Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ALABASTER 2G pracownia KRAJORAZY

Recommended Posts

Ja właśnie prosiłam o wycenę czegoś takiego jak wrzucałam Wam tu fotki. Także cieszy mnie bardzo.

A co to jest system bloom?

W ikei mają na kuchnie długą gwarancję, myślę, że warto sprawdzić. Tym bardziej, że tam jest tak, że jak ci się fronty znudzą to je odkręcasz i wymieniasz na inne i masz nową kuchnie :)

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Źle napisałam - Blum. To po prostu zawiasy do szafek i szuflad, tylko trochę zbajerowane. Szuflady, np. mogą mieć regulowane przegrody na segregację itd. Trzeba dobrze przemyśleć każdy pierdół, żeby nie płacić za niepotrzebne rzeczy, bo to dość droga impreza ten system Blum.

W sklepie będą wiedzieli o co chodzi.

Edytowane przez Joanna&Mariusz

Moje matowe, w ciepłym brązie. Za bianko musiałabym dużo dopłacić.

Chcę jeszcze dotknąć kuchni ADEL w IKEI, są w brązie i kremowe, muszę zobaczyć.

W dzienniku wstawiłam zdjęcia kuchni, która chwyciła mnie za serce ;)

Z kuchnią jest tak, im więcej szafek różnego rodzaju, szuflad, światełek, ledów i bajerów - wiadomo, cena w górę.

Już od kilku tygodni myślę intensywnie nad kuchnią, co niezbędne, co zbyteczne, już mam dość...

A tu mają się robić wylewki po niedzieli, a balkony niezaizolowane - nie można tego spartolić!

Ja muszę wybrać coś ponadczasowego, co zawsze będzie pasować do wystroju domu, bo nie wiem, kiedy będzie jakaś zmiana na nowe...

Myślę, że drewniana kuchnia zawsze jest na czasie, a ogólnie klasyka z odrobiną nowoczesności będzie w całym domu. A u Was dziewczyny, nowocześnie?

Miałam kiedyś kuchnię na połysk i biały blat - trochę pracy było przy tym, regularne sprzątanie - lubię czystość. Moja rodzinka raczej brudzi, niż sprząta - muszę wszystko tak urządzić, żeby rąk nie urobić. Tym bardziej, że moje laboratorium będzie w domu.

Mnie sie lakierowane podobją, ale jakoś nie widzę jej u siebie. Nie cierpię sprzątać. A dzieci jeszcze przed nami, więc jak sobie wyobrażę te małe rączki umorusane czymkolwiek, albo nawet czyste na tej lakierowanej kuchni....brrrrrrrr.....

Także kompromis. A takie drewnopodobne kuchnie i tak BARDZO mi się podobają, więc jakoś specjalnie nie cierpię :)

• 2 weeks później...

Witam po przerwie urlopowej!

Gratuluję postępów moje drogie. Moniko, chyba jesteśmy na podobnym etapie - gonimy Ellwirkę :)

U nas wylewki schną od 29-go lipca.

Koszt: piasek 600, cement ok. 1000, utwardzacze 100, dylatacja 100, robocizna z rozłożeniem folii i styropianu w sypialniach i garderobach oraz kotłowni 2600 PLN.

Po podłodze mamy 246 m2. Tam, gdzie jest podłogówka folię i styropian rozkładali panowie hydraulicy :)

• 2 weeks później...

Ok. My chyba zrobimy stelarze.

Kończymy ocieplać. Został już praktycznie tylko taras przy oknie.

Kupiliśmy 200m2 styropianu frezowanego 15 cm. Zostalo jeszcze tego troszkę. podejrzewam, że jak ocieplimy taras to może jedna albo dwie paczki zostaną.

Joanno z tego co pamiętam ty pisałaś o 280 m2. to jakaś straszna różnica. W sumie nie wiem z czego to wynika ?:eek: