monika i lukasz 01.09.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 (edytowane) Dziwne. Napiszę Wam dokladnie ile tego wyszło jak skończymy. Ale tak jak mówię, wychodzi na to, że z tych 200 m2 jeszcze zostanie.... Oglądałam zdjęcia - ocieplaliśmy jak u joanny po same krokwie. Jednie co to nie zrobiliśmy tych wszystkich ozdób, ale jakoś mi się wierzyć nei chce, ze poszło na to 80 m2 materiału.... Dziwi mnie jeszcze, że Joanna pisała, że bardzo dużo odpadów miała. A u nas jakoś nie było tego tak strasznie dużo Edytowane 1 Września 2011 przez monika i lukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 02.09.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 My dokładnie zapłaciliśmy za 280 m2 za robociznę, bo firma nie odliczała otworów okiennych i drzwiowych. Wiadomo, jak robi się samemu, to oszczędnie i z głową. Pracownik - byle do przodu, ale i tak w naszym przypadku większe straty byłyby, gdybyśmy sami to robili, praca, praca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 09.09.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Domek cały już jest oblożony styro. Poszło nam 210 m2. Widze teraz, że warto było to robić samemu, udało się parę zł zaoszczędzić. Jedyna wada, że trwało to prawie miesiąc. No ale to jest takie robienie od 17 do 20 po pracy i w soboty :/ cieszę się, że zdążyliśmy zanim się pogoda nie zepsuła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 26.09.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Dziewczyny czy któraś z was myślala juz o jakims wkładzie kominkowym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 28.09.2011 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Myślę o tym intensywnie, ale kompletnie nie mamy doświadczenia, ani wiedzy na jaki wkład się zdecydować. Podobno najlepiej kupić polski lub szwedzki, oby nie chiński. My chcemy rekreacyjny, bez płaszcza wodnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 28.09.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Ja się trochę zastanawiałam. U nas kominek będzie glównie ozdobny, więcnie chcemy przeznaczyć na niego 10 000 lub 15 000 zł. Kupimy jakiś tani, może nawet w markecie. Ale co do firmy to jeszcze nie zdecydowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 04.10.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Co tu tak cicho?Ellwirka, co wymyśliłaś w sprawie kominka, jaki wkład kupicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 04.10.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Strasznie cicho.... Cały czas szukam. Nawet znalazłam jakieś forum kominkowe gdzie pisałyście obie. Może ktoś tam mi pomoże. Ja potrzebuje coś o większych gabarytach bez płaszcza wodnego, z możliwością rozprowadzenia ciepła też na górne pokoje. No i żeby tak sie zmieścic do 10 tys max za calośc. a im mniej tym lepiej Chce sie przejsc jeszcze do salonu z kominkami, ale jka na razie nie mam jak bo pracuje . ale jak bede cos wiedziec to napewno napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 05.10.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Ja nawet liczyłam się z tym, że kominek sobie w tym roku odpuścimy, ale nasz pracownik wywalił nam ogromną dziurę w kominie w salonie i... nie wiem co będzie, skąd brać kasę na to wszystko??? Gospodarka spowolniła, i to mocno, euro drogie... Co to będzie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 06.10.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 My napewno odpuszczamy kominek, zresztą cały salon. Mamy zamiar zrobić łazienkę, kuchnie i jeden pokój. Przeprowadzić się, sprzedać mieszkanie i dopiero wtedy dokończyć budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 06.10.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Trochę przeraża mnie wizja wnoszonego piachu z dworu, bo kostkę i tarasy zrobimy dopiero po tynku zewnętrznym. Ale postanowione - wprowadzamy się jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 07.10.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Dziewczyny, Zazdroszcze wam takiej determinacji U mnie w calym domu brakuje podłog (panele, plytki), lazienki na dole (gorna jest juz gotowa trzeba tylko skorupki pomontowac). Poza tym trzeba pomalowac sciany, jakies tapety polozyc no i oczywiscie nie mamy jeszcze kuchni, a o meblach to juz nie wspomne. No i schody i kominek ... strasznie tego duzo.Elewacja skonczona, taras i kostka na wiosne. My chcielibyśmy wprowadzic sie na gotowe juz a na to potrzeba sporo czasu. Takze moze w przyszlym roku? Wszystyko zalezy od tempa prac. Chociaz juz bym chiala mieszkac w Alabasterku A Wy kiedy planujecie sie powprowadzac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 07.10.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 (edytowane) My mieszkamy teraz u rodziców, zajmujemy ok. 30 - 40 m2. Teraz dojdzie utrzymanie ALABASTRA. Nie stać nas na takie koszta i nie chcemy dłużej się gnieździć. Jak byśmy mieli czekać, aż wszystko dopniemy na ostatni guzik, to trwałoby to jeszcze pewnie ze dwa lata. Poza tym do tej pory nie odmawialiśmy sobie rodzinnych wyjazdów na ferie czy wakacje z powodu budowy. Uważam, że są rzeczy ważne i ważniejsze. Bardzo cenimy sobie czas spędzony z dziećmi i dlatego nie będę sobie rwać włosów z głowy z powodu braku nowej kuchni, kominka, czy żyrandola. Wielu naszych znajomych tak mieszkało przez jakiś czas, nawet latami trwało dopieszczanie nowego domku, i jakoś przetrwali. Myślę, że damy radę - MUSIMY Wprowadzamy się do ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA Edytowane 7 Października 2011 przez Joanna&Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 07.10.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 My jak najszybciej. powody są dwa. pierwszy 29m2 to dla nas zdecydowanie za mało, szczególnie dla Łukasza wychowanego w domu z ogródkiem. Drugi - oczywiście finanse. Musmy sprzedać mieszkanie, by dokończyć dom. Mnie też przeraża wizja mieszkania praktycznie na budowie. mam w planach zrobić kuchnię, łazienkę i jeden pokój. Nie będzie kostki, nie będzie salon, schodów. masakra. No ale pocieszam sie wizją, że nie mamy dzieci, więc jakoś to przetrwamy. Bo z brzdącami mieszkanie w takich warunkach byłoby NIEREALNE. Generalnie w planie mamy ukończyć tylko dół, góra będzie czekać, bo nie jest nas specjalnie niezbędna. dom jest ogromny, a nas jest dwoje Mam nadzieję, że przeprowadzimy się zimą, może jeszcze w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 07.10.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 właśnie skończyliśmy elewację, zagruntowaliśmy dom podkładem, jeszcze i koniec prac zewnętrznych. Teraz druga pilna robota - ocieplenie dachu musimy się sprężac, bo jak przyjdzie zima, a dach nie będzie ocieplony to zbankrutujemy na ogrzewanie, a przecież domek trzeba ogrzewać, nawet jak nie będziemy w nim mieszkać. Poza tym muszę w końcu wybrać kafle i zająć się łazienką i w ogóle wziąć się poważnie do roboty, bo się rozleniwiłam po urlopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 07.10.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Mam na działce transformator, słup wysokiego napięcia i kabel. Próbuję naciągnąć vatenfalla, żeby wzamian za służebnośc zrezygnował z opłat za przesyła prądu. jak myslicie, jest sznasa załatwić to bez sądu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 07.10.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
potegat 09.10.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 (edytowane) Witam jestem nowy ale z alabastrem walczę od 2008 roku i jak wszystko dobrze pójdzie to wprowadzimy się na początku listopada Czekam na kuchnię, zabudowy garderób drzwi wewnętrzne kończę schody (mam lane z betonu z drewnianymi stopniami) jakieś drobne malowanie ścian na dole, w kominku się pali (chociaż jeszcze nie pomalowany) łazienki gotowe panele na górze też. Już niedługo Edytowane 9 Października 2011 przez potegat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 09.10.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 O, to zazdroszczę zakończenia wykończeniówki - bo my wprowadzimy się praktycznie w stan dużo mniej zaawansowany... PS A może jakieś fotki pokażesz POTEGAT ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
potegat 09.10.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Jutro postaram się coś wstawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts