monika i lukasz 23.07.2011 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Ja właśnie prosiłam o wycenę czegoś takiego jak wrzucałam Wam tu fotki. Także cieszy mnie bardzo. A co to jest system bloom? W ikei mają na kuchnie długą gwarancję, myślę, że warto sprawdzić. Tym bardziej, że tam jest tak, że jak ci się fronty znudzą to je odkręcasz i wymieniasz na inne i masz nową kuchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 23.07.2011 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 (edytowane) Źle napisałam - Blum. To po prostu zawiasy do szafek i szuflad, tylko trochę zbajerowane. Szuflady, np. mogą mieć regulowane przegrody na segregację itd. Trzeba dobrze przemyśleć każdy pierdół, żeby nie płacić za niepotrzebne rzeczy, bo to dość droga impreza ten system Blum. W sklepie będą wiedzieli o co chodzi. Edytowane 23 Lipca 2011 przez Joanna&Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 23.07.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 JA tez mam juz wyceniną kuchnię. PAn mi powiedzial 13 tys na blumie i fronty lakierowane. Musze jeszcze poszukac czy nie da sie tego taniej gdzies zrobic. A wy dziewczyny bedziecie miec kuchnie w lakierze czy matowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 23.07.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Moje matowe, w ciepłym brązie. Za bianko musiałabym dużo dopłacić. Chcę jeszcze dotknąć kuchni ADEL w IKEI, są w brązie i kremowe, muszę zobaczyć. W dzienniku wstawiłam zdjęcia kuchni, która chwyciła mnie za serce Z kuchnią jest tak, im więcej szafek różnego rodzaju, szuflad, światełek, ledów i bajerów - wiadomo, cena w górę. Już od kilku tygodni myślę intensywnie nad kuchnią, co niezbędne, co zbyteczne, już mam dość... A tu mają się robić wylewki po niedzieli, a balkony niezaizolowane - nie można tego spartolić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 24.07.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Fajna ta kuchnia Ja bym jednak wolala cos w kolorze. Musze przejrzec jeszcze kuchnie z ikei. Moze cos mi wpadnie w oko. Podobaja mi sie te lakierowane, ale teraz sa takie modne a co potem? Moze lepiej cos matowego i bezpiecznego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 24.07.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Ja muszę wybrać coś ponadczasowego, co zawsze będzie pasować do wystroju domu, bo nie wiem, kiedy będzie jakaś zmiana na nowe... Myślę, że drewniana kuchnia zawsze jest na czasie, a ogólnie klasyka z odrobiną nowoczesności będzie w całym domu. A u Was dziewczyny, nowocześnie?Miałam kiedyś kuchnię na połysk i biały blat - trochę pracy było przy tym, regularne sprzątanie - lubię czystość. Moja rodzinka raczej brudzi, niż sprząta - muszę wszystko tak urządzić, żeby rąk nie urobić. Tym bardziej, że moje laboratorium będzie w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 25.07.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Mnie sie lakierowane podobją, ale jakoś nie widzę jej u siebie. Nie cierpię sprzątać. A dzieci jeszcze przed nami, więc jak sobie wyobrażę te małe rączki umorusane czymkolwiek, albo nawet czyste na tej lakierowanej kuchni....brrrrrrrr..... Także kompromis. A takie drewnopodobne kuchnie i tak BARDZO mi się podobają, więc jakoś specjalnie nie cierpię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 25.07.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 To fakt "małe raczki" sa wszedzie. wiem cos o tym bo mam takie w domu hehehe.dlatego caly czas sie zastanawiam choc lakierowane podobaja mi sie bardzo bardzo bardzo. zobaczymy co na to moj maż ale znajac jego i zycie pewnie trzeba bedzie poszukac czegos w macie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 25.07.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Moje drogie, "małe rączki" - mały kłopot, "większe rączki" - to dopiero bałaganią... Wierzcie mi, wiem coś o tym Niby pomagają, mają swój zakres obowiązków, ale i tak ostatecznie muszę poprawić, zrobić po swojemu i tak koło się zamyka - KOCHANE DZIECIAKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 26.07.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 hehehhe. ja nie cierpię sprzatać, więc rezygnuję z lakierowanej, bo obawiam się, ze mogłoby to wpłynąć na moje przyszłe uczucia rodzicielskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 05.08.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Wylewki skończone teraz przynajmniej wiem ile dom ma m2 z wylewek wyszło, że 240. Wiem, że się tam jakichś skosów nie liczy, ale w sumie to i tak dużo Koszt 1200 piasek, 1 000 cement, 500 pozostałe materiały, 3 000 robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 05.08.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Gratuluje zakonczenia kolejnego etapu budowy. My jak na razie caly czas walczymy z zabudowami i podwieszanymi sufitami, ale moze w przyszlym tygodniu pan zacznie wyklejac lazienke do gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 07.08.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Witam po przerwie urlopowej! Gratuluję postępów moje drogie. Moniko, chyba jesteśmy na podobnym etapie - gonimy Ellwirkę U nas wylewki schną od 29-go lipca. Koszt: piasek 600, cement ok. 1000, utwardzacze 100, dylatacja 100, robocizna z rozłożeniem folii i styropianu w sypialniach i garderobach oraz kotłowni 2600 PLN. Po podłodze mamy 246 m2. Tam, gdzie jest podłogówka folię i styropian rozkładali panowie hydraulicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 10.08.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Musze sie pochwalic, że przyszly juz do mnie baterie do gory do lazienki i zestaw podtynkowy. juz nie moge sie doczekac kiedy to wszystko bedzie zamontowane. jak na razie pan meczy sie z plytkami, bo mimo ze to podobno pierwszy gatunek to ich kalibracja pozostawia duuuzo do zyczenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 25.08.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Joanno możesz napisać jak na elewacji zrobili ci te słupki takie wystające. Nie wiem jak to opisać. Te małe z boku domu to bońki, to wiem. Ale chodzi mi o ten filar przy wejściu i o te dwa na tarasie. Może masz jakieś zdjęcia jak to było robione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 26.08.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Moniko, wszystkie bajery na elewacji są ze styropianu, a narożniki ze styropianu parking. Spróbuję wkleić zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 27.08.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Joanno chodzi mi dokładnie o ten filar:http://lh5.ggpht.com/-CmW72K1tdK8/TcxIDcSrBnI/AAAAAAAAA8U/iOFhRKHaVSI/s640/IMG_2336.JPGi dwa takie na tarasie. Żeby byly tak pod kątem. Robiliście jakiś stelarz, czy styropian tak był przycinany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 27.08.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Wszystko sam styropian, żadnych stelaży. Ale niestety nie mam innych zdjęć.Pamiętam, że styropian był przycinany do uprzednio rozciągniętej nitki, chodziło chyba o wytyczenie poziomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 31.08.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Ok. My chyba zrobimy stelarze. Kończymy ocieplać. Został już praktycznie tylko taras przy oknie. Kupiliśmy 200m2 styropianu frezowanego 15 cm. Zostalo jeszcze tego troszkę. podejrzewam, że jak ocieplimy taras to może jedna albo dwie paczki zostaną. Joanno z tego co pamiętam ty pisałaś o 280 m2. to jakaś straszna różnica. W sumie nie wiem z czego to wynika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 31.08.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 My tez teraz zaczynamy ocieplanie domu. I nam wychodzi 260 m2. a mamy o wiele wieksze okno w wykuszu i kuchni. Takze nie wiem skad takie roznice w matrazu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts