JoannaMariusz 30.10.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 (edytowane) Tak nam wszystko się powaliło przez pożar domu naszego wykonawcy, że całkiem wiele spraw jest nie tak. To długa i nieprawdopodobna historia. Nawet nie wiem jak o niej pisać, bo jeszcze nie ma końca. Ale jedno jest pewne - poddasze, począwszy od wyprofilowania stelaży - do poprawy! Okna też będą poprawione - DZIĘKI Max. Edytowane 30 Października 2011 przez Joanna&Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 30.10.2011 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 podesle wam jutro fote to sobie podlukacie jak ja obrabiam okienka tylko stelarzu wam juz nie zrobie bo wszystko wyszpachlowane wiec tylko jak na gotowo wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 01.11.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 To super, czekam na zdjęcia z niecierpliwością W pokoju nad kuchnią idą dwie rury spiro od wentylacji, niektórzy chowają je między wełnę i zakrywają płytami. My zdaliśmy się na wykonawcę i płyty już są położone, a na to dopiero mają być obudowane rury... Ale przyznam, że jakoś tego nie widzę... Jak to jest u Ciebie Max? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 01.11.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 zapomnialem oczywiscie zrobic zdjecia rury nie mozna chowac w welnie miedzy krokwiami bo wtedy zostaje wam po 5 cm welny od dachu i od gipsu wiec czasem sie moze tam skraplac woda osobiscie tez mi sie nie podoba jak rury sa chowane na wierzchu bo nie bardzo idzie to jakos zrobic zeby to w miare wygldalo najlepiej jest je puszczac przy kominach badz w takich miejscach gdzie mozna robic jakies poleczki zeby to wszystko jakos w komponowac ja u siebie na gorze nie bede robil zadnej wentylacji jak mnie kiedys bedzie stac to zrobie rekuperatory natomiast z kuchni puszcze rure bezposrednio na pole z kratka ktora bedzie sie otwierac jak tylko bedzie chodzil wentylator ( tylko sufit musi byc obnizony zeby sie zmiescila rura) z salonu i pokoiku na dole przez to ze ie robie kominka puszcze wentylacje do komina w ktorym zrobilem 3 otwory z lazienki na gorze tez bezposrednio rure puszcze do komina bo tez poszerzylem komin nie wiem czy dobrze ale tak na moja glowe wydawalo mi sie najlepej z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 02.11.2011 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 (edytowane) http://img408.imageshack.us/img408/913/20111102.th.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img443.imageshack.us/img443/295/20111102001.th.jpg Uploaded with ImageShack.us tak ja na robotach obrabiam okienka zdjecia moze niewyrazne bo z telefonu ;] ale cos widac jak bede mial aparat to na picasie podesle lepszej jakosci Edytowane 2 Listopada 2011 przez max_bartnik1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 02.11.2011 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Okienka ładnie obrobione - kiedy moje takie będą??? Na łączenia płyt używasz taśmy, czy siatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 03.11.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 w winkle daje tasme z wkladka metalowa z kanufa bo sie papier nie marszczy a na laczenia tasme papierowa nie peka chyba ze sie zle wklei ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 03.11.2011 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Dzięki Max za cenne rady Czekam na zdjęcia Twojego Alabastra podczas wykończeniówki Nie żałuj nam podpatrywania ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 03.11.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Maks poradź proszę lepiej zrobić stelarz krzyżowy z profili czy jest to zbędnę? Biorąc pod uwagę, że mieszkamy na śląsku bo łukasz trzeci dzień się zastanawia i nic nie wymyślił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 03.11.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 (edytowane) w skosach nie ma potrzeby robic konstrukcji 2 poziomowej natomiast w przy sufitach jak najbardziej glowne profile w odleglosciach 70 cm a nosne to juz co 40 i gipsowka zawsze prostopadle do konstrukcji a jezeli juz na slasku to mozecie wogole zrobic kratownice 40 x 40 jak macie miec tam jakies wieksze ruchy ;] ale te 70 powinno wystarczyc osobiscie uwazam ze nie ma co zalowac metalu przy poddaszach wiec lepiej dolozyc niz rozciagac ;] Edytowane 3 Listopada 2011 przez max_bartnik1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 04.11.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 aha dawajcie 2 razy gips na przekladke !! wtedy macie 100 % pewnosc ze nic nie strzeli chyba ze zerwie dach ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 07.11.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 15.11.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 coś tu ucichło. Tak intensywnie walczycie czy już sen zimowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 15.11.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Nie ma czasu na wpisy hehe My wyłożyliśmy płytkami klatkę schodową i czekamy na schody (mam nadzieje ze beda za jakies 2 tygodnie max), płytki do dolnej łazienki zamówione. troche projekt sie zmienil ale pan zaczyna wyklejec w piatek garaz gotowy - wypłytkowany czekamy na zewnetrzny projekt kominka, juz w sumie wiemy jaki chcemy teraz pani nam musi to w komputerze ladnie wkomponowac w nasze wnetrze takze troche sie dzieje jak juz zakoncze te wszystkie napoczęte sprawy chce zabrac sie za kuchnie... ale nadal nie mam pojecia jaką chce (kolor, mat, połysk???) w zimie mąż zajmie sie malowaniem góry i wykładaniem paneli. mamy nadzie wprowadzic sie na swieta wielkanocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 16.11.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Zazdroszcze. U nas troszkę się pokomplikowało. Nawet troszkę bardzo. I jak tylko sprzedamy mieszkanie to wprowadzamy się do domu, niezależnie od tego w jakim bedzie stanie ;/ ale myslę, że damy radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 17.11.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Zazdroszcze. U nas troszkę się pokomplikowało. Nawet troszkę bardzo. I jak tylko sprzedamy mieszkanie to wprowadzamy się do domu, niezależnie od tego w jakim bedzie stanie ;/ ale myslę, że damy radę. Dacie radę Moniko, bo jest was dwoje Nasza czwórka też musi dać radę, bo choćby nie wiem co wprowadzamy się jak tylko na dole będzie gotowa łazienka, salon i pokoik - gabinet. O kuchni tylko mogę pomarzyć, zrobimy ją potem. Takie są realia - nastawiam się psychicznie na mieszkanie w bałaganie, a swoją pracownię przenoszę za tydzień, góra dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 18.11.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 My się wprowadzamy jak tylko będzie gotowa łazienka. Już szukam kupca na moje mieszkanie. Jasne, ze damy radę. Taks amo jak wy ale miło byłoby sie wprowadzić do gotowego domu. A propo łazienki to mam pytanie. Macie jakiś pomysł na to okrągłe okno. My tą ścianę mamy cała w kafelkach. kafelkarz dociął płytki an okrągło. Ale żeby było ładniej to najlepiej jakąś listwe wykończeniową do płytek tam włożyć. A jak pytam gdziekolwiek o taką listwę to patrzą na mnie jak na ufo ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 18.11.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 My akurat mamy zwykłe okno - odstraszyła nas cena okrągłego okna i zrezygnowaliśmy, ale podpatrz u jasabar, mają okrągłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo70 18.11.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Wykończenie okrągłego okna ?Najpierw przejście z projektowego fi 70 na 87,5 (nie potrafili wygiąć profilu),a po zmianie profilu osobiście kuję fi 93,coby 90 cm weszło.Zrezygnowaliśmy z ozdobnej kraty w formie pajęczyny,a zamiast zamówiliśmy szybę antywłamaniową(35 uderzeń młotkiem wytrzymuje,ciekawe czy moim najwiękswzym w zestawie chi,chi...).Jak się nie wykończę (kucie),to kiedyś je skończę,chyba w szlifowanych kaflach.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 19.11.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 arturo to ja już mądra po szkodzie od razu ci doradzam, żebyś nie wybierał błyszczących kafli. Już i tak cudem udało się je dociąć na okrągło, żeby się nie wyszczerbiły. Ale o szliwofaniu nie ma mowy. A ten okrąg wewnętrzny to w błyszczących kaflach ciętych na paseczki tez nie bardzo. Bo się wyszczerbiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts