoplastu profil platinium chyba zawsze ma potrójną szybę. 25 000 to za dużo, chyba, że masz ciepły montaż. Z dwoma przesuwnymi oknami powinno to kosztować ok. 20 000 zł. Oknoplast ma drogie drzwi, być może dlatego? platinum evolution ma potrojna a w platinumie chyba mozna dobierac 3 szyby tylko te 25 to tez jest z drzwiami garazowymi i drzwiami wejsciowymi ale z podwoijna szyba natomiast jezierski mi to zrobil w potrojnej prawie w tej samej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 08.06.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 to chyba dobra cena, bo drzwi wejściowe w oknoplascie są drogie. Generalnie okna są bardzo fajne, ja jestem zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 13.06.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Ostatnio nie mam czasu żeby siedziec na kompie. Ale na szczęście prace na budowie postępują. Muszę się pochwalic, że mamy już gotową kotłownie i wylane połowe posadzek do góy Jeszcze troche i cały domek bedzie czekal tylko na panele i plytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 14.06.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Super, super! Oglądałam zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 20.06.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Joanno super kolor elewacji napisz coś więcej, co to jest ile kosztowało My dzisiaj w końcu wystartowaliśmy z ogrzewaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 20.06.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 (edytowane) Droga Moniko, jeszcze nie mamy skończonej elewacji - brakuje tynku, ale będzie jasny. To co widać na zdjęciach, to chyba efekt zachodzącego słońca - też mi się podoba U nas też dziś działają hydraulicy, bo w tym tygodniu wchodzą tynkarze Edytowane 20 Czerwca 2011 przez Joanna&Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 20.06.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 A ja już liczyłam na to, że jakiś fajowski tynk znaleźliscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 20.06.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaretka_33 28.06.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Witam Wszystkich gorąco ponownie! Jestesmy jeszcze daleko za Wami ale pniemy sie w górę, tzn mamy parter i strop!!! I tu moje pytanie do tych którzy nie zrezygnowali z okrągłego okna, bo mam tu wiele bolączek... Po pierwsze, czy w rozmiarze "projektowym" czyli fi70 to okno moze byc uchylne? Jesli tak to jakiej firmy takie okno, bo w tych gdzie ja pytalam takiego małego nie zrobią Po drugie czy nie bedzie kolidowalo później z kabiną prysznicową, tzn. czy kabina nie "wejdzie" w okno tym bardziej jesli bysmy je powiększyli do rozmiaru np. fi80?? P.S. Pytam bo murarz na razie wstrzymuje sie z wycięciem nam tego okna, az podejmiemy decyzje, ale troche nas ciśnie, a zresztą sama chce miec to "kółko" z głowy:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 29.06.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 My mamy fi 80. Inaczej by się nie uchylało. Miejsca jest na tyle, że bez problemu wejdzie kabina90cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts