max_bartnik1234 22.10.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 nie kominka nie chcialem jest zbedny jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 23.10.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 zwroccie uwage waszym ekipom wykonczeniowym od regipsow ze zle wam obrabiaja okna dachowe pozniej leje sie woda po nich !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 24.10.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 My sami robimy ocieplenie i regipsy. Możesz powiedzieć coś więcej? jak powinny być obrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 24.10.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 okno powinno gorny szpalet miec poziomo a nie do srodka a spod powinien byc pionowo wtedy jesli grzejnilk jest pod oknem jest obieg ciplego powietrza na calym oknie i sie nie skrapla zreszta wystarczy wygrzebac ulotke z okien i wszytsko jest narysowane troche dluzej schodzi obrobienie i trudniej ale raz ze ladniej a 2 lepiej w eksploatacji jutro wam zrobie na robocie okienka to sobie lukniecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 24.10.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Max masz rację, wiem o co chodzi, tylko jak to teraz zmienić ??? Poza tym będzie więcej światła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 24.10.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 jak to jak?? )) wyciac profile i troszke welny dolozyc profila i juz jest : i najlepiej zielona gipsowka obrobic okno dachowe bo jest wieksza przenikalnosc niz gdzie indziej i roznie gipsowka sie zachowuje przy oknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 25.10.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 aaaa to chyba tak jak Łukasz chce zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 25.10.2011 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Dzięki Max, tak miało być jak Ty mówisz, ale przez swoje roztargnienie nie zwróciłam uwagi i "masz babo placek", ale już dziś powiedziałam, że ma być poprawione i nie ma sprawy - będzie zrobione, a raczej przerobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 25.10.2011 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 (edytowane) no proste chlopaki tak robia bo jest szybciej i mniej zabawy profil z gory do kata na dole to samo i jest po robocie a tak to jest wiecej zabawy a wogole ile daliscie sobie welny ?? Edytowane 25 Października 2011 przez max_bartnik1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 26.10.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 my 16 cm miedzy krokwie i 10 cm na całości. znaczy sie tak mamy kupiony materiał, robota w toku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 26.10.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 U nas 15-tka i 10-tka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 26.10.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Kochani muszę się pochwalic, że byłam dzisiaj oglądac kominki. I zakochałam się we wkładzie ceramicznym i ciepłej obudowie. ahhhh..... Cała ściana kominka jest ciepła, nagrzewa się a następnie to ciepło oddaje. Super sprawa. Dokładnie jak w starych piecach kaflowych. Ja jestem zauroczona tym cackiem, bo widziałam go na żywo a co najważniejsze dotykałam jak się palił. Ale taki kominek musi zbudowac zdun i nie jest to tanie przedsiewziecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 26.10.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 No tak, skąd ja to znam... wszystko co mi się bardzo podoba - jest kosztowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo70 26.10.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Witam i pozdrawiam wszystkich Alabastrowiczów !I ja walczę od wiosny,a teraz uprawiam sprint,żeby zamknąć przed zimą Alabasterka 2g.W telegraficznym skrócie :-kolankowa +1-dach w wyniku "zaskoczenia ekipy budowlanej" bez mega wygięcia nad garażem (czyli super pralnia i salon kąpielowy)-dodatkowe okna połaciowe w dwóch pokojach z balkonami jako kompensacja wyrzuconych trójkątnych przeszkleń-brama garażowa 4,75-zejście z okapem (dachem) do poziomu pierwotnego z projektu w celu zachowania bryły(zyski-super okap wokół,straty -potrzeba zastrzałów na krokwiach i 20% więcej dachóweczki)-stryszek na całym poziomie-a jeszcze rezygnacja ze ścianki kotłownia -pomieszczenie ogrodnicze,a o ściankę w kuchni(ta zabierająca przestrzeń) walczę z Żoną od samego początku. A w ostatnim temacie to: 18cm w krokwie i 10cm w poprzek ISOVER supermatapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 27.10.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 arturo - udostępnija album na picassa jako publiczny, bo sobie nie pooglądamy Niestety dziewczyny macie racje, jakoś dziwnym trafem te piękne rzeczy są przeważnie drogie W przypadku kominka ja nie będe szaleć. jak przeanalizowałam moje lenistwo i nie chcęć do sprzątania, oraz generalnie mało romantyczny charakter to doszłam do wniosku, że w praktyce ten ogien w kominku bede rozpalac ze cztery razy w roku. Szkoda, że nie zastanawiałam się nad tym na początku budowy, bo wtedy bym nie wywalała 5000 zł na komin i zrezygnowała z tej części wyposażenia domu, jak Max. Ale że już komin kosztował sporo to postanowiłam na ten "mebel" nie wydać majatku i polece najtańszym kosztem. Max mój Łukasz gdzieś wyczytał, że niby z wełną jest tak, że powinno się dawać troszę mniejszą niż krokwie? Czyli u nas krokwie 18tki to wełna 16tka czy tak jest? Bo ja to się w sumie nie wnam. Dajemy rockwool. Toproca między krokwie i rokmina na całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 27.10.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 no pisalem juz kiedys zeby nie upychac welny na wcisk tylko ona sobie swobodnie musi lezec a od foli musi byc przerwa z tego powodu ze jak sa mrozy to jest roznica temperatur i na foli jest lekki szron wiec to wszytsko idzie w welne jak przylega jedno do drugiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo70 28.10.2011 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Witam !Skonsultowałem i dowiedziałem się ,że wełna 18 może ma 18,ale po rozciągnięciu i dlatego nie mam obawy ,że będzie ciasnota.Następny rozmiar 15 odpada.Czyli 18 w 18.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 28.10.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 (edytowane) A ja mam pytanie do Maxa, czy stelaż na ściance kolankowej jest konieczny?I jeszcze jedno, jaki jest najlepszy sposób, aby zakamuflować rury spiro fi 150 od wentylacji ??http://C:%5CUsers%5CMARIUSZ%20%20I%20%20JOANNA%5CDesktop%5CBUDOWA%20DOMU Edytowane 28 Października 2011 przez Joanna&Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 29.10.2011 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 (edytowane) nie, nie jest wymagany przy murlacie wystarczy zapianowac szczeline chyba ze dodatkowo chcecie ocieplic jeszcze scianke kolankową ale to jest zbędne, bo to nic nie daje a rury spiro to tylko sucha zabudowa bo zajmuje najmniej miejsca welna z biegiem czasu i tak klapnie pare cm ;] nie bedzie wiecznie taka jak na 2 dzien po ulozeniu Edytowane 30 Października 2011 przez max_bartnik1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 30.10.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 dlaczego Asiu nie poprawiliscie sobie tego okienka dachwego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts