Pawel_S 17.08.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Całośc dachu: robocizna (dobry cieśla, dekarz), materiał (dachówka cementowa Braas i wszystkie dodatki, folie paroprzepuszczalne, rynny, stopnie kominiarskie i.t.d. i.t.p, więźba, łaty i kontrłaty) to w zaokragleniu 47 tys. Cena bez podbitki (ta wyjdzie ok. 3000) Aaa i jeszcze jedno. W zestawieniu drewna na więźbę nie ma uwzględnionego drzewa na laty i kontrałaty (ale z reguly w projektach tego nie ma), więc trzeba o tym dodatkowo pamiętać składając zamowienie:) Witam, Mam do Was pytanie odnośnie komina w pomieszczeniu technicznym. Czy przesuwaliście go w jakikolwiek sposób, czy też wszstko jest w 100% zgodne z projektem? Pozdrawiam, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flucha 20.08.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Dołączam się do zachwytów Pozstałych Alabastrowiczów !!!!Kulka 6+ za galerię, naprawde imponujaca praca, zarówno samego domu jak i galerii. My jesteśmy na etapie fundamentów, budujemy w Złotoryi/k. Legnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 30.08.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 kulka- intryguje mnie Wasza ściana telewizyjna. Jest malowana, czy też czymś obłożona? Ciekawie wygląda - reszta domu też coraz piękniejsza. Każdego dnia zaglądam co u Was nowego . My jesteśmy na etapie stropu. Mam cichą nadzieję, że budowa będzie szła tak sprawnie jak u Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 12.09.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Na ścianę położony jest tynk strukturalny i pomalowany normalną farbą do malowania ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 12.09.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Jeżeli możecie Gajkowiaki drodzy to powiedzcie nam jak rozmieścić nagłośnienie 5.1 przy TV na ściance kuchnia-salon. Ja wziąłem to na tzw. czuja i porady znajomych, ale jak gospodarz jest fanem audio, to chciałbym poznać ten pomysł. Ja też na czuja; tylne głośniki na ścianie od ogrodu, przednie, subwoofer i centralny na ścianie TV. Efekt jest niesamowity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 12.09.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Witajcie ponownie. Mam pytanie do naszych ekspertów od Alabastra tzn. drogich Gajkowiaków, otóż mój majster głowi się jak wykonać wentylację w łazience na dole i kuchni. Jak Wy to rozwiązaliście? Będę wdzięczny za odpowiedź. Ps. Moja połówka jest zachwycona tą glazurą w górnej łazience. Nie wiem o co dokładnie pytasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 12.09.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Całośc dachu: robocizna (dobry cieśla, dekarz), materiał (dachówka cementowa Braas i wszystkie dodatki, folie paroprzepuszczalne, rynny, stopnie kominiarskie i.t.d. i.t.p, więźba, łaty i kontrłaty) to w zaokragleniu 47 tys. Cena bez podbitki (ta wyjdzie ok. 3000) Aaa i jeszcze jedno. W zestawieniu drewna na więźbę nie ma uwzględnionego drzewa na laty i kontrałaty (ale z reguly w projektach tego nie ma), więc trzeba o tym dodatkowo pamiętać składając zamowienie:) Witam, Mam do Was pytanie odnośnie komina w pomieszczeniu technicznym. Czy przesuwaliście go w jakikolwiek sposób, czy też wszstko jest w 100% zgodne z projektem? Pozdrawiam, Pawel Wszystko jest zgodnie z projektem, w związku z tym cieśla musiał się sporo namęczyć przy stawianiu więźby. Można ten komin skonsultować z cieślą i on powie jak go przesunąć, aby potem było dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 16.09.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 WOZIKOWIE - GRATULACJE z okazji przeprowadzki !!! Wszystkiego dobrego w nowym domu, oby Wam się jak najlepiej mieszkało . Mam nadzieję,że to nie będzie koniec dziennika budowy Może dziennik z ogrodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 20.09.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Na ścianę położony jest tynk strukturalny i pomalowany normalną farbą do malowania ścian A dokładniej zwykła zaprawa a ząbki zrobionę pacą którą nakłada się klej pod płytki. Potem wyszlifowane lekko papaierem sciernym i dwukrotnie pomalowane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 20.09.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Jeżeli możecie Gajkowiaki drodzy to powiedzcie nam jak rozmieścić nagłośnienie 5.1 przy TV na ściance kuchnia-salon. Ja wziąłem to na tzw. czuja i porady znajomych, ale jak gospodarz jest fanem audio, to chciałbym poznać ten pomysł. Ja też na czuja; tylne głośniki na ścianie od ogrodu, przednie, subwoofer i centralny na ścianie TV. Efekt jest niesamowity Oj jest jest:)) Tylko ja mam problem z tą ilością pilotów do sprzętu:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 20.09.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Całośc dachu: robocizna (dobry cieśla, dekarz), materiał (dachówka cementowa Braas i wszystkie dodatki, folie paroprzepuszczalne, rynny, stopnie kominiarskie i.t.d. i.t.p, więźba, łaty i kontrłaty) to w zaokragleniu 47 tys. Cena bez podbitki (ta wyjdzie ok. 3000) Aaa i jeszcze jedno. W zestawieniu drewna na więźbę nie ma uwzględnionego drzewa na laty i kontrałaty (ale z reguly w projektach tego nie ma), więc trzeba o tym dodatkowo pamiętać składając zamowienie:) Witam, Mam do Was pytanie odnośnie komina w pomieszczeniu technicznym. Czy przesuwaliście go w jakikolwiek sposób, czy też wszstko jest w 100% zgodne z projektem? Pozdrawiam, Pawel Wszystko jest zgodnie z projektem, w związku z tym cieśla musiał się sporo namęczyć przy stawianiu więźby. Można ten komin skonsultować z cieślą i on powie jak go przesunąć, aby potem było dobrze. Dokładnie - bo komin został w tym samym miejscu, a podneiśliśmy ścianke kolankową i jeden element więźby wyłaził na komin. Ale mieliśm y naprawdę dobrego dachowca - poradzil sobie z tym a my śpimy spokojnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 20.09.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 WOZIKOWIE - GRATULACJE z okazji przeprowadzki !!! Wszystkiego dobrego w nowym domu, oby Wam się jak najlepiej mieszkało . Mam nadzieję,że to nie będzie koniec dziennika budowy Może dziennik z ogrodu... Dziękujemy pięknie:))) Dopiero dzisiaj, bo niestety był problem z netem w nowym miejscu:))) Mieszka się wspaniale i na razie nie widzimy żadnych wad naszego Alabasterka:)) A dziennki ogrodu to dopiero na wiosnę - niestety na razie kasę zbieramy na ziemię do podniesienia się jeszcze wyżej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 20.09.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Witajcie ponownie. Mam pytanie do naszych ekspertów od Alabastra tzn. drogich Gajkowiaków, otóż mój majster głowi się jak wykonać wentylację w łazience na dole i kuchni. Jak Wy to rozwiązaliście? Będę wdzięczny za odpowiedź. Ps. Moja połówka jest zachwycona tą glazurą w górnej łazience. Nie wiem czy nie za późno na tę odpowiedz bo trochę czasu minęło, ale moze się komuś jeszcze przyda. Wentylacja w łazience - zgodnie z projektem w zasadzie-z tm że przeniesliśmy pion wentylacyjny na lewy tylny róg, zeby zapobiec się tak zwanemu wtórnemu strumieniowi (jednym słowem, zeby nie waliło z kratki pod prysznicem) a ten pion wentylacyjny leci sobie potem w scianie działowej na piętrze do dachu - do komina wentylacyjnego. W kuchni zgodnie z projektem - w rogu, do kominka wentylacyjnego do dachu. A potem rura idzie kawałek w lewo pod sufitem do okapu. Obbudowana płytą GK. Pewnie zamieścimy fotki kuchni to zobaczycie jak to wygląda. Kominków wentylacyjnych w Alabastrze jest dużo - ok 7. Nie rezygnowalism y z zadnego. Każdy jak się okazało na dalszych etapach po coś tam jednak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIGUS 21.09.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Witam serdecznie!Właśnie zczęliśmy budowę alabastra(jednostanowiskowy garaż).Od kilku miesięcy ogladam wasze komentarze i bardzo mi sie przydały.Piekny dom i wnetrza kulki mnie zachwyciły.!Zazdroszcze takich pomysłów na urządzanie wnętrza ,przytulnie i wspaniale! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel.B 25.09.2007 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Mam pytanko do drogich Gajkowiaków. Czy podnosząc ściankę kolankową wydłużaliście krokwie, czy też ich długość została bez zmian ? ps. Gratuluje zakończenia budowy i przeprowadzki domek jest naprawdę świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 25.09.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Mam pytanko do drogich Gajkowiaków. Czy podnosząc ściankę kolankową wydłużaliście krokwie, czy też ich długość została bez zmian ? ps. Gratuluje zakończenia budowy i przeprowadzki domek jest naprawdę świetny. Oczywiście wydłużaliśmy krokwie. Zadbał o to nasz cieśla/dekarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel1973 25.09.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Witam! Mam pytanie czy już może rozpoczeli Państwo budowę domu? Chetnie byśmy z żoną podjechli obejrzeć jak się to prezentuje w środku bo zamierzamy kupić projekt tyle że nie możemy sie zdecydować czy 1 czy 2 garaże. Byłbym wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Paweł Włodarek My też zakupiliśmy już projekt Alabaster. Jak wszystko b.dobrze pójdzie start 1 lipca Wybraliśmy technologię Ytong (bo niby ciepły, szybko się robi i wogóle) Na dach planujemy dachówkę betonową. Budowa pod Warszawą w Otrębusach. Pozdrawiamy wszystkich budujących Alicja i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuband 26.09.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Witam! Mam pytanie czy już może rozpoczeli Państwo budowę domu? Chetnie byśmy z żoną podjechli obejrzeć jak się to prezentuje w środku bo zamierzamy kupić projekt tyle że nie możemy sie zdecydować czy 1 czy 2 garaże Jeżeli macie dylemat, czy dwa czy jedno stanowisko, to już Wam mówię DWA. Wiem to po moich znajomych, teraz żałują, że nie maja dwóch stanowisk, ja również miałem dylemat, ale teraz ja patrzę na ten mój garaż dwu-stanowiskowy to jestem dumny z siebie, że nie wziąłem jednego stanowiska. Polecam zdecydowanie dwa stanowiska. Co prawda przybywa jedno okno, ale to nic z wygodą jaką się ma potem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 27.09.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Co prawda przybywa jedno okno, ale to nic z wygodą jaką się ma potem. Że o górnej łazience i pralni nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 27.09.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 ...nie możemy sie zdecydować czy 1 czy 2 garaże... Zdecydowanie na dwa garaże. My mamy jedno stanowiskowy garaż i już tego żałujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts